Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz VGYke #36623 üzenetére

    A WHQL meghajtót másképp szokták fordítani és csomagolni, mert hiányzik belőle az AMD saját, OEM tesztelésre szánt kiegészítőmodulja. A WHQL-nél ilyen modult nem lehet csomagolni, mert a Microsoft rendelkezhet csak a meghajtó tesztelésének jogával, így az adott OEM-nek ki kell kérnie a Microsofttól az eredményeket, amit természetesen pénzért adnak ki. Az AMD a saját hitelesítésénél ezzel nem foglalkozik. Elérhetővé teszik az OEM-eknek a teljes tesztkörnyezetet, és mindenki letesztelheti saját magának, természetesen ingyen és annyiszor ahányszor jólesik.
    Ezek ugye az OEM-eknek azért lényegesek, mert ők is csomagolnak maguknak külön meghajtókat az egyes eszközökhöz, és azokhoz nyilván egy alapvető minőségbiztosítási szempont, hogy maguk is letesztelik a működést.
    Az Optional egyébként abból a szempontból megbízhatóbb, hogy az AMD saját tesztje több dolgot néz, mint a Microsoft WHQL. Tehát jellemzően a saját aláírással kiadott meghajtó jobban van tesztelve. Persze ez igazából ezúttal mindegy, mert az AMD-nél akkor megy egy meghajtó WHQL-re, ha rendelkezik gyártói aláírással.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák