- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Aktív témák
-
X-COM
nagyúr
válasz
J.J. András #48 üzenetére
data-pivottable
(adatok-kimutatás ?)
szerintem adja magát, hogy mit kell klikkolni -
X-COM
nagyúr
pivottable nem jó?
-
X-COM
nagyúr
jabocs, most látom, hogy paste special volt már...
ja #33-asnak van valami különösebb oka, hogy bonyolítani kell? -
J.J. András
őstag
az a ''rendezed a megfelelő mezőre'' az mit akar jelenteni ?
-úgy szeretném amúgy, hogy ha netán hozzányúlok az elején a számításhoz, akkor itt is megjelenjen....
-amúgy próbálkoztam azzal amit mondtál, de erre meg hogy az azonos értékeket csak 1szer jelenítse meg, arra Bash javaslatára szűrést csináltam de, az meg az egész munkalapon végigfutó szűrést csinált, és az eredeti kiinduló két táblázatomat is megszűrte.....(szóval szűrni nem tud tartományra?)
-na, még egyszer :
van 2 db táblázat, ami szímtási eredményeket tartalmaz......ezeket meg akarom jeleníteni Grafikusan, de ahhoz kellene hogy növekvő sorrendbe legyenek, és ezért gonodltam csinálok róluk egy 3.dik külön táblázatot, ahol már növekvő sorrendben vannak szépen egymás után.....és azonos érték csak 1szer szerepeljen ugyebár....
így érthető ??
[Szerkesztve] -
KovacsUr
addikt
válasz
J.J. András #33 üzenetére
Nem tudom, jól értem-e, de miért nem másolod be az egyik táblázatot a másik után, aztán rendezed a megfelelő mezőre?
-
X-COM
nagyúr
paste special-lal tudod csak az értéket beszúrni
-
J.J. András
őstag
mert ha Copyzok simán, igen nagy táblázatról van szó, akkro csak végig húzom az egeret rajta........és nyomok egy CTRL+C-t.....
-szóval hogy is kell ezt csinálni akkor ? a $ jellel hogy is van ez ?
-és az abaj, hogy minden sorban majdnem különböző művelet van, akkor hogyan írjam elé a $ jelet ?
[Szerkesztve] -
Ergil
aktív tag
válasz
J.J. András #38 üzenetére
miert nem $ jellel hivatkozol rajuk?
Benne van a sugoban... Akkor barhova is copy-zod meg fognak maradni az eredeti cellak
Vagyis
C1=$A$7+B4 bol mondjuk D1=$A$7+C4 lesz
[Szerkesztve] -
J.J. András
őstag
jó, megvan a másolásnál be kell állítani, hogy csak értékeket másoljon át....
köszi Ergil, addig olvastama SÚGÓT, míg meg nem találtam...:))
figyu, és mi van akkor, ha nekem HIVATKOZÁSSAL KELLENÉNEK azoka sorok, de ha COPYval csinálom, akkor a C1=A7+B4 helyére mondjuk D1=B7+C4-et ír be, szóval az érték változik...., azért kellene hivatkozással, mert ez végül is kimutatás lesz, és ha az eleján megváltozatok valamit, akkor ez is változzon meg a végén, ez az utolsó táblázat....
[Szerkesztve] -
Ergil
aktív tag
válasz
J.J. András #36 üzenetére
copy, aztán paste special, es ott kivalasztod, hogy Values (ertekek)
-
J.J. András
őstag
figyeljetek, hogyan kell úgy MÁSOLNI, hogy csak az ÉRTÉKEKET, és NE HIVATKOZÁST másoljon át az EXCEL ?
-
J.J. András
őstag
válasz
senki sem ??? :O
figyu, akkro valaki hátra tudja, azt hogy ''rutin''-szerűen hogyna tudom azt megadni az EXCELnek, hogy ha talál azonos értékeket, akkor azon értéket törölje a cellák felfelé tolásával ?? létezik ilyen beépített parancs ?
[Szerkesztve] -
J.J. András
őstag
válasz
nem azért, de tényleg égető a dolog, azért hozom FEL egyet......
-
J.J. András
őstag
lehet hogy egyszerű a kérdés, de akkor sem találoma súgóban a megoldást....
-a problémám:2 db táblázatból (azonos munkalapon vannak), hogyan tudok egy 3dik táblázatot csinálni, hogy ott már szépen növekvő sorrendben legyenek a számok ?
nagyon gyors segítség kellene...köszi előre is -
Bash
őstag
Azt nem sikerült megoldani. Cellaformázásnál lehet olyat megadni, hogy h:mm (AM/PM nélkül), de akkor átalakítja 24 órásra az időformátumot. Írtam egy Custom list-et, ami alapján szépen sorba rendezi a dolgokat úgy ahogy nekem kell. Ugyanezt csináltam a számokkal is. Makróval egy gombnyomásra megy az egész művelet, csak az adatokat kell bevinni.
-
Bash
őstag
Az időpontokkal még mindig vacakolok, de közben fellépett egy újabb igény. Az oszlopokban a számokat nem simán kellene sorba rendezni, hanem egy minta alapján. Meg lehet ezt csinálni valahogyan?
-
Bash
őstag
Senki többet?
-
Bash
őstag
A dolog nagy része már megvan. tildy ötlete alapján az időpontokat 24 órás formátumba vittem be, ezután sorba rendezés, így szép sorban van az egész, majd ezután cellaformázással 12 órásra állítottam. Az oszlopokat is szépen sorba tudtam rendezni, működik makróval is. Most már csak az az egy dolog maradt, hogy miután átalakítottam az időformátumot 12 órásra, megjelennek az AM/PM feliratok, ezeket kellene valahogy eltűntetni a végéről. Szívesek veszek minden segítséget!
tildy! Köszönöm. I owe you one! -
Bash
őstag
UP!
-
-
Bash
őstag
Időre csak olyan formátum van, hogy odaírja mellé, hogy AM meg PM. Nekem ezek nem kellenek. Ha meg 24 órásba írnám, akkor nem mindenki értené.
Szerkesztve: valami olyasmi funkció lenne jó, hogy a sorba rendezésnél valamiféle mintát vagy kulcsot meg tudnék adni. Eddig nem találtam ilyet. Vagy valami script-tel, de ahhoz nem értek. Esetleg KovacsUr nem tud segíteni?
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
-
lesaux
veterán
Annyit tudok segíteni, hogy felrakom egy magyar szerverre:
[L]http://www.extra.hu/lesaux/sample_excel.xls[/L] -
Bash
őstag
Sziasztok!
Lenne egy megoldandó problémám, gondoltam nem nyitok új topic-ot (van már 30 excel-es topic), és a problémám is belefér a címbe.
Van egy táblázat, az 1. sorban időpontok vannak pl.: 3:05, 2:25, 5:05, 10:15, 11:15. Ezeket ha sorba rendezem, akkor ez lesz az eredmény: 2:25, 3:05, 5:05, 10:15, 11:15. Nekem úgy kellene, hogy a 10:15 és a 11:15 az elejére kerüljön (mert ugye ezek délelőtti időpontok), és a formátumnak is így kellene maradnia.
A sorhoz természetesen tartoznak oszlopok is, amelyekben csak egyszerű háromjegyű számok vannak pl.: 304, 105, 212, 201. Ezekkel nem lenne semmi probléma, ha nem 3 szektorban lennének, mert ha így sorba rendezem, akkor felugrik az oszlop tetejére az egész folyamatosan. Ezt úgy kellene megoldani, hogy mindegyik szám maradjon a saját szektorában és úgy legyenek sorba rendezve. Ez nem olyan nagy probléma, mert külön-külön meg lehet csinálni, és gondolom egy makróval a végén le lehet rövidíteni a munkafolyamatot. Beillesztek egy képet, hogy mindenki el tudja képzelni, és belinkelem a fájlt is, hogy lehessen gyakorolni. Előre is köszönöm, remélem sikerül megoldani, az lenne a cél, hogy adatbevitel után a végén egyetlen gombnyomásra az összes műveletet megcsinálja.
Kép:
Fájl: [L]ftp://members.aol.com/christianficsori/PROHARDVER/Sample_excel.xls[/L] -
KovacsUr
addikt
Jobb klikk a munkalap fülén, show code, és a WorkSheet Change-be:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If (Target.Column = 1) Then
uj = Target.Value
ActiveSheet.Cells.Sort (Cells(1, 1))
ActiveSheet.Cells.Find(uj).Activate
End If
End Sub -
X-COM
nagyúr
az az egy biztos, hogyha bevitel közben kell, hogy rendezze, akkor csak vba/makró jöhet szóba
-
zsi
tag
Sziasztok!
Excel táblázatba kellene megoldani a következőt:
Van egy táblázatom pl.:
Név tel. város
Andi 5235426 Bp.
Gabi 3245237 Szolnok
Zoli 5347688 prága
Karcsi 8967889 ****
Amint látjátok az első 3 sor abc szerinti sorrendben van. Az utólsó sor viszont nem. Hogy lehet azt megcsinálni, ha kitöltöm a Karcsi sorát végig, az beugordjon az ABC szerinti sorrenndbe? Ehhez kellene valami függvényes megoldás, mert ahova kellene ott nem használhatok adatbázist...
A megoldást, ha kapok előre is köszönöm...
Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- Apple iPad Air 5 64GB,Használt,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest