Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    The Gentlemen /engdub, hunsub/

    A 2020-ra beütemezett három moziból az első kipipálva. És marha jó volt!
    Semmit sem tudtam a filmről, leszámítva hogy Guy Ritchie, és hogy GR visszatért a londoni alvilágbahoz. És kb. ennyi info elég is volt.

    Szerencsére a napokban kerültem a topicot, így számomra az is meglepetés volt, hogy Hugh Grant karaktere egyúttal a narrátor szerepében is tetszelgett - nekem kifejezetten tetszett ez a megoldás. A casting piszkosul jó volt, a történet szerintem eléggé rendben van, bár helyenként némileg kiszámítható, ugyanakkor - hála az égnek -, az igazán magas labdákat nem csapta le. Konkrétan két jelenet volt, mikor adta volna magát egyik, majd másik megoldás, szerencsére mindkét esetben alaptalan volt a félelmem.
    A párbeszédek igen jók voltak, az akciók szintúgy, a humora nekem nagyon bejött. Volt persze egy-két egészen kiemelkedő jelenet, de alapvetően végig egységesen, magasan volt a színvonal - és nem volt igazán üresjárat, felesleges jelenet.

    Mindig hozzáteszem, de Guy Ritchie esetében hangsúlyozandó és hatványozottan értendő: SZERINTEM.

    Mindent egybevetve mi baromi jól szórakoztunk, hihetetlen gyorsan elrepült a ~120 perc.
    Mindenképpen kiemelném azonban, hogy senki se számítson egy Snatch v2.0-ra.
    Aki így ül be a filmre, csalódni fog.

    Állítólag jól sikerült a magyar szinkron. Mi szerencsére feliratosan láttuk (egy vagy két félrefordítást leszámítva elég jól sikerült, és már csak Colin Farrell akcentusáért, s Hugh Grant jeleneteiért is érdemes lehet inkább a feliratos kópiákra vadászni. Egyébként is; mindenki jól teljesített, még az utolsó mellékszereplő is jó választás volt, de Farrell és főleg Grant szerintem elvitte a show-t.

    #értékelés

Új hozzászólás Aktív témák