Új hozzászólás Aktív témák

  • Peter.70

    addikt

    válasz Lajosnagy17 #22393 üzenetére

    Sok a bizonytalanság a Digi körül
    Rengeteg bizonytalansági tényezőt hordoz a Digi növekedése. Tavaly nyáron teszt jelleggel elindította mobil szolgáltatását is, azonban ez az idei első félév végéig teszt jelleggel, havidíj nélkül elérhető, így még nem látszik, hogy ténylegesen milyen árazás csatlakozik majd szolgáltatásához. A Digi mobil térnyerését ugyanakkor hátráltatja, hogy országos lefedettséggel jelenleg nem rendelkezik, ebben pedig legalább a spektrum aukciók végéig nem is várható változás.
    A másik bizonytalansági faktor az 5G frekvencia tender. Az NMHH ugyan kizárta a Digit, de a cég bíróságon támadta meg a döntést. Bár az esetnek számos kimenetele lehet, a legvalószínűbb forgatókönyvnek az tűnik, hogy a végleges döntésig elhalasztják az aukciót.
    A Magyar Telekom számára a tender tolódása mindenképpen pozitív. Egyrészt a folyamat hátráltatja a Digi piacszerzését, ezen keresztül a verseny élénkülését. Másrészt az idő előrehaladtával az 5G üzleti modellek is tisztulhatnak, tényleges fogyasztói igény alakulhat ki a technológiai iránt. A Digi végleges kizárása pedig csökkentheti a frekvenciákra fordítandó beruházási összeget. Egyelőre ezzel a szcenárióval nem számolunk a modellben. Továbbra is magas koncessziós díjakat feltételezünk, ami a Digi agresszív koncessziós aktivitásával valósulna meg.

    Ez részlet az erstemarket email-ből

Új hozzászólás Aktív témák