Új hozzászólás Aktív témák

  • pigsty

    aktív tag

    Sziasztok!

    Egy ismerőstől kaptam kölcsön egy tunert.
    Ő a Conceptronic. Többet nem is érdemes részletezni, mintha a cégtől ez az egyetlen belső tuner jött volna ki, Windows/Everest Philips BDA SAA7133/SAA7135-ként azonosítja, talán ha Philips, mégse lehet vacak. És a kép kielégítő, nincs zavar, adja, ami jelet kap, nem rontja le. HA...látni és hallani tudom szoftveres oldalról az egészet.

    Mert ezzel vannak gubancok.

    Az analóg részével kapcsolatban siránkoztam és töprengtem hosszasan a megfelelő szaktopicban, ahol azóta se válaszoltak. Pedig utánamentem a témának, ha a linkelt kérdésekhez tudtok segíteni, szóljatok ahhoz is hozzá, akár itt is.

    1 hét vacakolás után a tapasztalatok, a DVB-T részével, mert olyat is tud ez a 2005-ös gyártmány. Az updatek 2007ben készültek a driverhez.

    Saját felvevő-nézegető programja (Hyper Tuner) nem ismer fel egy TV csatornát se, pontosabban behozza a DunaTV HD-t, és a Duna autonomiát, de csak rádiót hoz be, (elvileg 1-2 rádiót pakoltak a földi csomagban), ha ezen a lapon jól látom, csak a C.multiplexet sikerült befognom. Szóval megalol a gyári programmal nem jön be sok. :C

    A gyári szánalmas kis tapadókorongos antennával vacakolok. De az ablakba rakva egész jól fogja a C.multiplexet.....(gondolom térerő miatt, a C.multiplex jobban fogható, Butapest 11. kerületének közepéről, Sasad-Gazdagrét közötti völgyes részről, de a Széchenyi adóra közvetlen rálátás van, csak a vasbeton ház árnyékol kicsit)
    ..... Nero 9.2.6.0-os verziójú csomagjából a Nero Visionnal (Nero felvevő programja).
    Full screenben is megy rendesen, hang is van....de csak a 2 Duna TV-t látom és hallom maradéktalanul. A csomagban még fogható a Retek klubb, no és CsigaTV2, de hang nélkül.
    Nem értem. Biztos valami szoftveres dolog lesz, a topic elején is utaltak rá, lehet, a kártya ami MPEG-2 es, MPEG-4 et nem fogja. De a Nero hogy képes rá mégis?
    És miért válogat, mihez ad hangot, s mi marad némán?

    Igen, persze, PCI a kártya, tehát nem kell elvileg a kamu (integrált) C-Media CMI9739(A) hangkártyát nem kell a tunerral összekötni kábellel.

    fura, hogy a gyári program nem ad hozza be a TV csatornát, csak a rádiót.
    Neró Vision ad képet, de hangot csak a feléhez.
    ChrisTV 3.35 indításkor hibaüzit ír ki (Adress violation...?? vagy valami baja van a wbaaud.dll-el??? és azonnal kilép, majd kikapcsol a Win XP SP3 friss telepítésű magyar. Serial miatt ment a 3.35 :U , a 3.40 csak képet adott, de a ChrisTV-t csak analóg próbáltam.
    Fura, hogy analóg próbálkozás alatt a KMPlayer rendesen hangolt, hozott mindent, rádiót is tudtam hallgatni FM-en.
    De digitálisban már nem tud a KMPlayer se semmit.
    KMPlayer alatt, ha WDM eszközt nyitottam meg, és ott a hangot a BDA analóg capture izéhez raktam, jött hang.
    Másutt ez a trükk nem jött ám be.... mikor a ChritTV még nem hisztizett, akkor ott is beraktam minden audiót C-Media helyett BDA eszközre... semmi, pedig a honlapjukon is korrekten leírják, mi van, ha nincs hang.
    Nero Live, ami a Nero csomag amolyan multimédiás TV nézegető programja, az csak pislog. Valahogy így, miközben minden más programot kilőttem, pipiskedik a PIP ablakával. Akát analóg, akár digitális TV vétel esetén. Miért??

    Bocs, ha hosszan írtam, általában hetekig utánaolvasok a témának, ez most is így van, nem szoktam lámáskodni, sült galambot várni, de már régóta húzódik az ügy, szeretném megnyugtatóan rendezni.

    Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.

Új hozzászólás Aktív témák