Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
duffbeer
őstag
válasz zorko45 #2752 üzenetére
Akkor elbeszéltünk egymás mellett, én előre gondoltam, de a tárgy szempontjából mindegy is.
1W az pont 4db komolyabb 5mm-es LED.
Persze nem szükséges az áramgenerátor, megfelelő körülmények között elég a feszültséggel belőni a led áramot de ahogy előttem is írták power ledeknél bizonyos körülmények között kell, főleg, mivel akkuról nehéz fix feszt előállítani. 5mm-es ledekhez nem szükséges. Viszont, ha komoly akkuval akarod hajtani, akkor mindenképpen kell valami korlát, párhuzamosan nem tudod őket kötni, mert eléghet az összes, kivéve, ha áramkorlátos az akku, amivel tudsz számolni, de akkor hamar merül.
Skicc jöhet![ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
válasz fogatlan #2731 üzenetére
Akkor most három állású a kapcsoló (BE-KI-Villog), vagy kettő (KI-BE), amit nyomkodva vált az üzemmódok között? Mert ha a második, akkor necces lehet kiiktatni a villogást.
Lengő kapcsolót pontosítsd. Fegyverre kellene lapos nyomógomb, vagy amolyan "éjjeli lámpa" kapcsoló féle? De egyébként biztosan megoldható egy kis barkácsolással.
-
duffbeer
őstag
válasz zorko45 #2729 üzenetére
Ha ilyen terveid vannak, akkor több akkut ajánlok sorba.
Csak példának itt egy driver, 350mA, ez 6-7db 5mm-es led árama, de a driver 30V-ig képes üzemelni, így ezeket az 6-7darabos pakkonként sorba tudnád kötni egészen 29V-ig. Ahogy az adatlapja is írja, ezen csak 1V esik és a led fesz fölött max 10V lehet a betáp. Például 3db 18650-es Li-ion akku maxra feltöltve 12,6V, + egy ilyen driver + 6db led párhuzamosan és ezekből 5db sorba. Ez összesen 30db LED és a rendszer 1,8V-al számolva 10V-ig stabil. Ha csak 4 pakkot kötsz sorba, akkor kb 8V-ig, de 3db védett akku nem nagyon merül ez alá. Előbb kikapcsol.Ezek ellenére el tudom képzelni, hogy inkább venni fogsz egy már kész lámpát a barkácsolás helyett.
-
duffbeer
őstag
válasz zorko45 #2727 üzenetére
A villogókban szerintem sima erős fényű, 5mm-es LED van, hátrafelé teljesen elég lehet.
A drivereken eső feszültséget jó esetben a driver gyártója megadja, de azért 1-1,5V-al érdemes számolni. 5mm-es ledeknél nem nagyon lesz rá szükséged, csak esetleg ha többet akarsz alacsony feszültséggel meghajtani, de még akkor sem nagyon látom értelmét.
Írtad a nyitófeszültséget. Ez power ledeknél nem annyira mérvadó, mert a maximális teljesítményig, ez a fesz folyamatosan nő. Lehet, hogy pl 2,7V-on már nyit, de pl a CREE XM-L-en 3A-el hajtva 3,35V esik, de 2,65V körül már nyit. Az 5mm-eseknél nagyjából az a 2,7 ami esni fog rajta, mivel nem tudod érdemben növelni az áramot. Az eddigi legerősebb 5mm-es fehér, amivel találkoztam 70mA-en üzemelt és meglepően izmos kis darab, de ez is "csak" 0,2W.
Hatásfok ügyileg tudtommal a CREE vezet. Jelenleg a piacon lévő LEDek közül az XM-L U2 tud 120lumen/watt körül (javítsatok ki, ha tévedek!). Ez ugye csak elmélet, ha ratyi módszerekkel van meghajtva a led, akkor a befektetett energia és a kibocsájtott fény aránya drasztikusan csökken.
-
duffbeer
őstag
válasz Veriakilis #2686 üzenetére
Még nem szántam rá magam, hogy vegyek SST-t, de most hogy kérdezted, szerintem hétvégén megrendelem. Ha kész lesz szerintem eladom...
-
duffbeer
őstag
Igen, valami olyasmire gondolok.
Mindenki az akku áramot méri, ami egy 1 ledes, két akkus megoldásnál már alapból helytelen, illetve, ha pl 3A folyik az akkukból XM-L esetében, az elég gáz.
A DX-es hasonló SST90-es driverben kicsit csalódtam, mert nem azt hozta, ami rá van írva. Amit viszont építtettem, az sokkal jobb hatásfokkal dolgozik. 9A-t ad le és 12V-ról 4A-t vesz csak fel. Ez sem tökéletes, mert kb3-3,5A-t kellene felvennie.
A 7135 például csak áramot korlátoz. Tökéletes megoldás mint írtam, ha az akku fesz. nem haladja meg túlságosan a led + 7135 által igényeltet. Egyéb esetben nem gazdaságos.
Amiket írok, nyílván nem a lámpák fényerejét befolyásolja, hanem az energiafelhasználásuk hatásfokát.[ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
Sorba kötött alkatrészeken az áram állandó, valamint lednél nem számít olyan formában a feszültség, ahogy Te gondolod. A ledeken X áramon esik Y feszültség, a többletet a driver megoldja, vagy hővé alakítja, ez a rosszabbik eset.
A szóban forgó 1,2A a leden folyó áramot jelöli, nem az akkun. Kétféle driver létezik, van amelyik csak áramot korlátoz, de a fesz marad, ezek csak arra jók, hogy ne égjen el a led, de nagyon rossz hatásfokúak, ha nem megfelelően választod a betáp fesz mértékét (leden+ driveren eső fesz = betáp fesz minimuma).
A jobbik driverre rákötöd a 8,4V-ot és kiad magából 3A-t egy XM-L-nek, de az akkukból csak kb 1,2A-t szív le / (led 3A x 3.3V) = (8,2V x 1,2A). ezeknek a legjobb a hatásfokuk, de kb annyiba kerülnek, mint a szóban forgó lámpa. -
duffbeer
őstag
válasz Veriakilis #2663 üzenetére
Még mindig ellenzem amit csinálsz, de azért ...
Először egy stabil tápra lesz szükséged, én egy DCDC step-up konvertert ajánlok mondjuk ebay-ről. 8-18V bemenettel, stabil 24V kimenettel. Aztán driver. 30V-ig képes üzemelni és max 4V-al haladhatod meg a sorba kötött ledek fesz igényét. Ezzel a kombóval 6db ledet tudsz meghaltani, számolva a ledeken 2,8A-en eső feszültséggel, (6*3,3 = 19,8V), talán még egy hetedik is belefér, de ezt ki kell kísérletezni.
Ledek, hozzá optika 19°, 25°. Ezek átmérője 35mm, szóval 3db-ot egymás mellé helyezve belefér egy 80mm-es körbe. Ez így 9db led, jobb összelegózható megoldásom nincs. Lencsék DX-ről (de egyébként, ha minden led elé külön teszel lencsét és még azok elé egy nagyot, nem vagyok benne biztos, hogy azt a végeredményt kapod amit szeretnél!) -
duffbeer
őstag
Az nem tartozik veszélyes kategóriába, mert azt itthon is megkapod legálisan, viszont, ha fegyvert, vagy fegyver alkatrésznek látszó cuccot rendelsz, az kíváncsivá teszi őket.
Más:
Ezek a kínaiak durván nyomják. Most már 4300 lumen 3db XM-L LED. Lassan már kezd idegesíteni, pedig aztán semmi közöm hozzá... -
duffbeer
őstag
Elég sok cuccot rendeltem már, a világ minden tájáról, de még soha nem bontották ki. Mondjuk zseblámpából nem sokat, lehet, azért nem piszkálták. Az összes csomag átmegy röntgen alatt, gondolom a lámpa fegyvernek látszó tárgy, azért bonthatják ki. Vagy esetleg mást is kibontottak?
-
duffbeer
őstag
Ne parázz! A vámon nem fogják tudni mennyit fizettél érte, a csomagra 99%-ban az eredeti összeg töredéke van írva + az, hogy ajándék, amit főleg nem szokásuk piszkálni.
Csak akkor lenne gáz, ha eredeti érték van ráírva ajándék pipa nélkül, vagy ha kibontják és azt mondják nem hiszek a kínainak, mert ennek ennyi és ennyi az értéke.[ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
válasz macikos #2385 üzenetére
Nem tudom linkeltem-e már, de én ilyenből vettem már párszor, szerintem összesen 50-70 darabot biztos. Kb 90 forintra jön ki (itthon csak a benne lévő két gombelem kisker ára kb 800Ft...), szerelőlámpának pl számítógéphez, "vész"lámpának tökéletes, nagyon erős a méretéhez képest és meglepően sokáig bírja. A benne lévő 5mm-es LED 70mA-t kap, 6V-on, szóval kb 0,5wattos. Az nem kevés ilyen ledtől.
Minden autókulcsra fűztem egyet, szétosztogattam a rokonságban is és mindenki nagyon dicséri, hogy milyen jó, mindig kéznél van stb. AJÁNLOM MINDENKINEK!! -
duffbeer
őstag
válasz fordfairlane #2375 üzenetére
Hali!
Én most fogok építeni egy szerelőlámpát Ledil optikával és ilyen leddel. Egyre jobban tetszenek ezek a fajta optikák, mert magas a hatásfokuk és sokkal kellemesebb a vetített "minta", nincsenek éles vonalak. Barkácsolni is sokkal jobb, mert nem kell foglalkozni üveglappal. Ezt beszereled és kész.[ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
válasz Veriakilis #2379 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy vezeted el a ledtől a hőt (bár ha csillaggal szereled őket, az kevés lesz), hanem hogy hova? Egy db SST90-es egy majdnem 600 grammos aluházat (lásd kb 2230-as hsz.-tól), simán átmelegít. Sajnos hosszú távon még nem teszteltem, de szerintem nem lesz elég.
Előbb utóbb rájössz majd, ahogy én is, hogy nem éri meg ennyit sz*rakodni vele úgy, hogy egyáltalán nem garantált a siker. 2X10db XM-L kapásból 35e Ft, az elektronika, ha jót akarsz kb 10e / oldal, jelenleg 55-nél tartunk és még nincs házad, hűtésed(100 wattnyi LED), lencséd, megvalósításod. Amikor a Hella-kat vettem, ennyiért (50k) Rally 1000-es szúrókat ajánlott az emberke, Ami majdnem fél kilóméterre röhögve elvisz 100 wattos izzókkal. A Te XM-L-es megoldásod 120-150-et biztosan fog fogyasztani oldalanként.Én nem lebeszélni akarlak, csak próbállak megóvni a felesleges és horribilis költekezéstől.
Miután elkészült az SST házam, ez a véleményem tovább erősödött. Nem tud többet, vagy legalábbis annyival nem, amennyivel többe kerül a szúróknál. Ráadásul van a Hellákhoz csecse kis kupak, így a rendőr sem csesztet, de az üvegben is benne van az E jelölés, így még csak nem is szólhat érte. Egyébként mindennel együtt kb 35e volt a kettő.#2381:
Ismerem őket, van otthon pár db kicsi, "egy ledes"#2382:
SST projekt lejjebb képekkel.
Nem ezt a szettet vettem, hanem Comet 500-at. Amit linkeltél, arra nagyon hasonlít, de régebbi verzió lehet, vagy nemtudom... Gondolom ezentúl FF500-ként lesz forgalmazva.[ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
válasz Veriakilis #2377 üzenetére
Ha még emlékszel, én is ezt terveztem amit Te, aztán 2db Hella Comet 500-as szúró lett belőle és kb 350 métert mértem... Ezt két db 55W-os normál halogénnel. Ha lenne humorom, kb 6000 forintra jön ki kínából egy H3-as Xenon szett, azt még belerakhatnám és onnantól kezdve semmiféle led nem érne a nyomába. Autóra naggggyon macera megfelelő elektronikát és hűtést megoldani. Még az SST-vel is bajban voltam.
-
duffbeer
őstag
válasz Veriakilis #2374 üzenetére
DX-el is baj van, de a link sem jó, nézd meg a szövegét!
-
duffbeer
őstag
válasz Veriakilis #2372 üzenetére
Nem jó a linked!
A hűtést hogy gondoltad megoldani? Mert szerintem bajban leszel...
Tápra tippem csak nagyobb feszre lenne.A lencsés megoldás jó lehet, de csak akkor, ha minden lednek külön lesz egy. Ha bezsúfolsz 10db-ot egy helyre és össze-vissza fog beesni a fény egy db lencsébe, akkor össze-vissza is fog kilépni.
-
duffbeer
őstag
Akkor már inkább eBay. Olcsóbb manafontnál, és eddigi tapasztalataim szerint sokkal gyorsabb mint DX, mivel eBay-en kötelező a véleményezés, nem fogják húzni az időt.
Ha már nézünk másfél dollárt, akkor az sem mindegy, hogy milyen kábellel kapod, ha kell hozzá venned átszámolva másfél dollárért madzagot...
TR-001 töltő EU adapterrel
Akku[ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
Engem mindig is érdekeltek az "wolfram nélküli" fényforrások.
Amikor bejöttek a HD DVD-k, felvásároltam jó olcsón a hozzávalókat, majd építettem jó pár UV lézermodult. Igaz, csak 100-150mW-ot tudtak, de mivel 420nm körül mozogtak, ezért annyit tudtak, mint egy 200mW-os vörös lézer. Simán vágták a fekete szigetelőszalagot.Driver + Aixiz ház:
[link]
[link]Egy minőségi fotó a nyalábról:
[link]És pár fotó egy halott diódáról mikroszkóppal, pár mA-el hajtva 2,8V-tól 0,1V-al emelve a fesz.-t:
[link]
[link]
[link]
[link]Mára már semmi nincs belőle... Mindet eladtam + pár barátomnak építettem belőlük "disco-lézert". Hatalmas sikert aratott a házibulikon. Akkor még egyáltalán nem lehetett kapni kék (UV) lézermodulokat, csak iparit, horror áron.
Építettem vöröseket is mechanika-hibás DVD írókból is. Azoktól nagyon tud fájni az ember szeme, illetve inkább a szemürege még akkor is, ha csak a szórt fényt néztem. Igen, ennyi eszem volt... Még jó, hogy nem lett bajom.
Maradok inkább a lámpáknál!Na kicsit elkalandoztam...
[ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
Fanatikus lézerb*zik.
-
duffbeer
őstag
Innen rendelt már valaki? Egész jónak tűnik.
Még üres házaik is vannak...[ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
Hongkongból MINDEN ingyen jön. Szóval manafont, kaidomain és a többi hongkongi "olcsóboltnál" mind ingyenes a posta. Ahol nem az lehúzás.
eBay-en is érdemes néha körülnézni, mert sok cucc olcsóbb ott, mint DX-en vagy akárhol és mivel ezek a cuccok 90%-ban ott is HK-ból jönnek, ezért ott is ingyenes a posta, csak persze oda kell figyelni, mielőtt leütöd.
[ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
Regisztrálni nem kellett volna DX-re, mert fizetéskor a PayPal-os címedre küldik. Vámot kellene fizetni, de ahogy előttem is írták, sokszor jóval kevesebbet írnak rá és 99%-ban be van pipálva a "gift", úgyhogy még ha akarnák is levámolni, elvileg nem tehetik. Én nemrég rendeltem egy Arduino csomagot (nem DX-ről), elég nagy összeg volt, de a csomagon 13$ szerepelt...
Amik esetleg még érdekelhetnek a témában:
Manafont.com
kaidomain.com[ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
A 100wattról annyit, hogy jelenleg a legjobb hatásfokú led kb 100lumen/wattot tud. Szóval, ha a 500 lument tud a lámpa, az legjobb esetben is csak 5W. Egyébként egy 10wattos Cree XM-L tud 1000 lument. A 100watt / 500 lumen még halogén szinten is nagyon gáz lenne. Hihetetlen miket ráírnak lámpákra.
De ha már itt tartunk, egyre több lámpán látom, hogy 3 X XM-L T6 közel 4000 lumen........
-
duffbeer
őstag
válasz macikos #2290 üzenetére
"Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni"
Ez maximálisan így van! Melóhelyemen is ezt vallottam, de a főnökeimnek annyira nem tetszett...
Visszakanyarodva a kudarcra, a hibáiból tanul az ember. Legközelebb ekkorát nem hibázok. Sőt, miközben kutattam az esetleges SST forrásokat, találtam full akril reflektort SST90-hez és csak 3 EUR. Az otthoni kis 2 x AA-s lámpámba is hasonlót tettem a króm helyett és nagyon tetszik, ráadásul nem kell foglalkoznom a refi elé helyezett üveglappal + sokkal kisebb.
Mindenesetre a mostani már a nagy házba készül el, de erősen gondolkodom egy pici, kompakt, halk aktív hűtéssel ellátott verzión. Az lesz a 2.0![ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
válasz BigBlackDog #2253 üzenetére
Persze, mindenképpen befejezem, túl sokba van ez az egész már nekem ahhoz, hogy feladjam.
-
duffbeer
őstag
Nagyon röviden, látod a rézblokkon azt a két csavar furatot? Beletettem a csavarokat és beleeresztettem a egészet a házba, bekapattam a csavarokat, de megszorult a rézblokk, aztán arra járt az elb*szás szelleme, megnyomtam a blokkot lefelé, megugrott, majd az egyik csavar felszakította a led nyákot... Igazából kapkodtam, az volt a baj.
Ha visszanézed a képeket, nagyjából el tudod képzelni.[ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
Nos, urak, elkészült végre a ház az SST-nek, ma össze is tudtam volna rakni, de összeszerelés során sikerült kettétörnöm a ledet...
Kettő darab csavar behajtása volt a célig...Szóval, ha valaki tud diszkont áron SST90-et csillagon, vagy SMD formában legyen kedves és keressen meg!
-
duffbeer
őstag
Igazad lenne, de a tesztek alapján az általad vázolt verzió nem a legjobb.
A reflektorból semennyit nem lehet leesztergálni, mert az alja kb 0,6mm vastag, de nem is lenne rá szükség, mert a csillagon hagyva szépen elférnek a vezetékek. Ha megnézed a képeket, látsz a csillagon 4 db vezetéket. Na azok régi nyomtatóból bontott fóliakábelek, amik nagyon vékonyak. Ügyesen forrasztva a led nyákjának 0,5mm-es vastagsága alatt lehet maradni. Eddig így tesztelgettem és szépen felfeküdt a ledre a reflektor. Mindenesetre a refi aljára ragasztottam vékony fóliát, hogy pluszba szigeteljem.
De a probléma a hővezetéssel van. Nem szívatnám magam (és égetném rommá az ujjaimat ), ha a gyári csillag jó lenne. Az SST90 csillagra szerelése, nem a legjobb ötlet, illetve úgy nem lehet kihajtani. Szerintem nem véletlen, hogy a DX-en SST90-hez árult driver, csak 6,5-6,8A-t ad a lednek. Ez fölött veszélyeztetve van a led épsége.
A tesztelések során egy 775-ös Intel CPU hűtőre volt szerelve a led (látszik a képeken). Kb 20 perces üzem után a hűtő 62 fokra melegedett az asztalon fekve, aktív hűtés nélkül. Mondhatnánk, hogy ez tök jó, de sajnos ez rengeteg. Ha megnézed az adatlapja 13. oldalán láthatod csillagra szerelve a különböző rétegek közti hőellenállást. Ha csillagon van, a led magjától 3mm-re (már a hűtőbordán) 2,15°C/W az ellenállás. Ez azt jelenti, hogy a bordán mért 62 fok, a legjobb esetben is már 130°C fölötti maghőmérsékletet jelent, ami nagyon sok.Az én megoldásom azért jobb, mert egyrészt kimarad a csillagra ráhúzott szigetelőanyag (ami ugye elszigeteli a led lábait az alu-laptól), így közvetlenül érintkezik a hőelnyelő felülettel a led, másrészt a réz jobban vezeti a hőt, harmadrészt a blokk sokkal simább, mint a gyári csillag és nagyobb a felülete(25mm).
Ezt pedig nem tudom, mire értetted:
"Igy a réztartón nem kell a középső borda és a led teljes hűtőlapjával felfeküdhet rajta"
Így is teljesen felfekszik a led hőleadó felülete (5X9mm).Ha szerencsém van, ezzel a megoldással 1,5°C alá viszem a hőellenállást. persze, ezt megmérni nem tudom, csak saccolok, de biztosan jobb, mint a csillaggal.
Mindenesetre köszi az ötletet, csak sajnos nekem is szembesülnöm kellett vele, hogy valami biztosabb megoldás kell. Ezért vártam ennyit a CNC-s emberkére...
-
duffbeer
őstag
Készülget a pilács. Szerintem kézilámpa lesz belőle előbb-utóbb. Pár kép:
Sikerült leforrasztanom a ledet:
Először ráforrasztottam a két vezetéket a led-re, természetesen, amikor a led a rézblokkra került azonnal leolvadtak...:
Szépen felfekszik a reflektorra és minden elfér:
Előzetes tesztek alapján egész jól sikerült a hűtőfelület forrasztása. Pár perc 9A-es üzem mellett kéz meleg marad a led. persze a blokkot a házhoz szorítva + hővezető paszta.
Még kell keresnem egy marós, esztergályos szakit a közelben, mert ezt-azt kell módosítani a házon, aztán mehet az éles teszt.
Ja és kell rendelnem egy új reflektort, mert a jelek szerint nem bírja a tükrös felület az isopropanolt.
-
duffbeer
őstag
Ma végre elkészült a kereken négy hónapja megrendelt házam az SST90-hez.... Készítettem pár hirtelen képet. Most már végre látom a végét a projektnek.
[ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
Ha már XM-L, van pár rám maradt cucc:
XML-T6, Cree XR-E Q5 + driver.Ha esetleg érdekel valakit...
-
duffbeer
őstag
Semmi közöm hozzá, de:
-egyrészt tartsd tiszteletben a döntését,
-másrészt talán az üzemideje is kevesebb az XM-L-el szerelt lámpának, mint az XP-G.nek ami lehet hogy negatív tényező volt,
-harmadrészt, mivel pár nap alatt beszerezte, valszeg itthon vette, mert nem akart / nem tudott külföldről rendelni, esetleg azonnal kellett (idéznék: "Budapesten hol lehet ilyenekre szakosodott boltot találni?")És szubjektív véleményem, hogy egyáltalán nem a lumen áradat az elsődleges szempont egy lámpa vásárlásánál vagy az, hogy 43 ampert kajáljon és 12 km-re is is ellássak, vagy, hogy a reggeli baconos rántottát meg tudjam rajta sütni. Lehet, hogy fontosabb az üzemidő, vagy a méret, és esetenként bőven elég a 200-300 lumen. Ismét idéznék: "Amire használnám: éjszakai túrázás, erdőjárás." Ide nem biztos, hogy elég 1 órás üzemidő...
Hozzátenném, hogy ettől függetlenül én egy olyan XM-L lámpát vettem volna, ami mondjuk csak 1A-on üzemel
Szóval ne anyázz!
-
duffbeer
őstag
válasz BigBlackDog #2196 üzenetére
AAA-t szerintem hanyagold, ha kell a kakaó. 18650-es akkut használ a legtöbb normálisnak mondható lámpa. Igaz kis méretben, 1 db 18650 sem húzza túl sokáig...
De azért szemezgess:
3db AAA ZOOMmal:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]18650:
[link]Én a Te helyedben viszont ezt venném:
[link]
13,7 centi, zoomolható, egész jó értékeléseket kapott, tudod használni 3db AAA-val, de kapsz hozzá szűkítőt 2db CR123-as, vagy 1 db 18650-es akkuhoz, három módú driver, magas, közép és stroboszkóp. Jelenleg kb 3200 pénzért megkapod. Persze vehetsz drágábban is, ha szeretnél![ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
válasz BigBlackDog #2194 üzenetére
Mi a fontos? Milyen elemmel/akkuval szeretnéd hajtani? Szükséges e több mód (villogás, alacsony fokozat, stb.), mire szeretnéd használni? Messze vigyen, vagy inkább terítsen? Fókuszálható legyen, vagy fix?
Igazából ezek a kritériumok, nem az ár. Mármint ezzel kell elindulnod. -
duffbeer
őstag
válasz BigBlackDog #2192 üzenetére
Kb 20$-tól már egész jók vannak, ezen felül határ a csillagos ég.
-
duffbeer
őstag
A lámpát nem ismerem, de ha az elektronikai ismereteim nem csalnak, akkor azért, mert a 18650 éppenhogy szolgálja csak ki a ledet + minden egyebet.
Az XR-E -n 1A-on esik 3,7V, ami a 18650 névleges feszültsége. Persze ha fel van töltve 4V-ra, akkor más a helyzet, de azért ez terhelve leesik, ezért érdemes a névlegessel számolni. Minderre rájön a lámpán belüli össz ellenállás, plusz a driveren eső feszültség.Mindezekkel ellentétben a 2db CR123 6V-ot produkál, ami teljesen elég az elektronikának + a lednek és az 1A-t is boldogan leadja.
-
-
duffbeer
őstag
Ha valakit esetleg érdekel, megválok pár optikától!
-
-
duffbeer
őstag
Osztom. Nekem úgy tűnik ettől az évtől nem pörögnek annyira. Régen volt, hogy két hét alatt megérkezett, most meg két hét alatt fel sem adják. Ha fel is adják, akkor a csomag küldő szolgálat ül rajta. Annyi változás történt, hogy szerintem már nem a Hongkong Post-al jön. Amíg a HP. intézte, nem volt semmi gáz.
-
duffbeer
őstag
-
duffbeer
őstag
Akkor, ha jól értelmezem, a töltő csatijában lévő elektronika vezérli a töltést. Ha a hálózati adapter 5V-ot szolgáltat a csatinak, akkor egy remek autós töltőt is lehetne belőle építeni. Egyszerűen csak el kell vágni a vezetéket, valami gyorscsatit rá és máris ráköthető egy 900 forintos USB-s autóstöltő.
-
duffbeer
őstag
Képek alapján annyit, hogy Cree XP LED van benne, az optikája is rendben van, bár szemből nem látom, de ezekkel a fajta optikákkal eddig csak pozitív tapasztalatom van. Másfelől a driveren lévő poti alapján szabályozható a fényereje is, vagy talán elforgatással lehet bekapcsolni?
Elemtartó nem hiszem hogy van benne, egyszerűen csak bele van csúsztatva a két AA.
Mindenesetre nem tűnik rossznak ennyiért, lehet veszek magamnak egyet én is az autóba.Szerk.: Habár DXen van 10$ körül már CREE AA-s lámpa...
[ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
Najó én már tartottam egy kiselőadást fizikából, többet nem fogok...
Ne dőljetek be minden humbuk baromságnak!!!! Egyszer vettem eladásra 1db AAA elemmel működő zseblámpákat, azt írták rá, hogy 3W... (persze tudtam, hogy baromság, nem azért vettem, csak példaként mondtam)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Hardcore café
- TCL LCD és LED TV-k
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Túl az 5 millión az Octopath Traveler franchise
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- LED világítás a lakásban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest