- A leépítések után egy vagyont költ a töltőhálózatára a Tesla
- Napvihar miatt akadoznak a SpaceX Starlink műholdak
- Honnan tudjuk, hogy melyik tartalmat gyártotta a TikTokra az AI?
- Bocsánatot kért az Apple, mert nagyon mellélőtt a legutóbbi reklámjával
- Már nem hisz a nagy európai EV-forradalomban a Ford
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- DIGI internet
- Visszavonta az Intel és a Qualcomm Huawei-hez kiadott exportlicencét az USA
- Bocsánatot kért az Apple, mert nagyon mellélőtt a legutóbbi reklámjával
- Zyxel NAS326
- Programozás topic
- Asustor NAS
- Apple TV+
- Milyen routert?
- ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moddingfan
senior tag
Köszöntök minden kedves diétázót, gyúróst és mindenkit, aki figyelmével megtisztelte e topciot. Az ötlet nem az enyém, én csak a kivitelező vagyok, az értelmi szerző tütüke volt, köszönet neki az ötletért Célunk az, hogy összegyűjtsünk minél több egészséges és finom ételreceptet és ötleteket, elkészítési fortélyokat osszunk meg egymással. Gondolom, nem csak nekem okozott gyakorta komoly fejtörést, hogy mit is egyek, hogy készítsem el, hogy minél egészségesebben étkezzek. Ez a topic erre is kiváló megoldás lesz. Akkor nem is szaporítom tovább a szót, a topicot ezennel (I_Am barátom moderátori jóváhagyásával, amiért külön köszönet illeti meg ) megnyitom, receptekben gazdag, jó fórumozást kívánok mindenkinek
[Szerkesztve]Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good!
-
attilam
őstag
válasz Moddingfan #1 üzenetére
Akkor legyen az első recept az enyém. Saját találmány.
Curry-csirkemell a'la Attila:
Hozzávalók:
0.5 kiló csirkemellfilé
fél zacskó kotányi currypor
negyed zacskó kotányi húspuhító
csemegehagyma zöld szára (5-6 darab)
1 darab paprika
fél fej karfiol
kevés olaj
Mindent összevágunk apróra. A csirkemellhez adunk egy kevés olajat, majd rászórjuk a húspuhítót és a curryport. Hűtőben fél óráig hagyjuk állni. Utána serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a húst, nem kell sokáig, csak épp hogy kicsit fehér legyen, vagy ha nagyobb lángon csinálod akkor meg lehet egy kicsit barnítani is, úgy hogy a belseje még nyers marad. Ezután beleszórjuk a zöldségeket, majd felöntjük a serpenyőt vízzel úgy, hogy ellepje a hozzávalókat. Nekem nem volt fedőm, úgyhogy nem pároltam, egyszerűen csak vártam, hogy elfőljön a víz róla. A végén nekem a karfiol teljesen szétfőtt, ezért a végén már nem is pirítottam tovább a csirkét, hanem egyszerűen levettem a tűzről. Így szószos lett az egész.
Az íze nagyon finom, de lehet, hogy egy kis só még nem árt bele. Elvileg a húspuhító is sós, de nem annyira. . A puhító miatt a hús omlós maradt. Természetesen zsírszalonnával tálaljuk. -
tütüke
tag
Brokkolikrém leves:
Hozzávalók:
1 nagy sárgarépa
1 fej brokkoli
petrezselyemlevél
1 kanál kukoricacsira olaj (vagy ami van)
1 erőleveskocka,
2dl (vagy több) csökkentett zsirtartalmú tejföl
egy nagy kanál étkezési keményitő
delikát, só-érzéssel
kiskanál cukor
Elkészités: sárgarépát megmosom, karikára vágom, olajon megpiritom. Hozzáadom a rózsákra szedett brokkolit, összeforgatom, egy kicsit még piritom. Felengedem vizzel. Ha forr mehet bele a leveskocka, delikát, nagyon kevés só, összevágott petrezselyemlevél, és a cukor.
Ha megpuhult a zöldség a tejfölben elkeverem az étkezési keményítőt, ezt bele a rotyogó levesbe, még néhány percig lassú tűzön főzöm, és kész.
Nagyon hamar elkészül, és nagyon finom. Lehet kenyeret belemártogatni, persze kizárólag csak barnát,én kenyér nélkül eszem.Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tildy
nagyúr
pfú de rosszul hangzik.
Íme 2 tőlem:
MExikói Zöldségkeverékkel főzött csirkemell.
Hozzávalók 2 személyre:
-Negyed-fél csomag mirelt mexikói keverék (auchanosat használom, abban van zöldbab is)
-fél kiló csirke - vagy pulykamell
-csipet só
Én általában úgy fogyasztom, hogy a főzőlevet tálba öntöm, majd a főtt husit beleaprítom.
Páromnak pedig leszűrve adom: zöldségkeverék +pipihusi.
Nagyon finom!!!!
Másik:
Kefíres tojássaláta
Én danone kefírrel csinálom, egy pohár kefír, 2 keményre főtt tojás szeletelve, összekeverve. Jó étvágyat.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tütüke
tag
pedig tényleg nagyon fini, és még nem is beszéltem a kelbimbólevesről...
de jöjjön valami szilárdabb:
Kakukkfüves-lilahagymás krumpli:
Hozzávalók:
5 közepes lilahagyma
3-4 szál friss, vagy 2 kk száritott kakukkfű
1 kg krumpli
3-4 evőkanál kukoricacsira olaj
só, bors
A hagymákat kettévágom, félkarikákra vágom.A krumplit meghámozom, karcsú hasábokra-gerezdekre vágom.Teflonos edényben az olajat felmelegitem, beleforgatom a krumplit és a hagymát. Erős tűzön vagy 5 percig piritom, ráteszem a kakukkfüvet, azután mérsékelt tűzön fedő nélkül gyakran megkeverve pirosra-puhára sütöm (kb fél óra) Csak a végén kell rárakni a sót, borsot, és azonnal, melegen fogyasztható. Ha kihül már nem az igazi.Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
attilam
őstag
válasz God Vazzeg #8 üzenetére
Tudom én mitől döglik a légy.
-
tütüke
tag
krumlis tényleg nagyon fini
leveseket majd később, ha elfordulsz. De ha már a zöldbabot emlitetted:
Zöldbabsaláta:
hozzávalók:
fél kg zöldbab (lehet mirelit is, az hamarabb megfő)
1-2 fej hagyma
1 kanál olivaolaj
só, bors
A zöldbabot sós vizben megfőzöm, hogy puha legyen, de ne menjen szét. A hagymát nagyon apróra vágom. Ha már csak langyos a bab összekeverem az olajjal, hagymával. Sózom, borsozom izlés szerint.
A hagyma mennyiségét szintén izlés szerint lehet növelni, csökkenteni.
Aki szereti a zöldbabot annak ez nagyon fog izleni.Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
Na akkor mégegy finomság, saját recept ez is:
sütőben sült brokkoli
Hozzávalók:
egy szép nagy brokkoli, esetleg kettő
zsemlemorzsa
1-2 kanál kukoricacsira olaj a zsemlemorzsához, és még egy az edény olajozásához.
fél liter csökkentett zsirtartalmú tejföl
1-2 tojássárgája
sok trappista sajt
só
A brokkolit megfőzöm. Az olajon megpiritom a zsemlemorzsát, pici vizet szoktam mindig hozzáönteni, hogy jobban puhuljon, de nem sokat, mert akkor összetapad. A langyos brokkolit beleforgatom a piritott zsemlemorzsába. Tűzálló edényt olajjal kikenem, belerakom a zsemlemorzsás brokkolit. A tejfölt összekeverem a tojássárgájával és a sajttal, ráöntöm a brokkolira, berakom a sütőbe, és szép pirosra sütöm.
Ez is nagyon fini. Lehet ugyanezt csinálni karfiollal is, de én brokkolival jobban szeretem.Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
Woodslave
nagyúr
Nem akarok belerondítani a topicba, de ez a kaja sztem se nem fogyókúrás, se nem gyúrós.
Irok én is. CSmell felvág, estére vmi fűszerrel bepácol, reggel a pácolajban kisüt. Vizet forral, esetleg sóval, bele a rizs, színtől függően előbb utóbb megfő, összekever eszik. Esetleg kukorica mellé, vagy cékla..."akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
tütüke
tag
válasz God Vazzeg #14 üzenetére
''Ezt a receptet én is szoktam alkalmazni'' -ejha, akkor többé nem irom, hogy saját recept...de tényleg nem hallottam még sehol....
Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
fLeSs
nagyúr
8 tojást feltör, abból 6 sárgáját kidob a wc-be, 1 kanál olivaolajon megsüt (rántotta), mellé pufirizs és sok zöldség.
fél kiló csirkemell feldarabol, olivaolajat a serpenyőben felmelegit, amikor már serceg az olaj, akkor a csirkemellet rádobni, besózni, várni, hogy a húsból kifőtt lében megfőjön a hús, majd amikor ez a lé elfogyott alóla, akkor a húst megpirit. lehet rá tenni majorannát/borsot/paprikát.
Mellé több zacskó rizst kifőzni.
A mirelit zöldséget mikróban 5 perc alatt felolvaszt, közben egy edény aljára kevés vizet rakunk, ezt rárakjuk egy tuzhelyre, ahol a viz elkezd párologni. A felolvaszott zöldséget ráöntjük, és fedő alatt pároljuk 15-20 percet. A végén a rizs és a zöldség összekeverhető."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
attilam
őstag
Valaki mondott nekem olyat, hogy a túrót összekeveri a tonhallal. Azt mondta, hogy nagyon finom. Hát nem tudom. Én még nem próbáltam.
-
Woodslave
nagyúr
rántotta: a zöldségig hasonló, bár én nem xarozok olivával. Zöldség helyett egy doboz tonhalkonzerv (saját és v. vizes)
Két kaja maradt ki: shakerbe víz, 1-2 adag fehérje, összeráz, zabpehely bele, kicsit puhul, eszik.
Túrósdoboz felbont a bal alsó sarkánál, kanállal eszik"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Slayer Valor
őstag
válasz Woodslave #13 üzenetére
Nembaj, de tütüke iszonyat finom recepteket ír ide Már a gondolatából is megőrülök, annyira akarok ilyet enni, csak sajnos nicns itthon brokkoli Hasonlót érgen mi is csináltunk, egy két cucc nem volt benne, de úgy is nagyon finom.
Na akkor egy receptet:
Tonhalsaláta:
Hozzávalók:
- pár konzerv tonhal
- sok petrezselyemzöldje minél apróbb darabokban
- darabokba vágott salátalevelek
- sok sok főtt kukorica+borsó
- főtt tojás, ezt beletrancsírozzuk
Elkészítés:
- Mindent egybedobunk, azt jól megkavarjuk, nyersen, kenyérrel, rizzsel, bármilyen gabonával finoman fogyasztható
ui.: Nem biztos hogy diétás, az se biztos h gyúrós Jah, és a mennyiségt mindenki maga dönti el, miből mennyit pakol bele
[Szerkesztve] -
Woodslave
nagyúr
válasz Slayer Valor #26 üzenetére
ez viszont sztem faja.
Ha már ez a topic címe, akkor azért tartani kéne a dolgot, mert sima receptes topc van.."akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
tildy
nagyúr
Na ezt enm tudom emnnyire diétás, szerintem az és finom
Mexikói zöldséges csirkemájas rizottó
Kevés olivaolajon kevés hagyma megpirít, csirkemáj rádob , kicsit megpirít mirelit zöldésgek és víz rá . Kevés só, bors, delikát.
Közepes tűzön főzzük. Mellé párolt rizs dukál
Én nagyon szeretem a szaftját, természetesen a zöldésgek itt is párom tányérjára mennek, szóval az övé a rizottó
Nagyon Finom
Kéthetente 1szer mindig csinálok. Mondjuk szerintem enm szabad este enni, de csak a rizs miatt"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tütüke
tag
ha már a rántottát szobahoztátok :
Padlizsános tojás:
a padlizsánt felvágom kis kockákra, besózom, állni hagyom fél óráig. Utána leöntöm a levet, amit eresztett, belerakom egy teflonos edénybe. Mindenféle zsiradék nélkül elkezdem sütni. Majdnem kész állapotban öntök alá egy kis olajat, befűszerezem különleges fűszerkeverékkel (ez a neve, Lidl-ben kapható), tovább sütöm (szép pirosnak kell lennie) ráboritom a felvert tojásokat (kettőnknek 4-et) és megsütöm.
Rántotta-variációra nagyon finom. Ajánlom reggelire, vagy vacsira. Persze rengeteg zöldságet melléEljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
Moddingfan
senior tag
Látom gyűlnek szépen a receptek Lenne egy ötletem: sztem mindenki írja oda a hsz-e elejére, hogy a receptje diétás, gyúrós,esetleg mindkettő, így jobban ki lehet majd igazodni és nem lesznek félreértések, pl.: nehogy egy tömegelős gyúrós receptet nyomasson, aki fogyni akar, mert akkor itt palotaforradalom lesz.
1 gyúrós/diétás recept:
Hozzávalók:
-paradicsom
-0.2%-os túró
-kakukkfű
-pirospaprika
-főtt tojásfehérje
-szeletelt pulyka-, csikemellsonka
A paradicsomokat félbe vágjuk, a belsejükett kikanalazzuk és mehet a szemétbe. A túrót összekeverjük a kakukkfűvel (ízlés szerint, ki, mennyit szeret) és az egészen apróra feldarabolt tojássárgájával, majd ezt beletöltjük a tojások belsejébe és kiskanállal jó belenyomodjuk. Ha ez megvan megszórjuk finoman piros paprikával és már kész is az egyik fele. A szeletelt sonkát megkenjük ugyan ezzel a töltelékkel, hengert formálunk belőle és áttűzzük egy fogpiszkálóval. Ez az étel mind a mellett, hogy nagyon egészséges, nagyon finom is, igen korrekt fehérje tartalma van és nagyon ízlésesen is lehet tálalni, ami szintén nem mellékes. Mennyiségeket direkt nem írtam, ezt mindenire rábízom, én pl.: 4 paradicsomot szoktam enni és 4 töltött tekercset, de lehet többet is, kevesebbet is, hisz nem hízlal. Gyúrósónak pedig sztem kifejezetten ideáis (sok fehérje, szinte nulla zsír)Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good!
-
tütüke
tag
válasz Moddingfan #30 üzenetére
ez nagyon szimpatikus recept, és biztos, hogy finom is
Kár, hogy ilyenkor már nincsen finom paradicsom..Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
-
attilam
őstag
válasz Moddingfan #32 üzenetére
Csak a paradicsom belsejét kár eldobni. Azt meg kell enni inkább.
-
_az
senior tag
joghurt+keksz?
az
-
God Vazzeg
veterán
válasz Moddingfan #34 üzenetére
Ötemberes topik
-
tütüke
tag
Bazsalikomos hajdinalepény
Hozzávalók:
15 dkg egész hajdina
15 dkg liszt
1 dl tej
1 tojás,
fél dl kukoricaolaj,
só, bazsalikom
A hajdinát megmosom, beáztatom pár órára. Sós vizben megfőzöm, majd hagyom kihűlni.
Ha már lehült hozzákeverem a lisztet, tejet, tojást, olajat. Fűszerezem sóval, bazsalikommal. Ha ez megvan 15 percet pihentetem. Sűrű palacsintatészta-szerű lesz az állaga.
Serpenyő aljára kevés olajat öntök, épp, hogy mindenhol legyen olaj (mint a palacsintasütésnél), kanállal kis lepényeket formálok belőle, és mindkét oldalát pirosra sütöm. Párolt zöldséggel tálalom.
Elég sok van belőle, hűtőben több napig is eláll.
Diétás kajának ajánlom:
A hajdina nagyon gazdag rutinumban, ami az erek falát tömiti, igy pl visszérbetegségeknél kiváló hatása van. Többszörösen telitetlen zsirsavat tartalmaz. A magasvérnyomásúak viszont ne fogyasszák nap mint nap, mert a hajdina szűkiti az ereket, igy a vérnyomás növekedhet.
Ami biztos: nekem nagyon izlikEljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tildy
nagyúr
Na eddig van 2 olyan recept, amit tenyleg megeszek. Egyik attilam currys csirkeje(ez ki is lesz probalva), masik fless olivaolajon sutott csirkehusija.
tutuke krumplis kajaja is meg belefer reggelre.
A tobbiben tul sok a nem inyemre valo zold."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
csirkemano
csendes tag
De jó, hogy nyitottatok egy ilyet!
Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...
-
tütüke
tag
válasz csirkemano #42 üzenetére
jöhetnek a diétás receptjeid szivesen látjuk mindenkiét.
Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
válasz Moddingfan #45 üzenetére
na ez már valami! Kezdek én is jó lenni
Nem elfelejteni, hogy ez a topik nemcsak fanatikusoknak készült...Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
attilam
őstag
Mai menü:
500 gramm csirkemell + fél fej brokkoli + egy kevés laskagomba + egy apró kaliforniai paprika + 1 lila hagyma + 1 kevés karfiol
A használt fűszer: fél zacskó borsos-rostélyos + húspuhító. Elkészítés lsd. #2. Kicsit csipős a bors és a mustármag miatt.
Mod.: Most hogy eszem baromi fűszeres lett. Már abban sem lehet megbízni amit a zsacskóra írnak. Gyorsan veszek is 1 natúr joghurtot oszt belekeverem.
[Szerkesztve] -
-
tütüke
tag
nekem tetszik. Hús helyett mehet bele szójaszelet, ezt igy ki fogom probálni. Valószinű, hogy a fél zacsko borsos-rostélyos, helyett valami mást teszek bele, mert a csipőset nem igazán birom.
Mindenesetre biztos fini.Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új DJI Mavic 2 Intelligent Flight Battery Intelligens akkumulátor
- DJI MAVIC 2 PRO DRONE SZETT SOK KIEGÉSZÍTŐVEL ELADÓ/ DJI BESZÁMITÁSA
- Új Invicta Reserve Specialty Subaqua Diamond Limited E.Lalo karóra (33948)
- Új Invicta Subaqua Sport férfi karóra, garanciás
- TAG Heuer Aquaracer, Calibre 5 automata, 43 mm, full set, magyar vásárlás
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest