Hirdetés
- 7000 fő kirúgásával rázzák gatyába a Disney-t
- Már mesterséges intelligenciával tervez chipeket az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI internet
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Banggood
- Router gondok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vírusirtó topic
- Aliexpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
Másnak is volt problémája a TV-kimenettel, Catalyst 9.1-el? Mert amióta felraktam ezt az új driver-t, azóta megbolondult a TV-out és az eddig nagyszerűen bevált KMPlayer is... a kép volt, hogy teljesen szétesett, AVIVO-val nem tudom szabályozni a szineket és furcsa a képminőség is (ami eddig remek volt a 8.12-es, az ATT és a KMP kombinációjával). Másnál is ilyen bugos ez az új driver?
-
RpPRO
őstag
Nah, Uraim!
nforce2 deszka, athlon proci, AGP 1950 pro es CAT 9.1-es driver. Minden f@sza.
Ugyanis kiderult vegre szamomra, h miert fagyott barmelyik 8-as catalysttol a gep.
Nos, nincs SS2 a procimban, viszont bizonyos freki felett azt keresi az atiduag.dll jatek kozben. Furcsa, de igy van. Ez az 1901MHz. Ez alatt nem fagy. Efelett igen. Tessek tesztelni.Par programozo megoldotta gyorsabb CPU sebesseg esetere is, letiltottak a fenti keresest a dll-ben, igy most minden stabil.
BARMELYIK AGP-s kartyaval mukodik a legfrissebb driver.
Itt tessek olvasgatni (mar akit erint, talan vannak meg ilyenek): [link]
[ Szerkesztve ]
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
scope2007
addikt
nálam nagyon bejött a 9.1es driver!
most tettem fel ma.. és minden hasít elég durvánKTM CHICAGO DISC 291 + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDI Monster KIT off
-
kokoato
aktív tag
No én már megdicsértem az új drivert, írtam hogy kb 5% teljesitmény növekedés! No ezt most visszavonom! Megy a driver, jó mindenféle kimenete, DE ....
A következőt figyeltem meg, és ez igaz minden game-re! Vegyük pl a Crysist! Az elején, mikor oda érsz a táborba, felkel a nap, átnézel a túlpartra, szemben a hegygerinc, fák a gerincen, mondjuk 25 fa látszik, előveszed a puskádat, belenézel a célkeresztbe, 35 fa látszik! Leteszed megint a fegyvert, 25 fa látszik! Olybá tünik a dolog, hogy az 5%-os növekedés onnan ered, hogy spóroltak a messzi látóhatáron lévő dolgok megjelenítésével! 8.12-nél nem voltak ilyenek! Vissza is raktam, no ilyen maradt!DriverCleaner-rel pucolás, akkor is!
Ujra feltoltam az os-t, jó lett a 8.12-vel! Ráadásul eltávolíthatatlan! Nem azért mert game közben ilyen dolgokat nézeket az emberfia, de pl Grid-ban, mikor mész ezerrel, akkor zavaró a késeldelmes megjelenités, mikor közeledsz valamihez, és akkor jelenik meg! Valakinek van ilyen tapasztalata? 9.1 vs. 8.12?
[ Szerkesztve ]
... tudok .sys fájlt javítani csavarhúzóval! /by cockerel/
-
mclaren-d
aktív tag
Hát nekem nagyon rossz a 9.1 -es driver-.- felraktam óránként kékhalál valami Ati... hibával,ment vissza a 8.12
★Corsair vengeance c70★MSI B450 Tomahawk ★AMD Ryzen 2600★Sapphire5700
-
scope2007
addikt
hmm érdekes!
nálam még mindig jó minden!
semmilyen hibát nem írt még ki.... játékba is több fps lett!KTM CHICAGO DISC 291 + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDI Monster KIT off
-
muimui
csendes tag
Na énvoltam hülye, kicsit jobban is körülnézhettem volna az ati oldalán. Az agp átalakitó miatt nem ismerte fel, dehát fentvan az oldalon a AGP hotfix es driver
. de sajna sok játék még igy se indul el... pl undercover, bornout paradise, persze tudom h nem játékkártya(3450), de azért szivesen kiprobálnám.
[ Szerkesztve ]
Agp-s rendszer igen, 2009-ben ^^ AMD athlon 2400+ 1600@2000MHz, ATI AH3450, 1.5Gb ram,
-
romero28
senior tag
9.1 nálam teljes csődöt mondott . vista 32bit-en . folyamatos hibaüzenetek , a végén már fel sem állt a rendszer . újraraktam az op rendszert felraktam a 9.1-et újra szűz vistára és újrakezdte . megpróbáltam leszedni driver cleanerrel , meg sweeperrel , hogy felrakjam a 8.12-őt . de nem engedte ! hibaüzenetet adott mindig mikor fel akartam rakni a 8.12-őt . tehát a driver pucoló progik nem tudták teljesen törölni . a vége az lett , hogy megint fel a vista és rá a 8.12 . most minden szép és jó . 11 éve nvidiás vagyok , 1-2 hete van ati kártyám , de ennyi elég is volt belőle
-
Balinov
félisten
válasz
romero28 #5009 üzenetére
ugyanigy jartam, nem tudtam visszatenni a 8.12-est X64-es Vistara,mert a 8.12-es kata nem talalt kompatibilis hw-t....vegulis ment vissza a 9.1-es....csak remelem, hogy hamar jon ki az epkezlab 9.2-es
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
romero28 #5009 üzenetére
Mikor nV karim volt egy db. új driver sem jött ki, több mint egy évig, ha lett volna valami gebasz akkor nVidia felől elmehettem volna a ***** anyámba, neked meg pár hét múlva jön a következő driver, ami garantáltan megoldja a problémát.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5015 üzenetére
Ha neked fizetnek akkor sem mentség. Ha meg olcsóvolt mit reklamálsz? Azé volt olcsó mert nem járt hozzá driver támogatás. Örülj, hogy nem egy rakás kondit, ramot, gpu-t, nyákot kaptál. Mellé egy cetlit rakd össze magad felirattal.
Amd - Radeon - Ryzen
-
kokoato
aktív tag
válasz
romero28 #5009 üzenetére
Leírtam, hogy pont így jártam én is az letávolíthatatlan 9.1-el! Ettől még nem biztos hogy jobb az Nv! Ez a driver most így sikerült, de ezek írják mint az állat, majd lesz egy megint nemsokára, oszt próba! De most képzeld el, ha az Nv ad ki ilyet, és 1 évet kellene várni újdriverre!
[ Szerkesztve ]
-
devians88
csendes tag
Nem tudja valaki hogy lehet-e a driver felelős azért hogy a full hdtv-re nem lehet rákötni a karit?Egyébként 4870x2ről van szó amihez egy hdmi átalakítóval kötöm rá a tv-re a bootolásig van kép de amint be lép a windowsba nagy feketeség lehet hogy ezt megoldja a 9.1-es catalyst?
-
Ryck
csendes tag
Srácok!
Van egy rendkívül bossztanó bug, amivel már 2 napja kínlódok.
Vista x64, HIS 4850 vidkari, Samsung 2493HM DVI-vel csatlakoztatva. Ha úgy bootol a Windows, hogy a monitor ki van kapcsolva (nem teljesen áramtalanítva, csak az előlapról kikapcsolva, tehát gyakorlatilag standby állapotban) vagy így ébresztem standbyból, akkor a monitor bekapcsolása után nincs kép! A Win tökéletesen fut, hálózatról elérhető, sőt a Remote desktop is működik, de a monitor úgy veszi mintha nem lenne bemenő jel. Próbáltam több driver verzióval is, 8.12 és 9.1 is ugyanezt csinálja. 8.11-gyel annyival jobb, hogy standbyból felébresztve működik, "csak" bootolás után nem.
Most biztos mindenki arra gondol mi a fenének ez nekem, miért nem marad bekapcsolva a monitor. Nos azért, mert gyakran távolról kapcsolom be a gépet (Wake-on-LAN) és nem akarom, hogy ilyenkor feleslegesen bekapcsolódjon a monitor is. XP alatt ugyanezzel a 8.11-es Catalysttel simán működött, szóval szerintem valami Vista <-> Catalyst összeférhetetlenségről van szó. Ja és a céges gépem is ugyanígy használom, abban egy régi kukázott 6600GT van, ugyanúgy Vista x64-gyel és semmi gond vele.Hú ez kicsit hosszúra sikeredett
Remélem valaki találkozott már ilyen problémával és van ötlete a megoldásra -
-
bolic
őstag
válasz
devians88 #5018 üzenetére
Végre leteszteltem, a helyzet változatlan az előző verzió óta.
Vagyis be kell kapcsolni a TV-t és újraindítani a gépet vagy a frekvenciát módosítani. Hát ez van. Próbaképpen a HDMI AV csatornák között váltottam és még mindig nem reagál, nagy pech. Eltekintve nem nagy probléma, végre megszűnik a szívárvány színű árnyalatú szövegek a frekvencia váltáskor. De a hiba ugyanolyan marad!
Ui.: A CCC 9.1-re lecserélés rendben lezajlott, semmiféle probléma nem jelentkezett. De mindenképpen érdeklődni fogok a TV szervíznél az újabb firmware-ért.
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Vki használ Xtreme-G_9.1-es catát? link. Vélemény, tapasztalat?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5023 üzenetére
Pfú, pedig már közel álltam hozzá, hogy felrakjam
Igaz, hallok hideget és meleget is...
-
azbest
félisten
normális dolog, hogy 2 monitorral nem csökkenti le a legalacsonyabb szintre a core/ram sebességeket üresjáratban?
Egy monitor nagy felbontás esetén is kicsi marad, de most hogy rákötöttem egy második monitort, így 110/400 helyett 300/800on ját alapon a core... hd3650, 9.1, vista 32 sp1
aero nélkül is... így jobban melegszik és hangosabb.
[ Szerkesztve ]
-
Cölöp
tag
Sziasztok!
A következő a problémám:
Kénytelen voltam x64-re váltani a memória miatt. Telepítettem a Vista 64bit-et, a legfrisebb ATI Catalyst-ot 64bit-re. És valamiért nem vagyok kibákülve a képminőséggel. Olyan szellemképes kicsit, a betűk körvonalai nem élesek, a fekete betűk széle néhol vöröses, olyan, mintha nem natívban lenne a TFT, pedig abban van, 60 Hz-en (Samsung 203B).
Ha az öreg XP-t indítom, minden rendben van, semmi szellemkép.Valami ötlet?
"Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!"
-
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy 4870 x2-höz melyik drivert ajánjátok xp/vista/vista64bit alá.Valamint játékoknál melyik oprendszer a legjobb?
Üdv:Tony -
bolic
őstag
HD2900Pro kártya alatt?
Az jó régi darab, csak sírva tudok így röhögni.
Igen előfordulhat, hogy az újabb driverekkel nem fog boldogulni többé a régebbi kártyákon.
Toninho13: Teszteltem Team Fortress 2-öt Vista64bit alatt CCC 9.1 mellett, nincs probléma vele.Háát, játékoknál Vista64bit alatt többsége vígan mennek, ugye az sem 100% kompatibilis. Vagyis azt jelenti hogy a régi DOS 8bites és 16bites játékokkal lesznek a gondok, ilyenkor alkalmazni kell a dosemut.
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
kokoato
aktív tag
Az 5005-hsz-ben leírtam mik a tapsztalataim ezzel a driverrel! Nos újra raktam mindent format után, vissza a 8.12 drivert, és a helyzet változatlan! Előfordulhat hogy a 9.1 belebuher a kártya bios-ába?
Mind a kettő oprendszeren ilyen a hiba!
-
Rayyy
senior tag
Üdv! Nálam az a furcsaság állt be az utolsó 3 verziónál, hogy a mentett profilokat elég furán kezeli. Alapra én 4 profilt csináltam (30-50-70%-os ventifordulatok és 80OC). Mikor ezeket megcsináltam, akkor váltásnál jól lehetett hallani, hogy a hűtő fordulatszáma miként változik... de kb. már a tavaly novemberi frissülés óta csak a 80OC profilom él, a másik 3-nál nincs különbség > és az újonnan bekerült kis segítség, ami grafikusan mutatja a venti pörgését, meg százalékosan is kiírja, az azt mutatja, hogy ha nem 80OC-n van a profil, akkor egyszerűen megáll a venti, és tulajdonképpen tényleg nem hallom, hogy járna.
Van ilyen valakinél? Meg lehet ezt oldani, hogy úgy működjön, mint rég?[ Szerkesztve ]
Minden a legnagyobb render!
-
kovsol
félisten
nekem Mobility Radeon HD 3470 karim van a gépben és feltelepítettem a 9.1 Vista 32 -es drivert szépen végig megy a telepítő bár gyorsabban mint máskor szokott újraindítom a gépet és még mindig azt írja CCC ben, hogy Catalyst verzió 08.12
lehet ebben nincs bent a mobil verzióhoz való driver ? máskor mindig az asztali géphez valót telepítettem és felismerte mobilnak és külön a mobil részen nincs is 3400 -as választási lehetőségMay the Force be with you!
-
mcganyol2
csendes tag
4850-em van catalyst 8.12-vel. monitorom egy Fujtsiu-Siemens S3260W.
a windóz(xp32bit,sp2) asztalt ha 1440*900-nál nagyobbra állítom, akkor nem ad képet (érdekes módon nem adja a no signal feliratot, sem out of range...) analóg kábelen tökéletesen működik ennél nagyobb felbontásokon is (a frekit többször is ellenőriztem, 60Hz). a dvi kábelem egy 5m-es dvi-d dual link.
idegességemben elindítottam egy játékot, aminek a beállítása 1920*1200 volt... és tökéketesen megy a dvi kábellel!! direkt megnéztem az osd menüben, ki is írja, hogy ő most 1920*1200/60Hz.
de ennél még dúrvább, hogy ha már megy a játék az adott felbontáson, és kikapcsolom a monitort, majd bekapcsolom, akkor megint nincs kép!!! a monitor pedig megy, mert a hangszóróiból szól a játék zenéje, de nincs kép, meg nem írja, ki hogy no signal. amíg ki nem lépek és újra nem indítom a játékot addig ez így is marad. ugyanez a helyzet, ha alt-tabolok az asztalra aztán vissza.hát ez mi?
remélem valaki találkozott már hasonló problémával és megosztja velem a megoldást.
A catalyst beállításoknál próbáltam az alternatív DVI üzemmódokat (Reduce Dvi frequency on high-resolution displays), a 43Hz-et meg hasonlókat, mert fórumokon azt olvastam ez esetleg megjavíthajta, de nem.
ja és a 8.7 catalystről updateltem, remélve, hogy az megoldja a gondokat, de ugyanolyan maradt
-
-
Balinov
félisten
válasz
VaniliásRönk #5023 üzenetére
igy van, szvsz az utolso alkalom, amikor megerte pl. az Omega fele catalystokat felrakni az a 9500/9700 ill. 9800SE/9800 idoszak volt, mikor meg volt mi pipeline-t bekapcsoni a GPU-kon.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
félisten
válasz
kokoato #5029 üzenetére
hogy sikerult visszaraknod a 8.12-et? Mert nekem Vista X64 alatt sehogy sem sikerul. driver uninstall->restart-driwer sweeper ->restart->8.12 reinstall->restart es azt pofazza a CCC hogy nincs kompatibilis hw, holott ott figyel a rendszerbe a hibatlan 4870-es
-
kovsol
félisten
-
TazTheMan
csendes tag
Sziasztok!
Először is elnézést ha rossz topikba írnék, de nem láttam megfelelőbbet.
Van egy FS AmiloPI1536-os gépem és számomra érdekes software hibám van a VGA-val (x1400). Eddig egy Reborn nevezetű (gondolom nem kell bemutatni) XP-m volt, Omega driverrel és CatalystControlCenterrel. Újraraktam, mert már rá fért, de valamiért ugyan így nem tudom felrakni a drivereket. A gyári hozzá adott CD-n lévő driverrel működik tökéletesen, de CS:S-ben nem tudom átállítani 16:9-es arányra (1280x720) a felbontást, pedig szükségem van rá videószerkesztés miatt. Gondolom eddig az Omega driver miatt tudtam állítani...Próbáltam úgy, hogy a szűz XP-re feltettem az Omegát, működött is, de a CCC telepítése után újból hibát jelzett ki, a CCC-re pedig szükségem van a PowerPlay és egyéb dolgok miatt. Természetesen a Notebook monitorját használom.
Ha esetleg tudtok valami megoldást, vagy olyan programot amivel tudnám állítani a febontást/képarányt azt nagyon megköszönném!
Egyedi gépházfestés, érdeklődj itt!
-
TazTheMan
csendes tag
Nem akarok lámának tűnni, de erre a honlapra már elég sokszor eljutottam, viszont nem tudom letölteni. Nem látom, hogy mit merre hogyan. Segítenél?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TazTheMan #5041 üzenetére
Bocs, nem figyeltem eléggé, csak csekkoltam hogy 9.1 és már linkeltem is, de ez nem driver, csak egy tesztprogram.
Leszeded a sima Catalyst 9.1-et, elindítod a telepítést, de miután kicsomagolta magát kilépsz, indítod a Mobility Moddert, moddolod a drivert, és ezután telepíted. (Setup.exe) Mindezek előtt még fel kell tolnod az MSXML 6.0-t, de a Modder honlapján találsz linket is.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
pootytang
tag
Sziasztok!
Letöltöttem a 9.1-es drivert és control centert feltelepítettem de amikor a control centert el akarom indítani kiírja hogy nem támogatja az aktív grafikus processzort... a kártyám egy msi 3850...nem tudja valaki miért lehet ez? elvileg a 9.1-es control enter támogatja a radeon 38xx-es gpu-at úgy tudom... -
Ryck
csendes tag
válasz
Balinov #5036 üzenetére
Ezzel en is sokat szivtam, uninstall a 9.1-et felhuztam a 8.12-ot es nem mukodott. A Device Manager-ben latszodott a Radeon HD4800 Series, de felkialtojelesen, azzal a hibaval, hogy a driver serult vagy nem talalhato.
Ugy sikerult megoldani, hogy leszedtem a 8.12-est, es pnputil-lal letoroltem a beragadt, serult drivert. Ez egy parancssoros kis utility a Vistaban, rendszergazdai jogu parancssorbol lehet futtatni.
pnputil -e parancsra kilistazza az osszes driver storeban levo OEM drivert, ebben kell megkeresni az ATI-ra vonatkozo sort (nalam pl. oem7.inf volt)
pnputil -d oemx.inf paranccsal lehet torolni az adott drivert
Reboot utan ujbol telepitettem a drivert, kert egy ujrainditast es vegul mukodottMindenesetre ezzel csak ovatosan, mert konnyen ki lehet irtani olyan drivert is amire valoban szukseg van!
A sok driverrel valo kiserletezgetes soran olyannal is talalkoztam, hogy az elso rebootra nem ismerte fel, a CCC az altalad is emlitett hibat dobta inditas utan, de a kovetkezo reboottal megjavult
Oszinten szolva nem vagyok elajulva a Vistas driverek minosegetol, XP x64 alatt semmi gond nem volt, Vista alatt viszont nem gyozok megoldast keresni a bugokra -
azbest
félisten
az #5025 még mindig aktuális: aki két monitort használt észrevett olyat, hogy nem a legalacsonyabb szinten megy a powerplay, hanem közepes órajeleken hajtja a kártyát a catalyst? Egy monitoros módban szépen, energiatakarékosan dolgozik, de 2 monitorral magasabb órajellel, ha valami ablak is aktív a másik monitoron, akkor melegszik és felpörgeti a ventit.
Más... vista alatt nem lehetséges 1 asztal beállítása ami keresztülér minden monitoron? Úgy olvastam xp alatt volt ilyen mód... például két monitoros teljes képernyős játék/film is megoldható volt... vista alatt nem lehet ilyet?
-
Ryck
csendes tag
A monitor DVI-vel vagy sima D-Subbal van csatlakoztatva? En akkor tapasztaltam ilyen szellemkepesseget amikor D-Subra volt kotve egy 22"-es Samsung. 1680x1050-nel eleg zavaro volt. Vista alatt azert lehet feltunobb, mert a betuk megjelenitesenel alapbol mas fajta elsimitast hasznal (ClearType), mint az XP.
Probald meg kikapcsolni a ClearType-ot, visszavaltani a hagyomanyos elsimitasra hatha ugy jobb lesz. -
TazTheMan
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #5042 üzenetére
Köszönöm szépen, úgy néz ki minden rendben és működik!
-
mcclode
tag
Hy ALL!!!!!!!!
Volna egy 9500 radeonom(AGP) aminek nem talok drivert.segítene valki.
AMD oldalrol probáltam de nem jó.A win alapbol felismeri csak azért nem teljes a kari szerintem"Nem kell hogy arról szóljon minden nóta, mekkora raj vagyok, Nem kell hogy azt hidd: én bármit, bárhol megkapok! 10 éve próbálok, ugyan az a srác lenni, De megváltozott a világ, én is megváltoztam... ENNYI!"
-
mcclode
tag
válasz
VaniliásRönk #5049 üzenetére
megprobáltam feltelepítni de memoria hibára hivatkozva leállt a telepítés
"Nem kell hogy arról szóljon minden nóta, mekkora raj vagyok, Nem kell hogy azt hidd: én bármit, bárhol megkapok! 10 éve próbálok, ugyan az a srác lenni, De megváltozott a világ, én is megváltoztam... ENNYI!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Íme a The Last of Us Part 1 végső PC-s gépigénye
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Assetto Corsa Competizione
- Kína-baráttá teszi legcombosabb gyorsítóját az NVIDIA
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest