Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz ati2 #2331 üzenetére

    A sat.hu-n fennt van, mind a 3 adó ERP (effektív kisugárzott teljesítménye): A Szentesit megtalálod DVB-T hazánkban és Európában -> 5185.

    "Adóteljesítmény" címszó alatt kétféle teljesítményadat kering a köztudatban, amelyeket az AH kommunikál: az egyik az adóteljesítmény, amely az adóberendezés által kiadott teljesítmény, a másik az (ERP = effektive radiated power) az adóantenna által kisugárzott teljesítmény. A kettő között a kapcsolatot az adóantenna nyeresége és az összekötő tápvonal (vezeték) csillapítása adja. Normál esetben az adóantenna által kisugárzott elektromágneses hullám teljesítményét szokták megadni (ERP). Az ERP a fontosabb, hiszen ez a teljesítmény határozza meg a vételi helyen a térerősséget.

    Az általad említett 250-300W a Széchenyi hegyi adóteljesítmény az AH által kommunikált érték, amely 6kW(55) és 10kW(62) kisugárzott teljesítménynek felel meg.

    A DVB-T adás vételéhez 1/4 - 1/8 analóg ERP elég a kísérletek szerint (a DVB-T adó modulációs beállításaitól, frekvenciától, terepviszonyoktól, stb. függően, amely a tervezési kérdés). Úgy néz ki itt 1/10 lesz. Olvastam ilyen viszonyról is szakmai irományokban.

    Ha a két mux nem egyirányból jön, akkor biztosan reflektált jelet veszel az egyik irányból.

Új hozzászólás Aktív témák