Új hozzászólás Aktív témák

  • 77krisztian

    újonc

    Kedves fórumozók!

    A következő probléma miatt kérnék információt. Jelenleg külföldön vagyok, de Magyarországon Édesanyámhoz mennének holnap a szerelők FTTH-ra átszerelni a jelenleg is aktív internetjét.
    Digis hölgy hívta, hogy ingyen van és a lépcsőházban már mindenkinél cserélték...stb. Egy befotózott szórólapból kalkuláltam ki a helyzetet.
    Aminek hirtelen tudtam, annak utánanéztem. Mi is ez, miről is lehet szó. Elolvastam a téma összefoglalót, visszalapoztam párat, sok minden kitisztult, hogy mi is történik majd otthon most ezzel kapcsolatban.
    Az alaphelyzet, hogy régen hármas DIGI csomagunk volt, Telefon-TV-Net. Már egy jó két éve csak Telefon-Net maradt, egy ezer éves lassú routerrel, ami Anyum igényeinek még megfelel.

    Az ügyintéző csak egy dolgot mondott, hogy legyen konnektor a közelben, ahová teszik a "dobozt". Én most lettem megkérdezve, hogy szerintem hova kerüljön és hogy most mi is van.
    Az elmúlt órákban próbáltam utánakeresni, hogy most új kábelt is húznak-e be, mit kell lecserélni, mihez akarhatnak majd hozzáférni és a legtöbb információt ebben a fórumban találtam (hála és köszönet), a Digi oldala szinte semmi infót nem ad.
    Anno szépen elrejtettem a kábeleket, de a Tv és a Telefon van az egyik szobában, a router a másikban és a laptop a harmadikban (sajnos nem egy vonalon, a bejárati ajtónál ez egyik jobbra, a másik balra és ott a környéken nincs konnektor). Az új "Doboz" a TV és a Telefon mellé kerülne (ott van konnektor is) és most valószínűleg újra kérni fogjuk a kábel TV-t is, amennyiben lehetséges.

    -Jól gondolom, hogy most új kábelt is húznak be? (optika)
    -Jól gondolom, hogy az új "dobozba" lesz bekötve a TV, a telefon és a Router is?
    -Ha kihúzza a régi routert a régi helyéről és a szerelők kezébe nyomja, hogy már lakhat az az új "doboz" mellett is, akkor ugyan még nem tudja kihasználni az új sebességet, de működni fog a régi jelszóval vagy kell rajta állítani?
    -Vajon kérhet-e most új routert a szerelőktől, ha kifizetné vagy egyénileg kell beszereznie? Esetleg én rendeljem meg innen és kiviszi a futár, a beállítást meg megoldom később?
    -Vajon kérheti-e a kábelTV aktiválását? Régebben be volt kötve, minden a koax a helyén van.

    A problémám, hogy nem tudok ott lenni, kevesebb mint 24 órám van kitalálni, van 7 óra időeltolódás és egy nyugdíjas korú (technikailag messze nem virtuóz) még a képletben. Mindezek mellett a koronavírus is borzolja a kedélyeket és, ha nem lesz net, akkor még távoli asztali eléréssel (TeamViewer) sem tudok segíteni. Ami eszembe jutott, hogy messengeren megpróbálok majd a szerelőkkel beszélni, ha konkrétan ott vannak már, csak lehet, hogy akkor késő.

    Bocsánat a hosszú írásért...remélem 1-2 sor válasz után 100%-ig biztos lehetek mindenben, amit elképzeltem ezzel kapcsolatban. Sajnos csak 3 hónap múlva tudok személyesen hozzányúlni a dolgokhoz.

    Előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák