Új hozzászólás Aktív témák

  • Integra

    titán

    válasz devil-k #53926 üzenetére

    srácok, elkell kezdeni és kitartóan tanulni, csinálni. minden kezdet nehéz, de ha nincsen affinitás, nincsen motiváció, akkor soha nem lesz meg még egy gyenge társalgás szintű angol tudás sem, nem, hogy multihoz tárgyalás szint és film értés szint.
    leírtam már nagyon sokszor, hogy mit érdemes csinálni, mi segít nagyon az angol tanulásban, mind gyakorlati példa volt. kétlem, hogy bárki is akár csak egyet is ezekből a példákból alkalmazott volna. állandóan csak a kifogásokat olvasom, hogy így megy úgy, meg akcentus meg nem lehet tanulni meg külföldre kell menni hozzá... marhaság. igenis meglehet gyönyörűen tanulni ebben az országban bármilyen nyelvet, főleg angolt.
    pontosan az van, amit leírtam korábban. lehet csűrni, csavarni, de ha tükörbe néz az ember kellő önkritikával, akkor úgyis elfogja ismerni. aki igazán akar, annak menni fog. a többinek meg nem, csak gyártja tovább az önigazolásokat és a kifogáskereséseket.
    nem fogok senkivel jófejkedni meg megértő lenni, mikor mindenkinek adott a lehetőség és az eszközök ebben az országban is ahhoz, hogy profi lehessen angolból. és az angol tanulás is, mint minden más, azzal kezdődik, hogy szépen az egónkat a fiókba tesszük, tükörbe nézünk és színt vallunk magunknak közben, hogy miért is nem tudunk angolul, mik az okai. ha kíméletlenül megadtuk magunknak rá a választ, két lehetőség van. haladunk tovább ezen az úton, vagy változtatunk? ha igen, akkor következő jön a kérdés sorozat, mit lehet tenni azért, hogy profin tudjunk angolul? és cselekedni, cselekedni, cselekedni. mert nap végén csak ez számít, semmi más.
    aki ezt a gondolatmenetet nem érti meg, az elveszett, valóban. :U

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Új hozzászólás Aktív témák