Új hozzászólás Aktív témák

  • Integra

    titán

    47 ronin (2013) - 3d ov

    spoileres

    kezdem a jóval.
    látvány, jelmezek, az épületek, a kiegészítők, maga a világ gyönyörű. de tényleg. aki szereti a japán kultúrát, a zöldet.. a zene végig jó, illik hozzá. ezt a részét imádni fogja, aki megnézi.

    és akkor mondom a többit.
    ennek a filmnek a legnagyobb baja, hogy amerikai. egyszerűen túl sok az amerika benne, érezni minden részletén, hogy amerikaiak csinálták. az operatőri munkára amúgy nem lehet panasz, de a színészek, a történet elmesélése.... a feszültség oldó amerikai klisé, a katarzis... és nálam sajnos itt egyszerűen megbukik a film ebben a tekintetben. barátnőm ennyit mondott az elején: nagyon furcsa, hogy angolul beszélnek. és valóban. ez a film egy japán monda elmesélése, amit amerikanizálódott színészek adnak elő. pfffffffffff, teljesen hitelét veszti nálam. zavaró.
    egyedül a vége menti meg a filmet a teljes kudarctól, de mivel ha jól tudom történelmi alapú, nem is volt más választása rá reeves-nek, aki itt is hozza a kötelező mélabús világmegváltó hőst, aki feláldozza magát a nemes cél érdekében.

    3d-hez köze nincsen, a felkonvertált 3d-ből is a gané fajta a 3d (amit alig látni benne), és mosódott az egész. igaz, a hobbit hfr-ben történő megnézése után a film technikailag egyszerűen kőkorszak, de legyen ez az én maximalista mivoltomnak betudható és az én bajom.

    ez a film akkor lett volna király (de tényleg), ha tele van igazi japán, csak japánul beszélő szereplőkkel és egy komoly japán rendező készíti a filmet, és japánul nézem felirattal. de így... csak a fejcsóválás marad, a kihagyott ziccer miatt. egy amerikai big picture, ami mondjuk még így is a jobbik fajtából való, de nem mondom, hogy rohanjatok moziba megnézni.... :U

    otthoni bluray nézős.

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Új hozzászólás Aktív témák