Új hozzászólás Aktív témák

  • BITBOYS

    addikt

    Csiszolatlan gyémánt (Uncut Gems)

    Kell egy jó fél óra, hogy felvedd a tempót, utána viszont kezd érdekesebbé válni a film.
    Iszonyat nyomást, feszültséget, tempót próbál kialakítani benned Sandler legújabb alkotása, ami teljesen más mint az eddig készült filmjei.
    Nekem tetszett, bár igazából nem nevezném kimagaslónak. A főhős cselekményei, életszituációi egyenes utat nyitnak a film végén tapasztalható végkimenetelhez. Már az is érdekes miként éli túl azokat a szituációkat amiket magának köszönhet. Arra számítottam, hogy hamar lepihentetik (megölik), megnyomorítják vagy egyszerűen lebetegszik.
    Ami nagyon fura, hogy egy ékszerkereskedő miként véthet ekkora hibákat.. miért ad kölcsön bárkinek egy vagyont érő drágakövet, miért mond nemet negyed millió dollár készpénzre, miért hergel számára ismeretlen rosszfiúkat, miért kezeli hanyagul a saját üzleti befektetését, boltját.
    Egyszerűen nincs biztonsági játék az életében, amire a legtöbb gyémántkereskedő, üzletember igazából törekszik (gondolomén). Totál eszetlenül csinál szinte mindent és csak a jószerencse tartja életben, illetve a forgatókönyv. Szóval igazából egy lúzer, komoly, tekintélyes emberekkel maga mögött, ők mentik meg a kellemetlen szituációkból.
    Zeni aláfestés inkább hagyjuk, bár mikor elmegy lecsekkolni a szeretőjét, hogy elhúzott e a lakásából rész nagyot ütött számomra, nem is tudom miért. Benyit az ajtón, mire Madonna Rain című száma berobbantotta a hangfalakat, itt éreztem azt, hogy megteremtődött egy igazi filmhangulat, érzelmileg nagyon jól esett ez a pár másodperces nyugodt jelenet. Utána minden visszatért az eredeti koncepcióhoz.
    Szóval a végén meg se lepődtem, ennek így kellett lennie. A szinte pattanásig feszített folyamatos feszültség egyszerűen lezárul.
    Nem véletlenül írtam így, teljes káosz a film..de mégis mutat valami érdekeset magából.

    ... közvetlen ezután néztem meg a Gemini Man című mozit.

    Pfuu... semmit sem érő pénzkidobás. Igazából ez a film egy nagy nulla, egy lufi, ami eleve lyukas és csak pumpálják bele a levegőt. Egyszerűen nincs hangulata.

    #értékelés

    [ Módosította: Viszlát ]

    Eladó DDR5 2x8GB memória: https://hardverapro.hu/apro/crucial_16gb_kit_2x8gb_ddr5-4800mhz/hsz_1-50.html

Új hozzászólás Aktív témák