Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Függöny fel!
    /hundub/

    Valami színházas izé és sokat lehet rajta röhögni. Kb. ennyit tudtam róla. Több helyen írták, illetve hallottam, hogy az Oscar-hoz hasonlatos, pörgős-röhögős kamaradarab, s mivel az nagy kedvencem, gondoltam adjunk neki egy esélyt, már csak azért is, mert külön kíváncsi voltam Michael Caine-re és Christopher Reeve-re.

    Magyar szinkronnal néztük, az meglepően jó volt, egy-két vélt fordítási hibával (illetve egy-két poénnal, ami valószínűleg angol nyelven üthetett, de magyarra nem sikerült/tudták/akarták átültetni).

    Néha kissé B-kategóriás jelleget öltött a film, talán tényleg karcsúbb is lehetett a költségvetés, de ezzel kb. minden negatívumot elmondtam. A színészek nagyon hozzák magukat, úgy érzem, valóban lubickolhattak a szerepükben - le merem fogadni, hogy a forgatás is nagy élmény lehetett, remek hangulatban telhetett. Egyszer-kétszer éreztem csupán, hogy adott színész némileg túljátssza a szerepét, de lehet, hogy ez a színházi jellegből fakad, abszolút nem volt zavaró.

    Sajátos, zömében angol humorral fűszerezett darab, hol hihetetlen, hol már-már szinte lehetetlen jelenetekkel. Volt egy-két hosszabb blokk, ami az abszolút zseniális kategória.

    Baromi szórakoztató mozi, frappáns, remek megoldásokkal, nagyon jó, gondatlan kikapcsolódás, érdemes megnézni.
    És úgy hiszem, angolul igazi 10/10-es élmény lett volna, úgy gondolom, az amúgy színvonalas szinkron miatt veszít csupán egy picit az értékéből, de azt is hozzá kell tennem, eredeti nyelven, és/vagy akár csak magyar felirattal szerintem (számunkra legalábbis) követhetetlen lett volna a mű.

Új hozzászólás Aktív témák