Új hozzászólás Aktív témák

  • Kergeboci

    tag

    #162565 ööö, a Breakfast Club hozzászólásomat akkor olvasd el újra. Nekem az kifejezetten tetszett. A művész filmekkel sem állok hadi lábon, például a The Lobster nagyon élveztem, ott megtaláltam/megtalálni véltem mindazt, amit Yorgos Lanthimos nyújtani akart. Úgyhogy nem, én tök jól el tudok lenni, ilyen filmekkel is, csak nem mindegyikkel.

    #162566 igen, én is ezt olvastam, hogy aki bele került a hangulatba, annak ez ténylegesen vicces, megtalálja azt a hangulatot, mintha ott ülne ő is valahol a teremben.

    Az a baj, hogy ha elkezdem a megvalósítással való problémámat kifejteni, akkor abból megint csak a nyafogás érzés jön át :) , egy kávé és cigaretta mellett erről jobban el lehet beszélgetni szerintem mint írásban.

    De hogy ne érezzétek, hogy kibúvót keresek, parancsolj, többieknek nyugodtan átugorható:
    a téma, vegyük fel, hogy két ember kávézik és beszélget, jó. De az írás számomra szörnyű volt, biztos vagyok benne, hogy ezek a párbeszédek (az egész jelenettel együtt), többet kell hogy adjanak (és mások véleményét olvasván valakinek többet is ad), mint a ténylegesen elhangzó szavak, de hogy nálam nem találtak táptalajt, nem formálódtak át semmi érdekessé, az ellen most sok mindent nem tudok tenni. Úgyhogy számomra már ez önmagában elidegenített.
    Nem tetszett a színész irányítás sem, az, hogy ki hogy viselkedjen (+ a hozzátett impró), végig ugyan azt a feszengő érzést váltotta ki belőlem, mint amit láttam az egyes szereplők arcán is.
    Az, hogy beállítják a kamerát az asztallal szemben, oké, ez egy snitt. Még azt mondom, hogy ez az állandó asztal fölé váltás is rendben van, asztal a színpad, a kávé és a cigi pedig ugyan úgy két önálló karakter, mint a beszélgetés két-három résztvevője. Csak aztán onnan az átvágás egy két arcközelire, mikor az egyik szereplő gondolkodó arcot vág.. hát.. megint csak én éreztem kínosan magam.
    Értem hogy ez így mind direkt van, de attól még nem lett tőle jobb az élmény számomra.

    [ Szerkesztve ]

    Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

Új hozzászólás Aktív témák