Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Nestor16 #41588 üzenetére

    Igen, ezek az értékek normálisak. Nem csak a TLC-nek van szerepe, hanem annak is, hogy hány nm-en gyártott, hány rétegű, ki gyártotta, mennyire jó minőségű széria, de még ezen túlmenően is, hogy milyen vezérlővel és fw-rel párosították. Ugyanis TLC és TLC NAND között is óriási különbségek lehetnek minőségben, sebességben, írásterhelhetőségben.

    A Micron 1100 egyébként sem egy combos kategória, nem ér fel egy Samsung 860-nal, de viszont nem is olyan rossz, mint az abszolút low budget megoldások, mint a BX500, WD Green, Kingston A400, 860-870 QVO. Plusz mivel nem annyira combos, megvan az az előnye, hogy kevesebbet is fogyaszt, és nem melegszik annyira, pl. egy nálánál gyorsabb MX500, főleg M.2 SATA kivitelben simán elmegy átlagosan szellőző házban 55-60 fok közelébe, és nem marad meg 40 fokon, ahogy ez a Micron. M.2 NVMe-k még gyorsabbak, de még jobban is melegednek, azok csak jellemzően hűtőbordával tarthatók 70 fok alatt.

    Tehát ez egy komplex kérdés, nem szabad csak önmagában a benchmarkokat nézni, hanem mérlegelni kell azt is, hogy milyen gépbe van téve, milyen felhasználásra, mennyibe került, stb.. Egy régebbi vagy nem olyan izom gépbe, vagy átlagos felhasználásra, vagy pl. ha olcsón sikerült hozzájutni, teljesen jó. A Micron 1100 elég a legtöbb felhasználónak. Egyébkét is egy olcsó OEM SSD, ami ráadásul kifutott széria, így elég olcsón hozzá lehet jutni, eleve ehhez kell mérni a teljesítményét is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák