Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz bitpork #8452 üzenetére

    "Egy ember van annyira felnőtt hogy tudjon dönteni mit akar."

    Pontosan! A döntésében pedig szerepe van az ösztönzőknek, mert senki nem a saját zsebének ellensége. Akkor ezek szerint, a napelem támogatás, vagy az egyéb megújulók támogatása is bűn? Tényleg nem értem a logikát. Egyebekben, ezek a támogatások jellemzően adókból finanszírozódnak, tehát az állam -jó esetben-, olyan célokat finanszíroz, melyek társadalmi előnnyel járnak. Ha a város levegője tisztább lesz, és a zajterhelés is csökken, akkor ez egy hasznos effekt a társadalom számára és ha ezt a célt hamarabb elérjük támogatásokkal, akkor az előnyös. Ráadásul inkább erre menjen az adónk, mint stadionokra.

    Értem amit mondasz, de írtam már, hogy ez így utópia! Minimális számú ember fog a saját zsebe ellen dönteni milliós tételnél, pusztán közérdekből (amit ráadásul masszívan félre is lehet magyarázni, lehet önigazolni amellett, hogy nem is olyan zöld az egész mint állítják és akkor még az az érv sem ér semmit, hogy környezettudatosságól hoz valaki anyagi áldozatot).

    A kétfázisos közlekedés: nem lehet pusztán tömegközelkedéssel megoldani a közlekedést még városon belül sem. Max. egy kisebb belvárosi részben. Most sorolhatnám a helyzeteket, amit tömegközlekedéssel nem tudok kiváltani, kell az autó. Ha pedig kell az autó, akkor az inkább egy szagtalan és csendes EV legyen, mint füstös és hangos. Ha a cél eléréséhez ösztönözni kell az embereket, akkor azt kell tenni. Az elérendő cél érdekében ez egy járható út.

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák