Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    Egy ismerősömnél voltam ma. 2 gépe van: egy asztali és egy laptop.

    Eddig az asztali gépen volt csak net (digi kábel net). Mikor mentem be szerette volna kapcsolni az asztali gépet, de NTLDR hiányra panaszkodva nem sikerült az oprendszernek felállnia.

    Természetesen csak SP1-es a telepítőlemeze, így javításra nem volt lehetőség.
    Na mondom a laptopon nlite-tal megfrissítjük SP2-re a telepítőt. Beüzemeltem a netet a laptopon, de sajnos az nlite letöltését a tűzfal blokkolta (beépített víruskeresőt tartalmaz). Ekkor elkövettem egy baklövést: lekapcsoltam a tűzfalat. Sajnos a lekapcsolásnak köszönhetően egy vírus telepedett a rendszerre, mely megfertőzte a védelmi programot is. Itt nagyot csalódtam a kérdéses védelmi eszközben, mivel önvédelmi megoldása is van, ami jelen pillanatban totális csődöt mondott. De nem is ez az érdekes. Eddig nem volt tapasztalatom digi kábeles nettel (adsl és upc nettel igen).

    Az nlite hivatalos letöltő oldala és a MS letöltő oldal volt csak megnyitva mikor lekapcsoltam a védelmet.

    Egy kérdés a hozzáértőbbekhez: véletlenül rossz időszakban kapcsoltam le a védelmet vagy diginél nincs központi védelem? Az említett adsl-nél és upc-nél gond nélkül lekapcsolhatom ugyanezt a védelmet mégsem fertőződik meg a rendszer (saját rendszernél nem egyszer csináltam már)

    Érdekes egy jelenség amivel találkoztam és nem szeretnék újra belefutni.

    read-only mode on the forum

Aktív témák