Új hozzászólás Aktív témák
-
tütüke
tag
Brokkolikrém leves:
Hozzávalók:
1 nagy sárgarépa
1 fej brokkoli
petrezselyemlevél
1 kanál kukoricacsira olaj (vagy ami van)
1 erőleveskocka,
2dl (vagy több) csökkentett zsirtartalmú tejföl
egy nagy kanál étkezési keményitő
delikát, só-érzéssel
kiskanál cukor
Elkészités: sárgarépát megmosom, karikára vágom, olajon megpiritom. Hozzáadom a rózsákra szedett brokkolit, összeforgatom, egy kicsit még piritom. Felengedem vizzel. Ha forr mehet bele a leveskocka, delikát, nagyon kevés só, összevágott petrezselyemlevél, és a cukor.
Ha megpuhult a zöldség a tejfölben elkeverem az étkezési keményítőt, ezt bele a rotyogó levesbe, még néhány percig lassú tűzön főzöm, és kész.
Nagyon hamar elkészül, és nagyon finom. Lehet kenyeret belemártogatni, persze kizárólag csak barnát,én kenyér nélkül eszem.Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
pedig tényleg nagyon fini, és még nem is beszéltem a kelbimbólevesről...
de jöjjön valami szilárdabb:
Kakukkfüves-lilahagymás krumpli:
Hozzávalók:
5 közepes lilahagyma
3-4 szál friss, vagy 2 kk száritott kakukkfű
1 kg krumpli
3-4 evőkanál kukoricacsira olaj
só, bors
A hagymákat kettévágom, félkarikákra vágom.A krumplit meghámozom, karcsú hasábokra-gerezdekre vágom.Teflonos edényben az olajat felmelegitem, beleforgatom a krumplit és a hagymát. Erős tűzön vagy 5 percig piritom, ráteszem a kakukkfüvet, azután mérsékelt tűzön fedő nélkül gyakran megkeverve pirosra-puhára sütöm (kb fél óra) Csak a végén kell rárakni a sót, borsot, és azonnal, melegen fogyasztható. Ha kihül már nem az igazi.Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
krumlis tényleg nagyon fini
leveseket majd később, ha elfordulsz. De ha már a zöldbabot emlitetted:
Zöldbabsaláta:
hozzávalók:
fél kg zöldbab (lehet mirelit is, az hamarabb megfő)
1-2 fej hagyma
1 kanál olivaolaj
só, bors
A zöldbabot sós vizben megfőzöm, hogy puha legyen, de ne menjen szét. A hagymát nagyon apróra vágom. Ha már csak langyos a bab összekeverem az olajjal, hagymával. Sózom, borsozom izlés szerint.
A hagyma mennyiségét szintén izlés szerint lehet növelni, csökkenteni.
Aki szereti a zöldbabot annak ez nagyon fog izleni.Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
Na akkor mégegy finomság, saját recept ez is:
sütőben sült brokkoli
Hozzávalók:
egy szép nagy brokkoli, esetleg kettő
zsemlemorzsa
1-2 kanál kukoricacsira olaj a zsemlemorzsához, és még egy az edény olajozásához.
fél liter csökkentett zsirtartalmú tejföl
1-2 tojássárgája
sok trappista sajt
só
A brokkolit megfőzöm. Az olajon megpiritom a zsemlemorzsát, pici vizet szoktam mindig hozzáönteni, hogy jobban puhuljon, de nem sokat, mert akkor összetapad. A langyos brokkolit beleforgatom a piritott zsemlemorzsába. Tűzálló edényt olajjal kikenem, belerakom a zsemlemorzsás brokkolit. A tejfölt összekeverem a tojássárgájával és a sajttal, ráöntöm a brokkolira, berakom a sütőbe, és szép pirosra sütöm.
Ez is nagyon fini. Lehet ugyanezt csinálni karfiollal is, de én brokkolival jobban szeretem.Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
válasz God Vazzeg #14 üzenetére
''Ezt a receptet én is szoktam alkalmazni'' -ejha, akkor többé nem irom, hogy saját recept...de tényleg nem hallottam még sehol....
Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
ha már a rántottát szobahoztátok :
Padlizsános tojás:
a padlizsánt felvágom kis kockákra, besózom, állni hagyom fél óráig. Utána leöntöm a levet, amit eresztett, belerakom egy teflonos edénybe. Mindenféle zsiradék nélkül elkezdem sütni. Majdnem kész állapotban öntök alá egy kis olajat, befűszerezem különleges fűszerkeverékkel (ez a neve, Lidl-ben kapható), tovább sütöm (szép pirosnak kell lennie) ráboritom a felvert tojásokat (kettőnknek 4-et) és megsütöm.
Rántotta-variációra nagyon finom. Ajánlom reggelire, vagy vacsira. Persze rengeteg zöldságet melléEljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
válasz Moddingfan #30 üzenetére
ez nagyon szimpatikus recept, és biztos, hogy finom is
Kár, hogy ilyenkor már nincsen finom paradicsom..Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
Bazsalikomos hajdinalepény
Hozzávalók:
15 dkg egész hajdina
15 dkg liszt
1 dl tej
1 tojás,
fél dl kukoricaolaj,
só, bazsalikom
A hajdinát megmosom, beáztatom pár órára. Sós vizben megfőzöm, majd hagyom kihűlni.
Ha már lehült hozzákeverem a lisztet, tejet, tojást, olajat. Fűszerezem sóval, bazsalikommal. Ha ez megvan 15 percet pihentetem. Sűrű palacsintatészta-szerű lesz az állaga.
Serpenyő aljára kevés olajat öntök, épp, hogy mindenhol legyen olaj (mint a palacsintasütésnél), kanállal kis lepényeket formálok belőle, és mindkét oldalát pirosra sütöm. Párolt zöldséggel tálalom.
Elég sok van belőle, hűtőben több napig is eláll.
Diétás kajának ajánlom:
A hajdina nagyon gazdag rutinumban, ami az erek falát tömiti, igy pl visszérbetegségeknél kiváló hatása van. Többszörösen telitetlen zsirsavat tartalmaz. A magasvérnyomásúak viszont ne fogyasszák nap mint nap, mert a hajdina szűkiti az ereket, igy a vérnyomás növekedhet.
Ami biztos: nekem nagyon izlikEljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
válasz csirkemano #42 üzenetére
jöhetnek a diétás receptjeid szivesen látjuk mindenkiét.
Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
válasz Moddingfan #45 üzenetére
na ez már valami! Kezdek én is jó lenni
Nem elfelejteni, hogy ez a topik nemcsak fanatikusoknak készült...Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
nekem tetszik. Hús helyett mehet bele szójaszelet, ezt igy ki fogom probálni. Valószinű, hogy a fél zacsko borsos-rostélyos, helyett valami mást teszek bele, mert a csipőset nem igazán birom.
Mindenesetre biztos fini.Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
válasz L|zsidoboz #54 üzenetére
ez nagyon -nagyon jól hangzik, biztos, hogy megcsinálom. Nem tudom, hogy a többiek mit mondanak rá, mennyire diétás, de tuti nagyon finom
Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
válasz L|zsidoboz #58 üzenetére
a zellert minden fogyókúrás ''szaklapban'' emlegetik. Én is kipróbáltam: lereszeltem zellert, sárgarépát és próbáltam megenni. Ezt ne próbáljátok ki, borzalom volt az ize...
Bár izlések és pofonok ugye eltérnek.
a sültcsirke + zelleres almasali attól még lehet finiEljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
válasz L|zsidoboz #60 üzenetére
nagyon erőteljes ize van. Nagyon elszánt voltam, hogy ezt megeszem, de mégiscsak győzött a ''nemszeretem -érzés''.
és hogy on is legyek:
ha csak nassolni van kedvünk, de nem akarjuk telenni magunkat mindenféle csokival meg hasonloval:
Elő 2 almát, 1 nagy sárgarépát, kést, reszelőt. A többit gondolom kitaláljátok. De azért mégiscsak segitek: almát meghámozni, répát megtisztitani, mindekettőt lereszelni, és cukor nélkül bekanalazniEljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
Én az olaszos szószokba mindig teszek egy kis kakukkfüvet, attól lesz az ize igazi olaszos. + egy kevés majorannát is szoktam. A borsot én mindig kihagyom, szerintem nem illik bele.
Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
ebben sincs kakukkfű . Egy keveset rakhatsz bele, ha nem járt le a szavatossága, biztos, hogy nem fogja elrontani.
A rozmaring miatt én kihagynám, mert nem birj a szervezetem (köhögőroham). Próbáld ki, és majd mesélj, milyen lett. De a csipetnyi kakukkfüvet ne hagyd kiEljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
válasz L|zsidoboz #72 üzenetére
''De holnap megcsinálom, és leírom, hogy milyen.''
Holnap van
Milyen letta kaja? Ha fini, vasárnap kipróbálom én is ebédre. Persze csak ha találok szép nagy gombát. Azokat lehet jól tölteni szerintemEljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
Sült padlizsán
Padlizsánt meghámozom, egy cm-es vastagságura felszeletelem, besózom, állni hagyom. 1 csomag Delikát sült halak fűszerkeverék 1/3-át elkeverem annyi lisztben,hogy még jó kis piros szine legyen. Ez kb 2-3 kanál liszt. Padlizsánt megforgatom a fűszerkeverékes lisztben, forró olajban hirtelen pirosra sütöm. Barna rizzsel tálalom.
A padlizsán nagyon hamar megszivja magát olajjal, ezért jól le kell csepegtetni, és papirtörlőre szoktam kiszedni, igy nem lesz tul olajos. Lehet teljes kiörlésű lisztet használni, és máris diétás kajcsi lesz belőle.
Nagyon finom, hamar elkészül, és padlizsán minden évszakban kaphatóEljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
Sütőben sült szója
Egy csomag szójaszeleteket beáztatok vizbe, adok hozzá 1 kk delikátot, 2 cikk fokhagymát, kevés borsot. Ázhat egész éjjel, de minimum 6 óra kell neki. Felteszem főni abban a lében, amiben ázott. Főzöm legalább egy 3/4-ed órát. Látszik, mikor megfő
Leszűröm, kicsit hül. Egy kis tepsi aljára nagyon kevés olajat öntök, belerakom a szójaszeleteket,majd beszórom delikáttal, borssal mindkét oldalát, 4-6 gerezd fokhagymát 2-3 szeletre vágom, rárakom a szójára. Forró sütőbe rakom. 6-os erősségen sütöm pirosra előbb egyik, majd másik oldalát. Kb 15 perc alatt megsül. Burgonyapürével, barnarizzsel tálalom.
Időigényes, de nagyon finom.Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
Lehet kapni fagyasztott grillezett zöldségkeveréket (Findus Brasador a márkája annak amit mi szoktunk venni, Tescoban, Sparban biztosan van.) Egy kisebb tepsi aljára kevés olivaolajat öntök, rá a grillezett zöldségkeveréket, jól meg kell sózni, és be a sütőbe vagy 15 percre, félidőben megforgatom. Barna rizzsel tálalom. Tényleg nagyon fincsi. Nekem az izlik legjobban, amiben sütőtök is van
Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
Fagyasztott hekk-halat hagyom kiolvadni, bedörzsölöm Kotányi halak- fűszerkeverékkel, tepsi aljára kevés olajat teszek, bele a halat, és be a sütőbe. Hamar megsül, de nem kell nagy lángon sütni.
Diétás kajának ajánlom barnarizzsel, vagy ebédre is mehet burgonyapürével. Nagyon finom.Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
A tengeri halat kóstold mert, mert azok szerintem sokkal finomabbak. És ne vegyél panirozott halrudacskákat, mert az nem finom. Szerintem semmire nem jók. A Hekk igazán izletes, azt probáld ki.
Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
Mit értesz a ''sima oliva'' alatt? Nem igazán értem
Van egy oldal, ahol részletesen is foglalkoznak vele: [link] és én az olivaolajak közül csak az extra szűz olivaolajat javaslom. Vagy ha az nem jön be, akkor a kukoricacsira olajat. Nagyon jo minőségű, és jól lehet vele sütni.Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
A sima olivaolaj alatt a sansa, vagy pomázt érted? Kicsit elkeveredtem, mert én csak az extra szűz, sanza, pomázt ismerem. Olyan, hogy sima olivaolaj: még nem hallottam. Világosits légyszi. THX
linket olvastad?
[Szerkesztve]Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
kedvenc salátám:
Hagymát nagyon apróra felvágod, uborkát picire kockázod, a kettőt együtt jol besózod.
ezenkivül vágj még bele: paradicsomot, paprikát, hónapos retket, vöröskáposztát, fehér káposztát, és még ami csak van otthon (Én szoktam még bele sajtot is tenni, de az nem valami diétás, szoval kihagyható) Kevés olivaolajjal leöntöd, egy kicsit állni hagyod,hogy összeérjenek az izek, és lehet fogyasztani.
Sajna ilyenkor nem nagyon van hozzávaló, ami meg van, az nem olyan jóízű, mint nyáron.Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
Erre nem kell semmilyen öntet, ez igy finom, ahogy van. Egyébként trappista sajttal nem is olyan jó. Én Allgautaler -t szokat bele tenni, vagy valami hasonlót. Azok fincsik benne, kis kockákra vágva
Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
Azt sajna nem. Ha valamit sütök kispórolom belőle a cukrot, ahogy csak lehet....DE ez nem az igazi megoldás
Hallottam ilyet, hogy rendes liszt helyett teljes kiörlésű lisztet használnak, cukor helyett pedig édesitőt, van ilyen cukorbetegeknek készült cukor-féleséget(nem tudom, hogy mi a neve), vagy mézet (de az sem jo) Ilyesmikkel lehet csalni, hogy jobb legyen a helyzet.De a süti szerintem süti marad igy is, úgy is...Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
Egy kis kiegészités a tört babhoz:
Egy nagy krumplit is bele szoktam főzni, akkor nem terheli meg annyira a gyomrot. Amikor már teljesen puhára megfőtt, akkor én is összeturmixolom, de utána még át is paszirozom, igy a babnak a héja nem lesz benne, és ettől sokkal finomabb lesz.Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
csak nem hizókúrán vagy?
amit javaslok: fehérjében gazdag kaják: csirkemell, pulykamell, hal, lencse, hajdina, bab, szója (bár ebből sokat nem ajánlatos a férfiaknak fogyasztani.). Ezeket rengetegféleképpen el lehet késziteni, és nagyon egészségesek is.
Ami szénhidrátban gazdag: rizs, burgonya, tésztafélék, kenyér, különböző főzelékek
tejtermékek mind fehérjében, mind szénhidrátban gazdagok, de a zsirtartalmuk is magas.
Nem tudom mi a célod, valszeg hizni szeretnél, de az ételek zsirtartalmára figyelj oda, mert áteshetsz a ló tuloldalára.Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
Nagyon finomat készítettem az előbb, ugyhogy megosztom veletek is
Padlizsános sült hal fokhagymával (saját recept)
Tengeri halfilét kiolvasztottam, beszórtam kevéske kotányi halfűszerrel, ráraktam pár cikk félbevágott fokhagymagerezdet, kukoricacsíraolajat alá, és be a sütőbe. Már rotyogott, mikor egy másik kajcsiból megmaradt pár szelet vékonyra felvágott, besózott padlizsán. Beszórtam ezt is a halas fűszerrel, és ráraktam a halszeletekre. Pirosra-ropogósra megsütöttem.
Fűszeres- kukoricás rizzsel tálaltam. Kukorica nélkül igazi diétás kaja. A padlizsántól nagyon finom, különleges ize lett a halnak. Ajánlom kipróbálni. Hamar elkészül.Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonat új, csomagolt O'neal kerékpáros termékek
- Eladó 0km-es új elektromos roller (iScooter i9)
- Hamilton Aviation Khaki X Patrol Auto Chrono ETA 7750 automata óra! Full set!
- FREEWELL 8/16/32/64 ND/PL szűrőkészlet - DJI Mavic 3 drónhoz
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás