Új hozzászólás Aktív témák

  • Integra

    titán

    john wick (2014)

    [SPOILER]
    meghalt a király/királyok, éljen a király! :)
    liam neeson halott, denzelnek pedig pünkösdi volt a királysága, mert kenau jött, látott és irdatlan mennyiségű hullát maga mögött hagyva győzött :DDD
    na tudjuk le a kötelező bosszantó dolgokat, mert volt ez is:
    sajnos azért hogy ne legyen annyira egysíkű a sztori, ezért belevitték a szállóban a kinyírós részt, ami viszont irtó ostoba klisét vont maga után, perkins személyében. amit azért a film kivasal, de nehéz szemet hunyni felette az ember, hogy mennyire ostoba ez az apró rész. na mindegy.
    aztán ruszki góré félkegyelmű debil fia. édes istenem, ilyen kis pöcsköszörűt miért raknak be csúnya gonosznak? rettenetes. egy nyiszlett korcs. de az apja sem különb, ennyire gagyi főgengsztert is régen láttam. komolyan nem volt egyetlen kemény arc a színészpiacon akit be lehetett volna tenni helyette is? nagyjából ezzel le is tudtam a bosszantó dolgokat, jöhetnek a jók, abból van bőven :)
    ez a film akciófilm a szó szoros értelmében, de nem a májkelbéj féle faszkodás hála a jó égnek, hanem a badass egy golyó a fejbe oszt hello. a trailert utólag visszagondolva szerencsére nagyjából egész ügyesen megkavarták, mert elég sok barom autós és egyéb akciójelenetnek néztünk elébe, ami nem így volt a filmben, ezek a részek meglehetősen rövidek és tényleg zúzás és kész, ez nem a fasztendfjúriusz, persze közben azért ekkor is halnak meg egy páran, nehogy hiányérzetünk legyen, hogy nem halnak meg elegen.
    legközelebb tuti megszámolom hányan halnak meg a filmben, rengetegen, kellene hozzá egy kézi számláló, az a kis klikkelőgép :)
    szóval lemegy az elején a rövid ismertető kenauról, aztán máris bontja ki a fegyveres bőröndjét és megindul az mészárlás. nem kímél senkit, mindenki meghal aki az útjába kerül. pár részt leszámítva marha jók a koreográfiák, a fegyveres részek pedig az utóbbi évek messze legjobb termése.
    a pisztolyos rész, a weawer stance profi és úgy megy végig mindenkin, ahogy azt mi is tanultuk anno, ahol csak lehet fejlövés és nem felejt el senkit. ha meg igen, akkor is fejlövéssel fejezi be, ahogy kell. nekem személy szerint ezek tetszettek a legjobban, az elején a házában, és utána a diszkóban, marha látványos és az egész mozgás, a közelharcos fegyveres lövészet hozzá, a pisztolyt is használja végre ütőfegyverként, ahogy azt kell. tárcsere is van egy pár olyan, ami nagyon tetszett, hogy ilyenre is figyeltek, rengeteget vettek át krav maga harcászatbol. hatalmas piros pont ez a része.
    ha nem pisztollyal bunyóztak, akkor nagyon sok volt benne a bjj földharcra, megfigyelhető, hogy alapvetően a filmekben már a bjj a legtöbb akcióban benne van. az állóharcban viszont nekem sok volt egyik-másik jelenet, mert kifejezetten kihagyták a krav maga elemeit, pedig nagyon jól jöttek volna, hamarabb lezárt volna verekedéseket, reálisabb lett volna, na de nem lehet minden tökéletes, itt sem az :)
    időnként röpködnek az egysorosok és a helyzet komikumát nagyon jól csomagolják, lehet helyenként tényleg kacarászni, amikor nem azzal van tele a szeme, hogy éppen a fejét az asztalhoz szorítja és fejbelövi, vagy szembelövi, vagy lelőtte, de még visszafordul és fejbelövi. cs:source-ban nincsen ennyi headshot :) a házában is az első gyilkolás után van röhögnivaló több helyen, meg a szállodában is. sajnos ennek egy része elveszik a szinkron miatt, de angolban biztos százszor jobb lesz ez is.
    és a hotel.. nekem baromira tetszett a hotel megvalósítása, nagyon frappáns, vicces, tisztára, mint a hegylakóban a templom, a szent föld, semleges terület.. kicsit mesés, kérpregényes, tetszik az aranyérmés belső kereskedelem is, a film későbbi részében esik le az embernek, hogy kenau rendesen kivette a részét a mészárlásból már korábban is, mert a film elején kibontott kofferje nem kicsit van tele velük.
    jó a hangulata, noir, a fényképezés és sok helyen az operatőri munka is erre a stílusra hajaz és jól áll neki. és akkor ott van a zene, az betyár, nagyon illik a filmhez. kár, hogy a moziban ennyire gyenge volt a hang, de ezt a szinkorn számlájára kell sajnos írni. ami irtó szar volt, nincsen jobb szó rá. remélem a film forgalmazó jól megszívja, mert szerintem ez a film tuti bukta lesz a kasszáknál, így szívni fogja a fogát, hogy ezt nem hagyták feliratosnak meg, hogy valami pénz maradjon a zsebükben. várom a blurayt, hogy eredetiben nézzem meg itthon csutka hangerőn saját vásznon, mert egész biztos még sokat fogom legeltetni a szemem ezen a filmen, mert kurva jó badass, nálam ebben a kategóriában messze az év legjobb filmje.
    kemény, véres, sok eredeti, valós elemmel a harcászatban, apró viccek és amennyire lehet, realitásra hajazó akciók, leszámítva a pusztakezes bunyót (kicsit ezt túlspilázták számomra).
    szerintem az imdb pontszáma is megfelelő annak ellenére, hogy ez bizony csak egy akciófilm, nem nagyon kap ennyire magas számot.
    nekem az érzés a lényeg, hogy tényleg kikapcsolja az embert és szórakoztat és fröcsög a vér, az agyvelő, ahogy kell.
    viszont a szinkron miatt nem ajánlom moziban nézésre, mert tényleg ótvar, otthon nézze mindenki angolul majd feltekerve a házimozit. másodszorra még jobban fog tetszeni a film eredetiben, biztos vagyok benne :)

    [/SPOILER]

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Új hozzászólás Aktív témák