- Hálózati / IP kamera
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Windows 10
- Proxmox VE
- OpenWRT topic
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Microsoft Excel topic
-
IT café
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
.LnB
titán
válasz Bad Pritt #51804 üzenetére
Nem ismerem a sztorit, de úgy gondolom a Pókember helyett simán írhatnak arra a szerepre más hőst. Nem tartom annyira meghatározó karakternek azt a pókmanust, hogy ne lehetne helyettesíteni.
De úgy izgulok, hogy vajon mi lesz....„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
callmeakos
veterán
Habár ez képregényes sztori, és spoileres, a filmes jogok miatt nem hinném hogy ez létrejön.
Szóval: Pókember azért fontos ebben a történetben, mert ő az a karakter, aki a kormánypárti csapatból elsőként leveti a maszkját egy sajtótájékoztató keretében, ezzel pedig felvállalja magát a nyílvánosság előtt. Viszont a későbbiekben átáll Kapitányhoz és a lázadókhoz, mert a vége felé már semmiben nem ért egyet Starkkal.Másrészt ő az egyik nagy név a Marvel univerzumból, aki szerepel is a történetben Starkon és Rogersen kívül. Nincs Hulk, Thor, a többi nagy név mint az X-Menek, vagy Dr. Strange meg a történetben csak mellékszereplők, mert nem állnak egyetlen oldalra se.
Én amióta megismertem ezt a történetet, azóta mondogatom hogy talán ebben van az egyik legnagyobb potenciál, amiből kilehet hozni valami keményet. És szerintem jó döntés hogy a harmadik részbe implementálják ezt a sztorit, mert ez nem az a vicceskedős, hullalaza sztori, és Russóék már a Kapi2vel megmutatták, hogy tudnak ilyesmit is.
Ééés nem mellesleg ez a sztrori adja a legjobb alapot, hogy valamelyik főbb karaktert (mondjuk Vasmebert) kiírják a fenébe.
Amúgy nagyon rajta vagyok azon hogy ezeket a füzeteket megszerezzem valahonnan, de ez masszív off már.
[ Szerkesztve ]
All→M8
-
Bad Pritt
félisten
Persze, hogy nem tartod meghatározónak, nem is Te lennél, ha annak tartanád.
Szerintem legalább annyian a fél karjukat adnák a Pók integrálásáért az Avengers univerzumba, ahányan látni akarják a Batman Superman csinnadrattát. Most nem tudok friss eladási adatokat bányászni, de valószínűleg még mindig top 3-ban van eladások meg népszerűség szerint, főleg mert ugye rebootolták idén.
De ez érdekes lesz amúgy, mert ha a Dawn of Justice valóban vesz át sztorielemeket a Dark Knight Returns-ből, akkor ez a két film elég hasonló témát (szuperhősök és a kormány viszonya, civil kontroll, stb.) fognak körüljárni, ami nem is akkora baromság, mint mondjuk a tűzokádó emberek meg robotlázadások.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
.LnB
titán
válasz callmeakos #51806 üzenetére
Ja de akkor vágom ezt a sztorit, lehet pont te mesélted nekem korábban.
De most ennyi, ő fedi fel az alteregóját. Na bumm, akkor majd felfedi más... haha most nézem nincs is olyan Marvel hős akinek lenne filmje és maszkos csak a pókember. Akkor ezért ilyen fontos, már értem.(#51807) HáGé De nem is valami nagy durranás sztori. Hisz az egész X-men is erre alapszik.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Bad Pritt
félisten
Az X-Men egy része szól csak efféle dolgokról, de az sem teljesen erről (ahogy a Days of Future Past-ban is lehetett látni, nem a kooperáció erőltetése, hanem az elnyomás és a mutánsok totális kiirtása/neutralizálása a téma, nem próbál meg mélyebben belemenni az egész helyzetbe. A harmadik film megpróbált a gyógyszerrel, olyan is lett).
Ebben a Civil Warban az elvi kérdések, szabadságjogok kezelése az egyik fő téma, ezért is fontos Pókember meg a maszklevétel. Számomra meglepően érdekes sztori volt, az idei Kapitány film után simán el tudnám képzelni, hogy egy érett, okos filmet készítsenek belőle Russóék.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
.LnB
titán
válasz Bad Pritt #51811 üzenetére
Úgy állítjátok be azt a kapitány filmet mint ha annyira okos, érett film lett volna. Holott nem, csak a korábbi bugyuta Marvel színvonal helyett volt benne némi értelem. Ami Marvel filmhez képest előrelépés volt. Egyébként meg nem. De majd most a Civil War!, majd az megmutatja!
Ugyan már, nem hiszek én már a mesékben ( ). A Marvel profiljába nem fér bele az értelem, az nem hoz milliárdokat. Nem fogják erőltetni. Erre a Galaxis mosómedvéi és a fa c. eposz volt a legjobb példa.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Bad Pritt
félisten
Igen, a Winter Soldier egy okos, érett film volt. Nem hibátlan, de abszolút pozitív meglepetés. Szerintem a két kezedet összetennéd egy fele ilyen jó Green Lantern adaptációért, nem mellesleg több pénzt hozott worldwide, mint a a másik, szóval abszolút elképzelhető, hogy folytatják ezt a vonalat a kapitánnyal, vagy rátesznek még egy lapáttal. Nem lesz iszonyatos melodráma, meg percekig meredten merengés a világ nagy dolgain, de végre mélyebb tartalmat is kaphat, nem csak bosszú, árulás meg még egy kis bosszú lesz a főszerepben.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
.LnB
titán
válasz Bad Pritt #51813 üzenetére
Mi volt a Winter Soldier annyira okos? Mitől dobtátok el ennyire az agyatokat? Lehet basszus annyira magas filozófiai dolgokat boncolgatott, hogy azt már nekem nem sikerült felfognom? Az azért durva lenne.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
spiky03
veterán
válasz callmeakos #51806 üzenetére
Nekem megvan a két kötet.
Már nem tudom melyik könyvesboltban vettem meg őket.
Nagyon jók.Szerezd be, nem fogod megbánni.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Bad Pritt
félisten
Nem az, hogy nem sikerült felfognod, csak hater vagy, nem tudsz elvonatkoztatni az egész Marvel világtól és nem tudod egymagában értékelni. Érdekes, hogy az Edge of Tomorrow-t tudtad úgy vizsgálni, hogy elvonatkoztattál a hülyeségeitől (amik kirúgták a stúdió oldalát, akkorák), de a Winter Soldiert nem tudtad önmagában kezelni.
Pont azért jó film, mert teljesen más, mint a többi, egyáltalán nem illik bele ebbe az átlag Marvel masszába. Finoman, sorban adagolja az infókat, nem fordítja át a sztorit 180 fokkal soha, de végig fenntartja az érdeklődést, jól működik a bromance Falconnal, Winter Soldiert is jól vezetik föl, ráadásul rohadt látványos lett. Jó volt nézni, nem kellett a hülyeségein gondolkodni és egy sokkal szimpatikusabb főhőst adott, mint az uccsó két Ironman film, nem mellesleg az elején a hajós rész nagyon badass volt. Thor ehhez képest érdektelen, Ironman meg háromszor akarta ugyanazt eladni, a másik idei meg... hát igen.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
.LnB
titán
válasz Bad Pritt #51817 üzenetére
Már, miért kellene elvonatkoztatni a Marvel világtól, a többi Marvel filmtől?? Mikor ezek a filmek mindig egy nagy sztori alkotóelemei. Mindegyiket meg kell nézni ahhoz, hogy majd a közös filmben teljes képet kapjon az ember. Ezért nem kellene egymagában értékelni. Mert a Marvel filmuniverzum része. És pont ez az, hogy a Marvel filmek között ez egy jó film. De ha "kiragadnám a környezetéből" akkor már csak egy látványos akciófilm semmi több, annyi értelemmel mint amennyi bármelyik JCVD filmben megvan .
Az általad úgy utált "young adults" filmekben több értelem van szerintem.
Ui: Jaa és annak ellenére, hogy leírod, hogy én nem tudom egymagában értékelni. Ennek ellenére te is a többi Marvel filmhez hasonlítod.
[ Szerkesztve ]
-
datRotten
csendes tag
Automata 80%
Nekem tetszett. Nagyon olyan hangulata volt, amilyennek Asimov elképzelte a jövőt
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Ja, hogy te mindegyiket megnézed csak azért, hogy fikázhasd, de majd a nagy közös filmben teljes képet kapjál?
Azért hasonlítom a többihez, mert ha ebben a rendszerben nézed a filmet (ahogy Te teszed) akkor kiemelkedő, ha ettől elvonatkoztatva, akkor is bőven a jobbak között van, mint akciófilm.
Fogalmam sincs, mi van a young adult filmekben, nem nézem őket, cserébe nem is szólok hozzájuk soha. De biztos igazad van, gondolom ezért kellett hármótoknak oldalakon át beszélgetni arról, milyen hülyeségekkel van tele a Maze Runner, meg miket nem magyaráztak meg benne.
(#51820) Integra: Házijellegűben.
[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
.LnB
titán
válasz Bad Pritt #51821 üzenetére
Ja láttam mindet. Egyedül az Iron Man volt kín szenvedés (mind a három). A többit megnéztem és ennyi.
Mi számít neked jobb akciófilmnek? A feláldozhatóak?[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz student #51824 üzenetére
Wonder Woman!! Istennő!
(#51825) atike Nem! Arról megy a vita, hogy a Winter Soldier, jogtalanul van túlértékelve. Mert egy jó Marvel filmnek számít. De attól még nem lesz valami jó, mert jobb mint a többi Marvel tucatfilm.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Mostanában? Őszintén szólva, semmi. A Bourne-féle "reális" vonal tetszik, a Taken nagy kedvenc innen, a Nolan filmek elsőosztályúak, a Craig-féle Bondok is nagyon jók, meg a Phantom Protocol lett számomra meglepően szórakoztató, meg persze az Oblivion. Idén a Winter Soldiernél volt látványosabb akciófilm, de az filmként megbukott (TF4).
Vagy 50 éves távlatokban gondolkozzak?Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
.LnB
titán
válasz Bad Pritt #51829 üzenetére
Obliviont leszámítva ez mind jó akciófilm amit felsorolsz. Semmi keresni valója köztük a Winter Soldier-nek.
A Winter Soldier pont olyan kategóriába mozog mint a TF4. Sajnos mondjuk a TF4 abban a kategóriában is hót hülye. De legalább baromi látványos.[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
válasz Bad Pritt #51811 üzenetére
Csak kis kiegészítés: azért döntő jelentősségű a Civil War sztoriban, hogy pont pókember lépi ezt meg, mert mindig is ő volt a "legemberibb szuperhős"
A szuperhősök többségének közel sincsen akkora vesztenivalója a civil életének feltárásával, mert vagy nincs is neki (Thor), vagy van, de már semmit nem jelent (AmKap), vagy amúgy is űzött vad (Hulk, de akár az X-men is jó ide), vagy kb letojja, mert még jó is neki, ha úgy adódik milliomos hírességként (Vasember) esetleg, soha nem is volt titkos (pl. Fantasztikus 4-es)
Parker mindig is sokkal kényesebb volt erre, mert a mindenki által szeretett pókemberként rengeteg veszélyes bűnözőt haragított magára, nem csak különc szupergonoszokat, hanem gengsztereket, az alvilágot is szép számmal, közben meg civilként, egy gyarló kisember, aki küzd a megélhetésért, és félti az öreg nénikéjét, és a feleségét.(valamelyik régi sztoriban volt is erre egy kikacsintás, ahol talán pont a bosszúállóknak vágja oda, hogy nekik könnyű dobálózni az alteregójukkal, max valami őrült szuperbűnöző elrabolja a szeretteiket, hogy addig pofázzon a bosszúról a rejtekhelyén, amíg megmentik, de ha neki kitudódna, hogy ki ő, akkor egy órán belül valaki kopogtatna May néninél / Mary Jane-nél, és amikor ajtót nyitnak, nemes egyszerűséggel fejbe lőnék őket)
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
spammer
veterán
válasz Bad Pritt #51817 üzenetére
Egy picit komolyabb volt a történetet tekintve, de amúgy nem nagyon emelkedik ki szerintem a masszából, olyan hatalmas mélységeket én sem találtam benne. Az okosról meg elég annyi, hogy:
Winter Soldier
[SPOILER]
Pl. a sok értelmes a páncélozott kocsira lő percekig, de a kerekeit senki nem lőné... Netán a gumik is fémből voltak? El is hajtott a szarrá lőtt kocsival. Vagy pl.: a Kapitány pajzsát lövik állandóan, közben a lába meg tiszta célpont, nem takarja semmi. Szóval cool, meg eksön meg minden, csak hát gyökér minden ellenfél, nehogy a szuperhősök megsérüljenek.
[/SPOILER]„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
pohár
félisten
válasz spammer #51832 üzenetére
ha már az autó is ilyen hightech védelemmel van ellátva, a kerekek nem lehetnek tömör gumik?
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Holnap határa. Elég felemás lett. Első fele 8/10 második fele meg 4/10, szóval átlagolva 6/10.
[SPOILER]
Utálom Tom Cruise-t, és pont ezért tetszett. Szanaszéjjel röhögtem magam azon, ahogy szénné szopatják a film elején. Bár később már átvette az irányítást, még mindig maradt a szint, viszont a közepétől elég nagy lejtő következett, hirtelen egy kommersz "én vajok tomkrúsz és lezúzok mindenkit de érzékeny lélek vagyok" típusú B kategóriás akciófilm lett. A legvége már nagyon nem tetszett, bár lehet csak így vállalta be Tom Cruise. Szóval egy közepesnél jobb viccnek elment.
[/SPOILER][ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
gzbotii
nagyúr
Amazing Spiderman 2.
Te jó ég...ez borzalmas. Milyen korosztálynak készült? 8-12?
Olcsó humor, gáz CGI, még gázabb gonosztevő. 20p bírtam belőle.2/10 ... se lenne ha megnéznem valaha is. De nem fogom.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
brownus
veterán
válasz gzbotii #51836 üzenetére
Te jó ég...ez borzalmas. Milyen korosztálynak készült? 8-12?
- majdnem, legyen 18 -ig, menni fog ez! lassan felfogja mindenki, hogy ezek a képregény adaptációk elsősorban gyerekeknek készülnekkomolyabb hangvételű filmet akartok? ott van a watchmen, v for vendetta, constantine. igaz, ilyen nem sok van.
hágé, és .lnb - disz iz ö bigining of ö bjutiful frensip én amúgy utálom a rákoczi túróst
[ Szerkesztve ]
-
datRotten
csendes tag
válasz Tibiajax #51823 üzenetére
Még csak 24 review volt. Szerintem azért áll így jelenleg, mert minden agyhalott valami én a robotra számított, csilivili modern és letisztult környezettel és nem egy Asimov elképzelésre. Ha Asimov megérte volna ezt a filmet, tetszett volna neki, erre fogadni merek bármiben. Arthur C. Clarke -ról szintén ezt gondolom, elég csak kiindulni a 2001. Űrodisszeia -ból.
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
-
gyuromoj
veterán
Na a hétvégén beszereztem az összes DC Universe Animated Original Movies filmet.
Ma megnéztem az elsőt, remélem napi egyet sikerül megnézni.Superman: Doomsday
Nem volt annyira jó mint vártam. Remélem a folytatás tartogat jobbakat.
-
gyuromoj
veterán
Gillian Anderson az X-Akták 3-ról és a Szellemirtókról beszélt
Robert Downey Jr. szerint a Bosszúállók 2 az eddigi legjobb Marvel film
Batman v Superman - Csodanő eredete
Amerika kapitány 3. - Vasember is csatlakozik?
John Cho bízik Roberto Orci Star Trekjében
Keanu Reeves mint Doctor Strange?!
Dave Bautista lesz Bond egyik ellenfele?
The Woman in Black: Angel of Death - Teaser trailer
Merry Friggin’ Christmas - Trailer
Hős6os - Trailer és poszter
Elcsúsztatták az Inferno megjelenését
Jön a Lego Batman film
Jennifer Jason Leigh lesz a The Hateful Eight női főszereplője
Léa Seydoux csatlakozott a Bond 24-hez
Készül a Sherlock Holmes 3
Focus - Trailer
Érkeznek a Resident Evil és A végzet ereklyéi sorozatok[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest