Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz Ice&Lime #13517 üzenetére

    "Utána is megmaradt az előző sebesség teljesítmény, nincs rá kihatással?"
    Persze, hogy kihatással van rá, visszakapod az eredeti sebességeket, csak az adatok is megmaradnak, ezért jó ez a kis progi. Természetesen annyi "hátránya" van, hogy sok írással jár.

    Én egyetlen Samsung meghajtónál sem tapasztaltam, ezt az "1 hónap" alatti degradálódást. Természetesen az ismert tény (régóta írtam már erről, de akkor mindig érkeznek a Samsung fanok aztán megpróbálják megmagyarázni, amit nem lehet), hogy TRIM nélkül igen csak degradálódni tudnak a Samsung SSD-k(ezért nem is teszek egy ügyfélnek sem a gépébe, ha XP vagy Vista OS-t használ) no comment (és ebben a 830/840 széria is érintett, 850-t még nem volt lehetőségem vizsgálni, hisz a közelmúltban került csak be)

    Nekem is Samsung 840 van (nem EVO, de a linkelt cikk szerint a sima 840 is érintett), de kb 2 éve megvan, de 1 hónapos degradálódást TRIM nélkül sem tapasztaltam, nem hogy működő TRIM mellett.
    Nálam azért degradálódik kicsit gyorsabban, mert a RollBack RX miatt nem megy a TRIM (hiába látod az SSDOK-ban, hogy elméletileg minden oké, ha manuálisan ellenőrzöm a TRIM-t, akkor nem megy), épp ezért kell fél évente eljátszanom a backup-lassú format-restore játékot.
    Szerencsére ez a DiskFresh leegyszerűsíti a képletet nálam is, akik meg nem RollBack RX felhasználók, azoknál meg még jobban.

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák