Új hozzászólás Aktív témák

  • Sipi-

    tag

    válasz Sipi- #135502 üzenetére

    A lámpa ügy tovább fokozódik :)
    Pár napja megnéztem és középtájt szét lehet csavarozni 3 imbuszos csavarral. Szét is szedtem, de okosabb nem lettem, csak annyi látszik, hogy megy egy vezeték. De ma (vagyis tegnap) meglestem mi van alul. Nagyobbik fiam nagyon látni akarta a szerelést, de nem jött velem, így gondoltam csak megnézem elég-e a két wago és egy gélbox. A lámpát 3 darab 13-as kulccsal tekerhető csavar fogja a betonhoz. Egyiket meglazítottam. Másikat lazítanám, de csak egyet reccsent. Ekkor még nem gondolkoztam, hanem a harmadikat is meglazítottam.... volna, de az a csavar is eltört, akárcsak az előző. Itt kezdtem izzadni, hogy hogyan fogom a lámpát felállítani két betonba beletört csavarral. A lámpát elborítottam és már értetten a zizegés okát. Ez a látvány fogadott:

    Igen, az ott nedves sárkupac, benne a sorkapoccsal. De van ott szigszalagos kötés is.

    A betört csavarokat nem lehetett kiszedni, így elmentem az OBI-ba, vettem 3 csavart dübellel, fúrószárakat betonhoz (8, 10, 12) meg egy ütvefúrót is, mert persze normális fúró nem volt nálam. Hatszög alapú a lámpa, 60 fokkal elforgattam és oda fúrtam le a 3 csavarnak a dübelt. Nem kötöttem most újra, mert kell másik wago és wago gélbox is még.
    Azt nem tudom hogyan került ennyi föld oda, de az feltűnt, hogy a leleményes mesterek a ferde betont "ellensúlyozták" azzal, hogy az egyik csavarhoz odaraktak 5-6 alátétet :C
    Így egyenesebben volt a lámpa, cserébe rés volt alatta.

    A csavarok így néztek ki huszonpár év után:

    [ Szerkesztve ]

    https://www.ferfiakonyhaban.hu

Új hozzászólás Aktív témák