Új hozzászólás Aktív témák

  • Integra

    titán

    fury (2014) - eng

    [SPOILER]
    végre, végre, végre, egy amerikai film, amelyikre tudom mondani, hogy összességében egy nagyon tisztességesen összerakott film, amit szinte végig jó volt nézni. világháborús film, nyers, kegyetlen, véres, a kis tank 5 tagú legénységén keresztül csöppenünk bele a németországi páncéloscsaták egy kicsiny szegletébe, ennek az egy szem tanknak mutatja be a film a történéseit. 5 fő, 5 teljesen különböző karakter. nehéz ennek az 5 főnek a szerepébe belekötni, nem tudok magába a történésbe és az elmesélésbe sem belekötni, végig lekötött. a lassú részek is, melyek a karakterekkel foglalkoztak inkább a háború helyett, ugyanakkor bemutatja, hogyan mennek tönkre a háborúban.
    hangok szuperek, az angol nagyon jó, már most szeretném kiemelni, hogy tilos magyarul megnézni, mert az összes szereplőnek hazavágja a karakterét a szinkron!!
    vágás, színek, díszletek, operatőri munka... profi.

    viszont!!!!!!!
    és ez úgy bassza a csőrőm, hogy ihajj... és azt hiszem, teljesen jogosan!
    itt igazán spoileres, ne olvasd tovább, ha nem akarod!
    igen, sajnos ez egy amerikai film, így a végét úgy, de úgy elrontották.. nagyon kár érte, de tényleg. komolyan, agyfaszt kaptam majdnem a székben, hogy ott hever a norman a tank alatt félig bekaparva magát és akkor a kis ss csávó világít a szemébe, látja, hogy ott van és nem üvölt, hogy találtam még egyet, vagy lő a szeme közé, hanem tovább megy!!! érted??? tovább megy!!! miafaszez?! egy órával előtte a filmben pedig a kisgyerekek ölik meg egy tank teljes legénységét... wtf??? ezt miért kellett elrontani?? normannak ott kellett volna a többiekkel meghalnia. a film vége akkor is az lett volna a kimenetel szempontjából ami, nem változtat, csak max az amerikai katonák ahogy elsétálnak a tank roncsai mellett mondják azt egymásnak, hogy bárkik is voltak ezek a srácok, hősök. mert nélkülük a hadtest elesett volna, amíg nem jött meg az erősítés és annyi ss katonát meg megöltek, ami már kevés volt a hadtest lerohanásához a németeknek...
    ok, értem a rendezőt, hogy normant a film elején lekapják a teherautóról és bedobják a mélyvízbe, majd karc nélkül túlél mindent és a végén ugyanolyan svunggal berakják a mentőbe és elviszik, ahogy az elején meg megérkezett (tisztára michael mann - collateral kezdés és befejezés érzésem volt ennél a résznél).. és vége a filmnek, zoomolás fentről kifelé a tankkal a kamera középpontjában, hogy milyen pusztítást végeztek....
    öröm az ürömben, hogy annak ellenére, hogy amerikai film, nem öntömjénző, nem látunk sehol egy amerikai zászlót, nincsen sehol amerikai melldöngetés, semmi ilyesmi. és ez nagyon jót tesz a filmnek a befejezés ellenére is.

    [/SPOILER]

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Új hozzászólás Aktív témák