Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz sixpak #102309 üzenetére

    Öhm, Martin Scorsese például? :)

    Nem véletlen, hogy ilyen számokat produkál a Netflix, miközben például az Amazon sehol sem lenne ha a streaming szolgáltatásuk nem volna része a Prime előfizetésnek. Az a helyzet, hogy az esetek túlnyomó többségében a Netflix nagyon is minőségi dolgokat produkál, tény, hogy jelenleg leginkább sorozatokkal, de mint a fent említett úriember is mutatja, lassan beindul a filmgyártás is. Nem mellesleg rengeteg olyan projektet finanszíroznak amiknek esélye sem lenne a hagyományos rendszerben és ennek az ő anyagi hasznukon kívül mi vagyunk a legnagyobb élvezői. Úttörők az UHD tartalmakban is, szinte minden új anyaguk már ebben a formátumban nézhető.

    Ráadásul teszik mindezt nevetséges árakon, nekem a legdrágább csomag van ami 10 angol font egy hónapra, ezért a pénzért hozzáférhető az összes UHD anyag is és egyszerre 4 eszközön használható. Ezzel szemben még itt Angliában is sokallják sokan a mozijegy árakat, átlagban 10-13 fontért jutsz be egy filmre egy normálisabb moziban, miközben élmény szempontjából nem sok pluszt ad, azt is leginkább csak tipikusan látványfilmek kapcsán. De a nagy kép és nagy hang mellett el kell viselni a béka segge alá zuhant közönség-kultúrát, szóval összességében egyáltalán nem egyértelmű a mozi előnye az otthoni filmnézéssel szemben.

    Egy szó mint száz, nem a Netflixet kéne fikázni, hanem a moziszakmának összeszedni magát és lépni valamit, nem csak a nekik bevált régi felállást erőltetni, mert egyre inkább látszik, hogy ők fognak vesztesen kijönni ebből.

    [ Szerkesztve ]

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák