-
IT café
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
válasz Miklós315 #131297 üzenetére
K.rva jó az a film, az a páros, ahogy finoman osztják egymást, :).
Na, a jojo rabbit, hasonló, olyan taikás, de ahogy írtad az előbb, az is kellemes meglepetés lett. Lehet ez is az lesz.
Vannak benne "gyerekes" poénok, persze mert a főszereplő egy 10 éves. Finoman de közben nagyon bátran is nyúl a témához.
Viccesen mutatja be, hogy lehet egy kisemberből fanatikust csinálni, de kedvességgel, szeretettel és türelemmel főleg ha a másikban van rá hajlandóság tanítani,Az özvegy nagyon szimpatikus benne, rockwell is, mindenki is.
Nézd meg :) -
Miklós315
aktív tag
válasz brownus #131301 üzenetére
Köszönöm, szerdán tervben van. Remélem, hogy tetszeni fog (eddig téma +1, előzetes +1, Scarlett +1, Waititi -1)
A Dragged... kapcsán: igen, jól működik a páros (ezt többen kiemelték a korábbi értékelésekben, ahogy a visszafogott - téttel bíró - akciót is), viszont nálam a finom utalgatások sora jobban működött. Ezek nélkül középszerű lenne, de pl. az ilyenek is, amikor Don Johnson
- nagyon meta, mert működik a kontextusban is, meg a szereplőgárdánál is igaz. Szeretem az ilyen merész, precíz apróságokat, amik tudnak működni. Ugyanígy Jen Carpenterkaraktere magyarázza Gibson karakterének, hogy a mai világban akár egy privát hívás is mekkora botrányt eredményezhet... Igényes (alkotók), tartalmas (van üzenete) film lett ettől, nem csak egy bűnfilm valami sablon akcióval.mellékszálát is felépítik - benne rövid, precízen adagolt kapitalizmus-feminizmus kritikával -, hogy aztán...
A Joker kapcsán ugyanígy pl. az Arthur Fleck név:korábban ilyen elvileg nem szerepelt, tehát ez újítás, és hozzáad a sztorihoz, mert beszélő név - Artúr jelentése bizonytalan, talán 'medve'; fleck jelentése (többek között) 'darabka'. Tehát tovább tágítja a Joker-karaktert, azzal hogy még a neve is zilált-bizonytalan.
Finom apróságok, melyekkel - ha működnek -, kilóra meg tudnak venni.[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
Peterhappy
őstag
Maffia! /hundub/
Rövidebb, röhögős filmre vágytunk - ez lett belőle.
Röstellem, de sokadjára is rá kellett jönnöm arra, hogy én szeretem a paródia filmeket
Nagy durranás, Top secret, Haláli fegyver, Csupasz pisztoly - egyik jobb, mint a másik. És bár azok színvonalát talán nem érte el a Maffia!, de azért elég közel járt hozzá.
Ha az ember agykikapcsolós, könnyed filmélményre vágyik és vevő a helyenként igen fárasztó poénokra is, jól fog szórakozni rajta. Mi legalábbis nagyon jókat röhögtünk (főleg a Zasszony).Resurrection (Feltámadás) /engdub hunsub/
Szóba került otthon a Se7en, ami azon kevés filmek egyike, amit Feleségem soha a büdös életben nem lesz hajlandó még egyszer megnézni (pedig nagyon tetszett neki). Viszont eszembe jutott róla ez a film, amit közel húsz éve láttam utoljára - és úgy rémlett, nagyon tetszett.
És jól rémlett.
Az alapsztori az, hogy adott egy, a fiát gyászoló nyomozó, aki egy sorozatgyilkos után nyomoz, aki nem csak, hogy megcsonkítja áldozatait, de különböző rejtvényekkel is ellátja őket.
Kritikustömegen ajánlóként konkrétan a fináléig le van írva az egész film - szerencsére csak utólag olvastam el.Nagyon jó atmoszférájú, remek hangulatú film, rendkívül jól adagolt feszültséggel.
Mégis haragszom a filmre, mert nem is feltétlen a másodvonalas színészeken csúszik el a film, hanem néhány jeleneten, aminek erősen tévéfilmes hatása van és közülük is kiemelkedik kettő, ami annyira ZS-kategóriás, hogy az már fáj, és még ez sem lenne tragédia, ha nem két kulcsfontosságú momentumról beszélnénk.
Mindezt csak azért hangsúlyozom ki, mert ha ezek ültek volna, igazi, Se7en szintű remekmű lehetett volna belőle! Az alapsztori ugyanis pazar, és egy-két apróbb bakit, hibát leszámítva még így is egy baromi jó film volt.
Erősen tizennyolcas-karikás megoldásokkal tűzdelve.Ilyet se sokszor mondtam még, de ennek a mozinak talán jólállna egy remake.
#értékelés
-
törölt tag
válasz Peterhappy #131303 üzenetére
Szerintem nincs mit szégyellni azon, hogy tetszenek a paródia filmek. Főleg az a vonal amit leírtál, a műfaj legjobbjai (egyetlen jó darabjai?).
-
ígyvanferi
addikt
válasz Peterhappy #131303 üzenetére
Én is nagyon bírom ezeket a paródiafilmeket a '90-es évekből. Különösen amikben Leslie Nielsen nevettet. A hétvégén pont a Sziki-szökevényt néztük. Imádtam minden percét.
-
mephi666
nagyúr
huhh, ez majdnem olyan elvetemült film volt, mint a tusk igazából nem is tudok róla mit írni, mert ezt még emészteni kell pár napig... (mindenesetre inkább maradjon a clerks/jay&silent bob vonalon, mert az jobban áll neki )
#131305: ígyvanferi, a sziki szökevény nagy kedvenc itt is
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Tibiajax
nagyúr
válasz ígyvanferi #131305 üzenetére
..pedig az már kicsit gagyibb szint volt azért, a különleges ügyosztály meg a csupasz pisztoly 1-2 után
-
Peterhappy
őstag
Húha, azt se láttam már vagy húsz éve. Fel is írtam most magamnak, köszi!
@erahurka: köszi, akkor a röstellős részt vissza is vonom
-
Ispy
veterán
Feleségem sajnos rühelli LN-t, így csak stikában tudok ilyen filmeket nézni.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
brownus
veterán
metoo!
-
atike
nagyúr
Egyetértek.
És kicsit hiányzik is ez a stílus - nem nagyon tudok olyan filmet, ami a LN filmek nyomába érne... A 90-es években volt még pár hasonló film (Nagy durranás, Airplane, Top Secret, Haláli fegyver....), de mára már hiány... Részemről vevő lennék rá.
-
mephi666
nagyúr
nálunk lütyő-t rühelli ...pedig mennyiszer láttuk neki is a filmjeit régen... fater odavolt a bud spencer és lütyő filmekért... (és az akkor még kevés magyar közszolgálati adón előszeretettel adták ezeket)
#131311: pedig próbálkoznak néha, hogy parodizáljanak filmeket, viszont nem tudnék olyat mondani, ami jól is sikerül... egyszerűen kínosan sz@r szinte az összes 10-20évnél fiatalabb próbálkozás (gondolok itt a sikoly, twilight és 300 paródiákra)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
törölt tag
válasz mephi666 #131312 üzenetére
ha mar itt tartunk, nekem jo vigjatek se remlik mar hosszu ideje, hogy kijott volna.
volt ez az agyon sztarolt game night, de szerintem az inkabb volt eroltetett es kinos, mint sem vicces.
talan az a fogocskas az egyedi es vicces is volt, de kozel se olyan jo, mint regen, amik kijottek. lehet azert is tetszett kulonosen az uj Thor film. bar nem vigjatek, de volt egy hulye humora, ami nagyon "atjott".
kettoskeresztregenmindenjobbvot.
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
Van valaki aki meg merte (vagy épp végig bírta) nézni a Hivatali eltávozást....?
[link] - itt egy port.hu-s cikk róla, itt 6/10-et adnak rá...
Szerintem rettenet. Értékelhetetlen. Vígjáték lenne, de.... Csak én voltam rossz passzban, és amúgy az egy jó film...?
-
mephi666
nagyúr
válasz #75376384 #131313 üzenetére
na hát igen, igazán térdcsapkodós vígjátékra én sem emlékszem már rég
ilyen paródiáról meg a hungover games jutott eszembe, amibe belebotlottam pár hete... ez a film is csak a pár lobogó cs*cs miatt ér többet 0 pontnál ...olyan igazi wtf? kategória... el nem tudom képzelni, hogy valaki röhögjön rajta, hacsak nincs rendesen bezöldülve ...mondjuk "olyan" állapotban mi a tökös csaj-t néztük gyakran 16-17 éve és mindig jót szórakoztunk rajta
-
Peterhappy
őstag
válasz #75376384 #131313 üzenetére
Tényleg igen silány a felhozatal. Én most a 2010-19 között leértékelt filmjeimet listáztam ki és igencsak lehangoló a helyzet.
Amik nekem tetszettek:
- Intouchables
- Crazy, Stupid, Love
- Seven Psychopaths
- Popstar: Never Stop Never Stopping (ez még csak nem is feltétlen tetszett, de legalább volt pár beteg pillanata)
- Deadpool 1
- Thor 3
- The Hitman's Bodyguard
- The Nice GuysÁtlag évi egy film. De Mephi-t idézve, "térdcsapkodós" vígjátéknak egyiket sem nevezném.
A Game night úgy rémlik, nem volt rossz, de alig emlékszem már rá...
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
válasz Peterhappy #131317 üzenetére
Egy kérdésem van hozzád: miért a leértékelt filmjeidet listáztad, miért nem a felértékelteket? Vagy arany középút lehetett volna az értékelt filmjeidet listázni, és akkor az tartalmazná a le- és a felértékelteket is.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
mephi666
nagyúr
a daddy's home1-2 meg de niro nagyfater-os filmje helyenként talán vicces volt, de ezek sem az igazik már... az ilyen melissa mccarthy-s "nagydarab nő vagyok, még nagyobb pofával" kaliberű filmektől meg egyenesen rosszul vagyok... van még egy hasonló nő, aki ugyanezt a karaktert tolja, de nálam egy kalap az is...
most talán a jay&silent bob reboot-ot mondanám kicsit viccesnek, de ebben dolgozhatott ugyanúgy a nosztalgiafaktor...
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
-
ígyvanferi
addikt
válasz Viszlát #131318 üzenetére
Elképzelhető, hogy van benne nosztalgia is. Illetve ezzel szorosan összefügg, hogy milyen filmeket parodizáltak akkor és miket most. Pl. a Leslie Nielsen filmekben vagy akár a Top Secretben pont azoknak a filmeknek a legendás jeleneteit, helyzeteit, szereplőit, helyszíneit állítják pellengérre, amik amúgy is kult státuszban vannak és az itt egybegyűltek fiatal(abb) korában meghatározó filmélmények voltak. Azért lássuk be, egy Terminátor, Top Gun, Rambo egészen mást jelent általában nekünk, mint a Twilight vagy Hunger Games vagy nem is tudom miket parodizálnak mostanság. Ha tudjuk, mit figuráznak ki, nyilván jobban (vagy egyáltalában) működik a poén. Talán a stílusuk is más volt a régebbi paródiáknak, bár ez csak tipp, mert a maiakat nem ismerem, de ha feltételezem, hogy az átlagos vígjátékokhoz hasonlóak, akkor vulgárisabbak is lettek. Régen ez kimerült a "de szép kis szőrös" szállóigévé vált mondatban, ma már biztos több trágársággal operálnak. Ez persze szubjektív, és én is tudok röhögni egy fingós-böfögős poénon, de azért na.
De ez szerintem nem baj.Tudtok amúgy mondani az elmúlt pár évből paródiafilmeket? Lehetőleg persze olyat, ami azért érdemes megnézésre. Horrora akadva sokadik része, Hungover Games, volt valami a 300-ra építő paródia, Bazi nagy film, de ezeket sem láttam még vagy csak nem rémlik.
-
Vertigo18
addikt
Imádom, nagyon tetszett ez a film, szerintem lehetne belőle egy forgószinpados színdarab is. Én legalábbis végig ilyen érzettel néztem, mintha egy színházban lennék.
A színészek jók, a téma tetszett, minden klappolt.
8/10
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Cartevo
őstag
Alatta hozzászólt, aki felénekelte.
-
pohár
félisten
nekem ami könnyezve nevetős, térdcsapkodós volt, az a Családi üzelmek (és a Szűzőrség sok jelenete) volt, amin teljesen kikészültünk
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
mephi666
nagyúr
válasz S e t h #131327 üzenetére
azt nem láttam, de közben beugrott a dark shadows, ami úgy rémlik nem volt rossz... a vacation-ben is volt tán pár viccesebb rész meg ben stiller vígjátékai nem voltak rosszak az elmúlt 20 évben az apádra ütök-től kezdve a trópusi viharig a keresd a nőt is már 22éves film
ami kicsit régebbi, de elborult film, az a fat pizza
-
törölt tag
nem tudom az Intouchables mennyire vigjatek, de az valoban szorakoztato es vicces (is) volt. az egyik kedvenc filmem. ja es meg a szinkronja is nagyon jo lett .
illetve amik meg eszembe jutottak:
We're the Millers
Just Go With It (Kellékfeleség)az egyik eppen befert az elmult 10 evbe, mig a masik "csak" (mar ) 7 eves.
itt kb ki is fujt az elmult 10 ev vigjatek termese.
-
Tibiajax
nagyúr
szombat este adta a duna a Sztacsatellá-t. véletlenül ottragadtam
érdekes volt nagyon, azt vettem észre, hogy nézem a filmet, nem kapcsolok el, egészen amíg véget nem ért.. tudni kell erről a filmről, hogy én sosem szerettem. többször nekifutottam az életemben már, de valamiért nem működött. unalmasnak, túl komolynak? találtam, valahogy nem leltem magamnak semmit Kern meg hát főleg a ripacs Eszenyiben -akit sosem szerettem-, ami ne irritált volna. így a film maga is mindig szkip volt
és aztán most ott volt a szombat éjjel, amikor meg ottmaradtam, talán mert meg is értettem, és így élvezni is tudtam
rettenetesen érdekes tanulsága ennek kis Tibiajax-anekdótának az, hogy igenis vannak azok a filmek, amelyekre meg kell érni. nem lehet huszon-, de talán még harmincassal sem megtekinteni, de bizonyos évmennyiség elteltével már máshogy viselkedik a történet is, a színészek is, így a hangulata is az alkotásnak, egyszer csak látod a filmet, nem csak nézed -
Miklós315
aktív tag
Waking Life (Az élet nyomában)
Pszichedelikus álomutazás a végső kérdések földjére, úgy mint "kik vagyunk?", "hol a helyünk?", továbbá "egyén és a faj viszonya", "elméletek kontra érzések", stb.
Történet nincs, csak jelenetek kusza szövevénye sok-sok szövegeléssel.
A rajzolt/animált megoldás izgő-mozgó és elnagyolt volta, valamint a zene erősen befogadó- és hangulatfüggővé teszi a filmhez való viszonyunkat. Rám középsuliban nagy hatást gyakorolt, érdekes volt most újranézni.
Egy próbát megér az érdeklődőknek.#értékelés
"Szerintem."
-
Miklós315
aktív tag
Hmm, régiek közül a Vaklárma (1989), Csupasz pisztoly 33 1/3 (1994), amik kiemelkedően jó vígjátékok számomra.
Újabbak (21. század) közül:
Mi kell a nőnek? (2000), Tök állat (2001), Rumlis vakáció (2006), In Bruges (2008, Intouchables (2011), Családi üzelmek (2013), Good Boys (2019)"Szerintem."
-
Peterhappy
őstag
válasz S e t h #131327 üzenetére
A What we do... baromi jó volt, az alaptétel nálam, csak ezek szerint elfelejtettem
leértékelni, és nem hozta a listám, így azt hittem, az 2010 előtti volt.@Pohár+Vzarmo: nekem a We're the Millers nem jött be annyira, bár egynek jó volt.
@Mephi: 2000-ig visszamenőleg biztos találnék még párat, csak nem akartam akkora időutazásba bocsátkozni. Bár érdekes, én az Apádra ütök sorozatért nem különösebben rajongok (oké, az első rész még egész jó volt), a Trópusi vihart pedig csak egyszer láttam, de arra határozottan emlékszem, hogy folyamatosan az órát nézegettem, mikor lesz már vége. Lehet, hogy mai fejjel tetszene és talán a szinkron vagy a felirat volt rossz, de nekem az nagyon nem jött be. (Talán érdemes lenne neki lassan adni még egy esélyt)
A Keresd a nőt nagyon beteg, na azt szeretem
-
Peterhappy
őstag
válasz Miklós315 #131333 üzenetére
A Vaklárma a valaha volt egyik legjobb vígjáték, ez nem vitás. Nem tudnék most hirtelen összerakni egy all time best listát, de az top3-as lenne.
Na visszasétáltam 2000-ig, bár gyorsan megjegyezném, sajnos nagyon nagy restanciám van értékelések kapcsán, most is hiányoltam jó pár filmet, ami tetszett (és nem értékeltem)
- The Hangover (úgy rémlik, tetszett. Csak az első részt láttam, időszerű volna újrázni)
- Clerks II (bűnös élvezet v1.0)
- Kiss Kiss Bang Bang
- Secondhand Lions (egy szerintem kevésbé felkapott film, nem térdcsapkodós, de nagyon kellemes humorú film, igazi jutalomjáték a két "öregnek")
- Ali G Indahouse (bűnös élvezet v2.0)
- Amélie csodálatos élete (ez sem térdcsapkodós, de fantasztikus humorú film, az egyik kedvencem)
- SnatchÉs hiányzott a listámról a Mi kell a nőnek és a Shaun of the Dead, ez utóbbi is nagyon nagy kedvenc.
-
Miklós315
aktív tag
(#131335) Peterhappy:
A Leharcolt oroszlánok aranyos film, de nekem nem is annyira vígjátékként, hanem kedves gyerek- és kalandfilm-egyvelegnek működik inkább.(#131336) fant0mi:
A Teljesen Idegenek remekbeszabott film, és a rendező új darabja is tetszik (A hely)."Szerintem."
-
vond
MODERÁTOR
Szegről-végről vígjátéknak is nevezhető filmek nálam az elmúlt 10-12 évből, ABC sorrendben, a teljesség igénye nélkül. Régebbi klasszikusokat nem írok, mert az még ennél is hosszabb lenne.
2 Guns
A Serious Man
American Hustle
Booksmart
Chef
Cold Pursuit
Crazy, Stupid, Love
Deadpool 1-2
The Dressmaker
The Edge of Seventeen
Free Fire
Filth
Game Night
Gringo
Guardians of the Galaxy 1-2
Here Comes the Boom
Hunt for the Wilderpeople
I, Tonya
In a World
In Bruges
Instant Family
Intouchables
Jumanji: Welcome to the Jungle
Liza, a rókatündér
Logan Lucky
Long Shot
The Nice Guys
Once Upon a Time in Hollywood
Pain & Gain
Perrier's Bounty
The Predator
Red 1-2
RocknRolla
The Secret Life of Pets
Shoot 'Em Up
Silver Linings Playbook
Storks
Stuber
St. Vincent
T2 Trainspotting
Thor: Ragnarök
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Tropic Thunder
War on Everyone
Warm Bodies
What We Do in the Shadows
Zombieland[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
Gondoltam rá, hogy becsillagozom a "legvígjátékosabbakat", de nagyon képlékeny az egész, meg szerintem sokat számít az aktuális hangulatunk is.
Pl. az Idiocracy-n elsőre a föld alá röhögtem magam, de tényleg. Az asszony már majdnem mentőt hívott. Második-harmadikra már "csak" simán tökre szórakoztató volt (meg persze elgondolkodtató).
Amúgy meg inkább szemezgess, ne kötözködj.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Ispy
veterán
Ha már vígjáték, senki nem említette az Idétlen időkiget, pedig az is remek film, remek hangulattal. Vagy az Ember, aki túl keveset tudott sem volt rossz Billtől.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Peterhappy
őstag
Jó, én szabtam el, én jöttem elébb a 2010-napjainkig, majd a 2000-2009 közötti kedvenceimmel, de ha így folytatjátok, estére kigyűjtöm a '90-es éveket is.
Emiatt nem (sem) említettem pl. a Vaklármát, az Ace Venturát, pl. az Idétlen időkig-et (ami nekem óriási kedvencem és kb. 15x láttam a HBO-n, miután bemutatták), de említhetném a
PH!NUCCI-tOscar-t is -
vond
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz atike #131348 üzenetére
a Ragnarok pl reszemrol meg lett indokolva, hogy miert. nem sok jo vigjatek van mostansag es szerintem ezert is utnek jobban pl marvel filmek is, mert a legtobbjuknek kellemes humora van.
bar maga a vigjatek fogalma is olyan amilyen... moge irhatod, hogy "amerikai vigjatek", ha az emberek 99%-nak nem jon be a humora. honnantol lesz valami vigjatek es honnantol kaland film mondjuk? kell bele x mennyisegu vicc vagy beszolas? kb mint Scorsese felfogasa a mozirol meg a filmekrol, nezopont meg ertelmezes kerdese.
ahogy az Eletrevalok se feltetlen vigjatek (sot) es megis mennyit lehetett rajta rohogni.
ja es nem koszi, nem szeretnem tudni, hogy a wiki szerint, mi a vigjatek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest