Új hozzászólás Aktív témák

  • Gargouille

    őstag

    válasz dik #49288 üzenetére

    Én nem blamálom le mert szerintem az egyik legjobb fejlámpa, nagyon minőségi a kidolgozása, a fejpánt is kényelmes és hosszan viselve se zavaró, valamint nagyon pici és könnyű is. Remek fejlámpa a H03 csak a tir lencsésnek a fénye nem kültérre való szerintem. Egyszerűen olyasmi mint az S2+ vagy az S3, azok sem túl jók kültérre mert túl flood a fényük, hamar elveszik a távolságon. Erőből elvisznek valameddig, de ez nem ugyanaz. Ettől még szuper kis lámpa.

    Kültérre szerintem M1, M2, Zanflare F1 stb a nagyon alkalmas lámpa. Legalábbis szerintem kint az a gond, hogy egyszerre kell fény közvetlenül előtted is, meg messzebbre is. Az M2 fénye például ilyen, akár 1-2 méteren is majdnem annyi szórt fényem van mint az S2+ -al, de meg tudok világítani 60-80 méterre lévő dolgokat is erősen. Egy kinti sétához, kiránduláshoz kb pont ez a táv az amit legjobban le kell fednie egy lámpának. Egy C8-nál például már annyival erősebb a hotspot mint a szórt fény, hogy közelre elvakít és nem látom mi van mellette. Ez nagy távolságon (+100 m) szuper, de közelre meg nem jó.

    Én fejlámpánál egy olyat látnék szívesen ami olyan kialakítású mint a HC65, de két refi (és két ugyanolyan erős led) van egymás mellett, az egyik tir lencsés, a másik meg smo-s ami távolra visz. Tehát két főfénye is van és lehetne a kettő közt váltani (plusz lenne mellette hiCRI pici led is, meg ehgy piros). Na az lenne a szentgrál nekem. :)

    Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Új hozzászólás Aktív témák