Új hozzászólás Aktív témák

  • Malachi

    addikt

    Interstellar, IMAX

    nem spoilerezek, nincs miért, nincs mit. annyival is el tudnám intézni, hogy rosszat nem akarok írni, jót meg nem tudok szóval hagyjuk... de nem akarok alibizni, szóval pár gondolat. a kép jó volt, a hang is - de tökfelesleges volt IMAX-ben nézni a 25 perc látvány és a 140 perc nyafi és világmegváltás bőven jó lenne normál vásznon is.

    mindent akar a film, egyszerűen mindent meg akar magyarázni, az életet, a szeretetet, az emberi természetet, és mindezt tudományos köntösbe bújtatva, de irtó nagy melléket lő folyamatosan. az érzelmes párbeszédek sokszor közhelyesek, feleslegesen rettentő hosszúra nyújtottak, a tudományos részét elhiszem, hogy nagyon pontosan oldották meg de a filmen egyszerűen nem jön át az egész súlya, megalapozatlan az egész, csak mintha véletlenszerűen dobálnák a fogalmakat rakásra, látszólag a semmiből előhúzva. maga a történet rendben van, és egy jó vastag könyvben el is tudnám talán képzelni szépen kifejtve, a szereplőket, indítékokat bemutatva, de a filmen ez így nem jó. súlytalan volt az egész, egyetlen igazi érzelem működött csak, az apa-lánya kapcsolat. szóval se hús, se hal. mindenbe belekap, semmit nem ad át igazán. elnagyolt, összecsapott, vázlatos. és ezzel együtt rettentőőő hosszú, feleslegesen hosszú.

    érezni lehet, mit akart elmondani Nolan, de nekem nem tudta átadni. Carl Sagannek sikerült a könyvben (őszintén mondom, ez Nolan saját Contactja) de még filmen is jobban működött az, mint az Interstellar. tökugyanaz, mint az Inception. soksoksok látszólag mélyenszántó duma, de összességében olyan sekély, mint az a bizonyos tenger. ha valaki megkérdezné, ajánlom-e moziban, nemet mondanék. sajnálom mert vártam, az első trailer felcsigázott, de ez szerintem nem jött össze.

    nem pontozok, csak annyi, hogy nekem nem érte meg a jegy árát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák