-
IT café
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz SpydeR3412 #62844 üzenetére
Ilyen olcsó 22kkv-s mocira gondoltam. De akkor erre lehet kevés a Boldclash FC.
Erre 5-6A-t ír.
Snapper-es FC is elvileg ugyanazt tudja.Valami snapperszerű dolgot szeretnék, de lehet azzal már nem éri meg foglalkozni, ha van brushed gépem, inkább 2s gép kellene.
[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz ezoltan #62849 üzenetére
A vevő antennáján még gondolkodom. A szárnyra helyezés annyira nem vonz. X220s-en volt, hogy takarásba került, mert van az a pozíció, amikor le tudja árnyékolni a kar. Talán egy hátra lógatva, egy felfele, de még töprengek rajta.
Haveromnak van Holybro alkatrészekkel szerelve a gépe, és meglepett mennyire jó elektronika, és ez alapján vállaltam be.
A VTX antenna elhelyezés meg annyira nem gondolkodtatott. Sérülni még egy sem sérült ilyen pozícióban, pedig voltak eséseim korábbi géppel.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Geller72
veterán
válasz syler123 #62851 üzenetére
A hetes snapi fc-je 10A-t tud elvileg. De ez az FC nem csak ebben a gépben van, ráadásul ezt is külön - nem snapi fc-ként is - meg lehet venni. Gomdolkodtam én is 2s-ben, de a plusz súly ha nem is venné el a plusz kraftot, de beljebb nem lennék vele. Akkor meg minek? Kicsivel nehezebb motorok, kicsivel nehezebb (rosszabb esetben két) akksi...kicsit nehezebb/más váz. A snapiből a hetes szerintem sokkal jobb, mint a kisebb tesója. Csak azért tartom meg a kefés gépeket mellette, mert még van egy marék motorom hozzá. Ha azok elfogynak, elengedem.
[ Szerkesztve ]
-
Markizmark
addikt
Sziasztok!
Amatőr kérdés alert!!
A bugs 3-asom 1806 1800KV motorjai milyen fordulaton pörögnek csuma gázon a gyári 2S akkuval?
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
Geller72
veterán
válasz Markizmark #62856 üzenetére
3.7Vx2x1800=13.320 RPM
-3.7V - Névleges cellafesz
-2 - 2S, azaz 2 cella
-1800 - Kv érték..de ez csak egy szám, ami sokkal inkább kell a kerületi sebesség kiszámításához. Az meg függ a prop méretétől. , Aggodalomra azonban semmi ok, mert megy az 3S-en is. .
[ Szerkesztve ]
-
sketchifun
senior tag
Elolvadt a hó, valahogy rögtön repülhetnékem támadt. Ez tekinthető tünetnek?
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
vandor01
őstag
válasz sketchifun #62858 üzenetére
ahh persze.... mint a viccben...
az oreg kakas meg a kiskakas.... apa tanitja a fiat hogyan kell a tyukokat tojozni... kozossen nezik a tyukudvar masik vegeben a tyukokat.... kiskakas... apa en mindjart ugy odamegyek es ugy megcsinalom a mind a harmat..... nyugi fiam ha kell nekik vmi majd idejonnek....na igy mennek reptetni a tokig sarban csuvaban...
aztan az oreg csak kotelnek all azt odamennek.... na jo van fiam most csinalhatod... kiskakas nekiugrik 1..2...3 es 4.... ahhh bocs papa....
megvarjuk a jobb idot....
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
AMDaZERG_1
senior tag
Véleményem a ToolkitRC M8 töltőről:
Miután rendelkezem ISDT Q6 Plus töltővel is, és VISTA Power EV-650 töltővel is csak ezekhez tudom hasonlítani, meg a mért értékekhez.
Kalibrált mérőműszerrel végeztem a méréseket!
Mint töltő funkciót tekintve 3.84v mér a 3.848v akkura, vagyis ~0.01v az eltérés. Azt nem mértem meg hány századnál kerekíti fel az értéket, de ennyi eltérés bőven belefér a tűréshatárba, így nem tartottam izgalmasnak, hogy bemérjem.
Viszont nem találtam kalibrálásra lehetőséget a töltőn...
Az ISDT pontosabb, vagy inkább azt mondom be lehet kalibrálni, hogy pontos legyen.
A VISTA Power szintén kalibrálható!
ToolkitRC kijelzője nem olyan guszta, mint az ISDT kijelzője, de bőven használható így ebben a formában is, mert a szükséges információkat ki lehet olvasni, ráadásul FW frissítéssel az információkat is átalakították. Nagyobb karakterekkel jelzi a legfontosabb infót. Töltési áramerősség és az akku töltöttségi szintje.
A görgetős gomb, mint amit az ISDT használ borzalom, mert néha lenyomáskor még sikerül tekernem rajta.
Azt fokozza a ToolkitRC a forgatós tárcsával... Eszméletlen! Miért nem tudnak egy OK gombot beszerelni? 1$?
Tekerem, lenyomnám az OK, vagyis a tárcsa közepét és még tekerek rajta
Érthetetlen!
Az akku belső ellenállás mérése nem tudom mennyire pontos, de eltér az ISDT töltő által mért belső ellenállástól. Az ISDT kicsit lassabban adja meg a mért értéket, a ToolkitRC ebben gyorsabb, csak ugye mi a pontos???
A ToolkitRC is támogatja a töltési áramerősség töltés közbeni módosítását, ha a forgótárcsát hosszan tartom lenyomva.
Fontosabb információk is elérhetők töltés közben a forgótárcsa tekergetése közben, mint belső ellenállás cellánkként, és min-max eltérés kijelzés.
Töltő hőmérséklet, amit beépített dupla ventilátorral tartja kordában.
Véleményem a termékről, hogy simán vállalható, és igazán mióta megvan még nem találtam rajta fogást.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Geller72
veterán
válasz syler123 #62854 üzenetére
Épp akciózza a BG a GNB XT30 csatis 80/160C-s 300mAh-s HV 2s akkukat . Árban pont ott van, ahol 2 db 1s akku lenne. . Amúgy van 10%-os akció is éppen. De 4 db-nál ad 20%-ot, 2-nél 15%-ot.
Az EV200 és a Trashcan is éppen akcióban van, bár az EV200 még így is sok. A Trashcan még mindig preorder csak, de lassan beáll az ára is.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Geller72 #62861 üzenetére
+ szállítás, de alakul ez. Szerintem értelmesebbek ezek a 2s akkuk xt30-al, mint 2db ph 2.0-val...
Én még nem rendelek, mert most csak bent repkedek, lezúzni a hidegben a Trashcan-t sem akarom. Ráadásul még nem tudom hogy viselkedik a Jumper T12 a Flysky receiverekkel, hogy ugye milyen vevő lesz a jó nekem. Az egy dolog hogy mindent visz, de ha az rssi nem megy normálisan akkor...
Majd ha lesz kedvem, akkor az egyik Flysky-os gépemmel összebindelem.EV200 baromi jó lenne, fele annyiért mint most akcióban...
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
Jön a mobula 7 HD.
Alakul ez, HD whoop, ez le ide--> http://dronearena.hu/ <--
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Geller72 #62853 üzenetére
Szerintem az 1s és 2s whoop közötti különbség megállapításod, finoman szólva nem állja meg a helyét. Mondom ezt úgy, hogy volt/van többféle 1s-em, 2s-em, láttam 3s-t repülni és nekem is készül egy olyan. Össze nem lehet hasonlítani a kettőt, pedig nálam 1s 22kkv VS 2s 16kkv áll szemben. súlykülönbség elhanyagoltó, ellenben az erőfölénnyel.
Syler123: Én az összes gépemet, Flysky-al veszem, vagy olyan vevőt használok hozzájuk. És igaz nem t12, hanem t8sg, de tökéletesen kezeli a Flysky cuccokat. Rssi para az Frsky-nál van.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz SpydeR3412 #62864 üzenetére
Ezért is írtam, hogy majd megerősítetek, vagy megcáfoltok ebben. Neked melyik gép van 2s-en? És ugyanezek a gépek ha esetleg meghagyom az 1S-es akkukat hozzá, milyen különbség van 1S-en használva a 0803-as gépet mondjuk a Snapi 7-hez képest?[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
..aki esetleg mostanában venne valamit Kínából, az könnyen összefuthat ilyen válasszal:
"But we are sorry that we can't ship any order now. Because we are in holidays for Chinese New Year from 26th Jan to 11th Feb."
.
-
syler123
veterán
válasz SpydeR3412 #62864 üzenetére
Köszi! Ez jól hangzik, akkor nem lehet gond.
molnigee: Néztem én is, tetszik Viszont videók alatt baromi lassú, az összes videóban nagypapa tempóban használják. Érdekes... Remélem többet tud, kicsit ugye nehezebb a többi gépnél.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz Saccco #62868 üzenetére
figyu alul a motorkabel nem szokott kiszakadni egy erosebb landolás vagy crash esetén?
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz Saccco #62868 üzenetére
mostnezem... akkor en mar 3éve whoopozok!
csak nehezebbek a gépeim kefés 8520, 65mm-es prop, carbon váz!
1S H31 lap 42gramm
1S OSD lap 46gramm
2S naze32 lap 48grammilyen gumicsoccsel oldottam meg hogy a kabel ne szakadjon ki pl a 2S-bol...
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz vandor01 #62869 üzenetére
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz Geller72 #62873 üzenetére
Gondoltam, hogy az is kell, miután felszereltem erre.
Lesz Boss, ma majdnem lett, csak elengedte az asztalt, aztán lett egy banán belőle.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Geller72 #62865 üzenetére
A Trashcan kb egy hét múlva érkezik, úgyhogy addig csak a Mobula7-ről tudok nyilatkozni. Az viszont nagyon állat! F3 Pro fc-vel van, de engem nagyon emlékezet egy f4-esre. Szóval durván stabil és kezes. Én még az első szórásból kaptam, szóval v1-es vázzal jött, de már v2-vel küldik, ami nem törik.
Az M7 1s-en kb ugyanazt a teljesítményt hozta, mint az s7.
Simán lehet használni hozzá az 1s akkut, gyárilag is azzal kapod (2x250). Mentem vele 2x450essel is, meg 2s 300assal is, mindenhogy jó.Saccco: Az az aksi tartó nagyon vagány.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz SpydeR3412 #62875 üzenetére
És ez nem ugyanolyan szar, mint általában az Eachine cuccai? Nagyon sok negatív tapasztalatom van velük..
Alin a legolcsóbb és van is készleten, BG-n még mindig preorder státuszban van..
[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Geller72 #62876 üzenetére
Mármint a Happymodel cuccai?
A Snapper első generációs fc-i, tudtak érdekes dolgokat produkálni. Sok mindent javítottak azóta rajta. A Mobulával semmi gond.
Alin nem tudom, hogy lehet megúszni a vámot. De BG-on nekem 2hetet (sztem mar nem kell annyit) vártam, mire feladták. De 6-14 nap alatt itt van.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Lehetséges hogy a Mobula 7 HD lemegy 35eFt környékére? Az a baj hogy a kamera vagy 60-70$, szóval kb esélytelen, pedig akkor tuti vétel lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz SpydeR3412 #62877 üzenetére
Nem. A trashcanra gondoltam.
-
vandor01
őstag
válasz Geller72 #62880 üzenetére
talán ezt? utolso 25sec! drama 1.10-tol
[ Szerkesztve ]
-
Steph88
csendes tag
Sziasztok. Lenne egy fontos bár nem tudom mennyire megválaszolható kérdésem.
Rendeltem gearbest-ről egy Xiaomi FIMI A3 drónt. Viszont akadt a drónnal egy nagy probléma. Mégpedig, hogy mikor bekapcsolom, 4 sípol aztán mintha ki is kapcsolna. Az indikátor fények fel se villannak.
Gépre akartam kötni USB kábellel. A gép prüttyen egyet, mint hogy felismeri, mint USB eszköz aztán el is dobja. Nem jelennek meg a dróne meghajtói. Gondoltam firmwaret frissítek de így necces. Próbáltam 3 gépen 3 különböző kábellel. Mind ugyanez. SD kártyáról meg ha jót tudom, csak a kamera drivert lehet frissíteni.
A távirányító okés, az szépen be is frissült. Próbáltam, hogy bekapcsolom a távirányítót, majd a drónt mint ahogy lennie kellene. Néha meg is jelenik a dróna kamera képe, majd 2ms, zöld, zajos kép és a dróne kikapcsol.
Természetesen írtam a gearbest supportnak, de pont hétvége és csak a kavicsdobálózás megy. Hátha majd kapok valami értelmes választ is a technikai supporttól, de félek, hogy csak hülyeséget.
Sajnos még a használatiban se találtam hiba kódokról leírást, mintha a terméknek nem lehetne semmi hibája. Így még kapaszkodóm sincs, mi lehet a problem. Hátha (remélve) ti tudtok valami támpontot adni.
Köszönöm
-
Geller72
veterán
válasz Steph88 #62883 üzenetére
Gondolom a gép akkuja is fel van töltve. A vidi szerint először a távot kell bekapcsolni, utána a drónt. Aztán mindkét kart össze kell húzni középre, lefele, egyszerre. Akkor el kell indulni a gépnek. A kínaiaknak hiába írsz, pár kommentel feljebb írtam, hogy január 26-tól, február 11-ig újévi buli van náluk, nem sok jóra számíthatsz.
-
syler123
veterán
válasz Geller72 #62884 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok, nem tudom miért nem kapott combosabb esc-eket, gondolom mert már ez a Crazybee FC tucattermék és olcsó... Viszont a motor 10000KV-s. 2s-en valószínűleg gyenge, 3s-en meg kifüstöl...
Mondjuk pont az első hsz-edre akartam válaszolni, de a lényeg érthető
[ Szerkesztve ]
-
Steph88
csendes tag
válasz Geller72 #62885 üzenetére
Persze, fel van töltve. Nem is az a baj, hogy nem találnak össze, hanem hogy a dróne 4 csippan majd kikapcsol. Volt 1-2 drónom, ha nem talált valamit, villoggot legalább össze vissza. Mutatok pár videót amit csináltam és küldtem a gb-nek is.
"Bekapcsolás"
https://youtu.be/4Z1FgCf8gyQ"távirítányó csatlakozás"
https://youtu.be/Qdfv5a3ctv0(bocs a béna vidiért, nehéz fogni a telefont is egyszerre)
A géppel való összekötést meg nem dobom be, azt higgyétek el kérlek, tényleg nem látja semmi Még live linuxal is próbáltam
Újévi buli? Hurrá... Ne keljen már paypalon visszakérni a lóvét, bár 1-2 napon belül ha nem lesz előrelépés, az lesz ha sikerül. Csak reménykedem benne, van valami sd kártyás firmware frissítéses megoldás vagy alaplap reset vagy bármi...
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz Steph88 #62887 üzenetére
Az a baj, hogy még kevés embernek van ilyen gépe. És X8 SE dettó, mert pont a preordertől és úgy általában a xiaomitól fél mindenki. Általában az első szériákkal mindig gond van, aztán ahogy tisztul, nem annyira sos legyártani, jön ki update, már jobb. Yt-n szerintem találsz hozzád hasonló problémával küszködő sorstársat. Annak idején a Xiaomi Mi drón is nagy hype-ot kapott, de ha annyira phantom-gyilkos lett volna, annak itt a fórumon is nyoma lett volna. De nem volt. Én magam is tervezek egy X8 SE-t, de nem a preorderből. .
A PayPal akkor fog csak lépni, ha a megnyitott tickettre a GB nem reagál a megadott határidőn belül.[ Szerkesztve ]
-
Steph88
csendes tag
válasz Geller72 #62888 üzenetére
Köszönöm a választ. Gondoltam, hogy nem lesz elég csak fél lábon ugrálni mellette, hogy megjavuljon. De reménykedtem, hogy valahogy újra lehet rakni a firmware-t, már mint itthoni körülmények között. De ha valami alaplap hiba vagy sz*r az egész, akkor bukta Csak a videó minőség meg gimbal meg minden, ilyen áron. Hát szerettem volna ha minden jól megy. Főleg letesztelni a videó távot, mert az nem hagy nyugodni. A teszt videók alapján 1km-ig elrepül de sehol sincs normális adat arról, a videó jelet is visszaküldi addig vagy csak az irányítás megy el addig a többit sd- kártyára rögzíti. De így sajna marad dobozban
Ugyanitt sose használt xiaomi fimi a3 eladó
-
Geller72
veterán
-
AMDaZERG_1
senior tag
Találtam egy videót GPS recue módhoz (BF 3.5.3)
A végefelé a beállításokat sorolja. Némelyik beállítás eltér az alapértelmezettől. Volt korábbi tesztelése is, amik sikertelennek bizonyultak, de ebben a videóban többször is rápróbál sikerrel.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Steph88
csendes tag
válasz Geller72 #62890 üzenetére
Bocsi de én ebből nem sokat tudtam meg, csak hogy sokat javul a firmware update után. Ez a baj, bekapcsolás után tényleg kikapcsolt szinte rögtön és még a gépek se ismerik fel usb-n.
Most feldugtam megint tölteni az akksit. Pirosan világít a led a töltőn, add le töltést neki pedig nem volt használva. Ha sokáig ad töltést, lehet az akku kuka és szétfagyott vagy bármi. Ha hamarosan kialszik és feltöltve, akkor nincs több ötletem
----------------------
Ki is aludt a piros Led, feltöltve Akkor nagyobb a baj[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Parrot Anafi unboxing magyar videó tegnapról ez a másik drón, amit vártunk néhányan, de igen sokára jelent meg.
[Drone Hungary] -
syler123
veterán
válasz AMDaZERG_1 #62891 üzenetére
Nem tudom hogy merném-e próbálgatni, nekem legutoljára a kukoricásban végezte. Első próbálkozásra működött, a következőnél megbolondult és az irányítást sem kaptam vissza. Igaz alapértelmezett beállításokon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest