- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
eladohardver
őstag
válasz polonic #15950 üzenetére
pont az ámdé szar telepítői miatt kell használni... mikor régen sima uninstall+driver telepítéssel csináltam új driver telepítését csinált olyat amit kb win újratelepítéssel oldott volna meg az átlag... sok idő volt mire rájöttem mivan. Vidi róla
driver uninstall+driver sweeper csökkentett módban segített...
Úgyhogy én azon a véleményen, vagyok, hogy áemdé szarjon tengeri sünt lehetőleg minél nagyobbat és minél sűrübben, amiért nem képesek egy normális uninstallert készíteni, ami valóban eltávolítja a driverüket.
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz eladohardver #15951 üzenetére
Ez abszolút az AMD hibája! Régóta a Catalyst grafikus driver működteti az Intel RAID vezérlőjét.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
polonic
félisten
válasz eladohardver #15951 üzenetére
Abu már leírta. Abszolút igaz. Az AMD írja az Intel RAID controller vezérlőjének a driverét. Még véletlenül sem az Intel. Igaz? Azta! Eddig teljes tévhitben éltem.
Nem is értem, ez hogy jön ide. . .
[ Szerkesztve ]
-
_Fefe_
tag
Régebben előfordult egyes drivereknél nálam "Display driver stopped responding and has recovered" hiba, talán amdkmdag megjelöléssel, pedig nem használok semmilyen driver eltávolító progit csak a gyári eltávolítót. Ez különböző kártyák esetében is elfordult, még friss win mellett is.
Egy kis utánakeresés után találtam ezt az AMD oldalán : How to troubleshoot “Display driver stopped responding and has recovered”, ATIKMDAG.sys type errors
Itt kb. az oldal közepén van egy ilyen tanács - több más mellett is - az elhárításra, hogy
"- The operating system may have corrupt system / registry files
Try cleaning the operating system’s registry"
Talán tényleg előfordulhatnak olyan hibák, amikor csak registry tisztítás segít, de ennek ellenére én sem használok semmilyen ilyen jellegű programot.
"Az élet egy félkegyelmű meséje." - W.S.
-
_DiEGO_
őstag
Ez így van , direkt ott van AMD oldalán útmutató - hogyan szedjük le és majd telepítsük az új friss drivert... nekem sem volt soha problémám.
Fefe
Telepítés előtt tisztítsd meg az operációs rendszer regisztrijét ... nehogy valami egyéb üsse ki a telepítés folyamatát , netán hiányosan menne fel.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz eladohardver #15958 üzenetére
Nem, csak nem tudtam, hogy az AMD írja az Intel RAID vezérlőjéhez a drivert.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz ALONSO11 #15963 üzenetére
Tök mindegy, hogy kikapcsolod a vpu recovery-t. A TDR-t is ki tudod kapcsolni, de csak annyit érsz el, hogy kékhalált kapsz akkor, amikor még a WDDM még helyreállítható.
A TDR szolgáltatás azt csinálja, hogy helyreállítja a lefagyott WDDM felületet. Nélküli újra kellene indítani a gépet.[ Szerkesztve ]
-
Dency01
aktív tag
Hali.
Nem tudjátok hogy kell magyarra beállítani a catalystot?
Language nél, csak Angol nyelv van, "Use windows display language settings" re veszem akkor is angol.Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.
-
eladohardver
őstag
"mikor régen sima uninstall+driver telepítéssel csináltam új driver telepítését csinált olyat amit kb win újratelepítéssel oldott volna meg az átlag... sok idő volt mire rájöttem mivan. Vidi róla
(AMD Catalyst driver uninstall <-- Ez a rész maradt le, bocsi én nem tanultam meg normálisan fogalmazni. )+driver sweeper csökkentett módban segített..."az intel raid driveréhez nem nyúltam, nem is írtam 1 kurva szóval sem, hogy az intel raid driver-el volt a probléma.... ha az intel raid drivert távolítom el akkor utána nincs boot mivel raid-en volt a rendszer.
[ Szerkesztve ]
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz eladohardver #15968 üzenetére
A vidiből nekem lehet, hogy rosszul jön le, de RAID tűnik problémásnak, de ha leírod mi volt a konkrét baj, akkor világosabb lesz.
-
Steelmanus
addikt
Sziasztok!
Van nalam egy gep, Samsung vincsi van benne es egy 5770-es kartya. Mar eleve AHCI modban uzemelt, mig el nem romlott. Olvastam hogy W7 alatt erdemes Samsung vincsinel az AMD AHCI diveret feltelepiteni, azt szeretnem kerdezni, hogy az egesz AHCI for Windows 7 csomagot fel kell feltelepiteni?
-
eladohardver
őstag
ja, én is erre tippeltem először, hogy mondjuk kezd ledögleni a raid vezérlő, de mint leírtam ahogy driver sweepert futattam csökkentett módban és úgy raktam újra az épp aktuális amd drivert rendbe jött... frankón nem 1-2órát pepecseltem vele...
-
_DiEGO_
őstag
válasz Steelmanus #15970 üzenetére
IGEN
de az nem mind települ belen win rendszerbe mérete NE tévesszen meg ... és elne ijesszen a telepítéstől .
és de nem csak SAMSUNG vincsire igaz ....
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz eladohardver #15971 üzenetére
Igazából nem értem, hogy egy grafikus drivernek mi köze van az Intel RAID vezérlőhöz? A Driver sweeper nem csak a drivert törölgeti, hanem számos rendszermodulba is belenyúl. Sokszor annyira, hogy meghall a rendszer tőle. Ezért nem ajánlott a használata.
-
lsc
nagyúr
Egyszer használtam sweepert, gondom is volt, azóta /előtte is/ uninstall a gyárival majd újraindítás és mehet fel az új, soha nem volt gondom.
Az élet kegyetlen .
-
Steelmanus
addikt
válasz _DiEGO_ #15972 üzenetére
Koszonom a valaszt, akkor megcsinalom. Nekem WD es Hitachi NCQ lemezeim vannak, de akkor bar IDE modban telepitettem a W7-et, majd megcsinalom a sajat gepemen is igy utolag, van ra linkem hogy mikent kell, de elobb vegzek az ismerosom gepevel.
Igen en is a mereterol gondolkoztam el. -
_DiEGO_
őstag
Miről is szól az a linkelt videó ? : Asrock X58 Extreme6 Intel Raid controller or southbridge Fail
Te meg arról regélsz, hogy nem tudod letolni az ATI catalystot illetve drivert... valami nem stimmel...
Akkor mi is a gond valóban ?
-
_DiEGO_
őstag
válasz _DiEGO_ #15976 üzenetére
A laphoz való driverek gyártó oldalán :
Windows® 7 64bit
85.29MB Realtek high definition audio driver ver:6.0.1.6141
INF Windows® 7 64bit
2.33MB INF driver ver:9.1.1.1025
Lan Windows® 7 64bit
5.38MB Realtek LAN driver ver:7023
Other Windows® 7 64bit
642.36KB AppCharger ver:1.0.4
HDD Windows® 7 64bit
697.76KB Marvell SATA3.0 Floppy Image ver:1.0.0.1036
HDD Windows® 7 64bit
40.98MB Marvell Storage Utility (RAID mode) ver:4.1.0.1909
HDD Windows® 7 64bit
1.67MB Marvell SATA3 driver ver:1.0.0.1051-WHQL
HDD Windows® 7 64bit
21.53MB Intel Matrix Storage Manager ver:8.9.0.1023
USB Windows® 7 64bit
6.73MB NEC USB 3.0 driver ver:10190 -
_DiEGO_
őstag
válasz eladohardver #15971 üzenetére
Plusz érdemes nézegetni a BIOS frissítéseket is - elég friss a legutolsó : 1.60 11/8/2011 Instant Flash 686.86KB Modify EZ OC table.
-
eladohardver
őstag
válasz _DiEGO_ #15976 üzenetére
Itt senki nem tud olvasni? A b#*i amd driveR miatt szagatott a game mert valahogy bekavart a kiba amd diver. Minden naprakész volt video +alaplapi bios és driverek szintén. Amíg nem cseréltem frissítettem drivert (amd) addig ok volt minden. Uninstall amd driver majd install the new one, és behülyült... fps lagg.
Hogy mi köze hozzá fingom sincs, de a megoldás ez volt. Vszeg mivel otthagyja a System v s32 mapábn az amd uninstallja a driver fájlokat w meg next boot nál telepíti vissza őket gondolom ezért. Kíváncsi lennék h honnnn veszi abu azt h számos rendszermodulba belenyúl. Leszedi az system32 mappából a drivet kitörli a gyökér amd v ati könyvtárat + tartalmát, illetve registry bejegyzés böl az amds dolgokattörli.
Jaj hát igen lsc elöbb uninstall majd sweeper.
am lehet csak egyéni probléma... úgy értve ezel a lappal... mert pl a hd5970 karin is fordítva van a gpu-k sorrendje mint másik lapokban... így nem is képes feszt állítani a kártyának MSI afterburner...
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz eladohardver #15979 üzenetére
És mégis a driver sweeper honnan tudná, hogy mit kell törölni és mit nem. Ez a program kitöröl mindent, ha kéred, még azt is amit nem kellene. Senkinek sem ajánlom. Sok sweeperrel takarított gépet kapok. Párat megmentek, de a többség megkapja a megérdemelt Win reinstallt. Utána minden hibátlan. Kis felvilágosítást tartok a júzernek, hogy legközelebb mit ne csináljon, és örülnek.
Ha valamit kézzel kell lepucolni, akkor inkább megcsinálom magam. A programban nem bízok.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz ALONSO11 #15981 üzenetére
Ez gyakorlatilag hasonló hiba, mint amit az NV produkált nálad. Ha továbbra is van, akkor lehet, hogy nem a GeForce-cal volt a baj, hanem a gépedben van valami hardveres gond, ami nem a VGA.hoz köthető.
Attól függ, melyik Catalystet használod. A 11.9 óta kötelező a Win 7 SP1. Nélküle nem működik jól.
Egyébként a hiba oka lehet sérült fájl is. Kicsi az esélye, de előfordulhat.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz ALONSO11 #15983 üzenetére
Az összes TDR hibára van egy jó leírás. [link] - ebből látszik, hogy mennyire általános a probléma, és bármitől lehet.
Ha rendszeres, akkor rá kell nézni, de az SP1-er rakd fel, mert az szeptember óta kötelező.
Az nem számít, hogy nem jön a buborék. Attól ez TDR.
-
Steelmanus
addikt
válasz _DiEGO_ #15972 üzenetére
Nagyon Koszonom hogy Read hallgattam, megcsinaltam az en gepemen is az atallast AHCI-re, es bar a 320 Gb-os WD (W7_32 bit) nem sokat produkalt, am a 500 Gb-os Hitachi amin a W7_64 bit van az megtaltosodott. Raadasul lehuztam a SATA LG iromrol a kabelt, mert ritkan hasznalom mar es miatta ritmikusan villogot a vincsi aktivitast jelzo LED, igy meggyorsabb lett pl a bootolas.
(#15982) Abu85
Attól függ, melyik Catalystet használod. A 11.9 óta kötelező a Win 7 SP1. Nélküle nem működik jól.
Na ezt sem tudtam, igaz amikor megjelent az SP1, en rogton beleintegraltam a telepito mediakba, es ujra telepitettem minket verziot 32/64, ez sem ma volt, jo tudni ezt az infot.
Koszonom Neked is hogy megosztottad Velunk. -
siriq
őstag
Nalam csak problemat okozott ha unistall majd install. A driver sweeper viszont rendbe tette a gepet.
Vga cserenel(ati-rol nv-re) is nagyon jol jon. Semmi bajom nem volt. Bepantitottam az ujat, driver install es kesz. (7900-4850-570). Igy siman tulelt mindent a gep.[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
siriq
őstag
Ez eddig a legnagyobb bajom inkabb a virtualbox-al volt. Valahogy a vmware-t nem csipi es a ket kulonbozo sajat magam buheralt halozatot.(ket net, ket kapcsolat, csak valtogatni kell ha akar az ember, a vrtualis rendszernel pedig csak kijelolom a vezerlot, sajna a win 7 nem annyira "intelligens" mint a win 2003, igy problemat okoz szamara melyik netre kell beallni elsodegesen es szimplan lefagy a virtualis rendszereknel. Lehet masoknak ez nem problema de nekem igen).
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
zolisx4
őstag
-
Steelmanus
addikt
válasz zolisx4 #15989 üzenetére
Egyetertek. Mar az XP-s korszaktol kezdve a 9800 Pro karival leptem be az akkor meg ATI taborba es sosem volt gondom hogy ugy installtam le a driveret ahogy eloirta a gyarto.
W7 alatt pedig mindig Express modban szedem le a driver/eket, sosem volt gondom az uj driver telepitesevel, pedig kiprobalok minden fajtat, jelenleg is a 11.11c van fent.
En ugy vettem eszre hogy sokszor a Visual C++ okoz sokaknak gondot, mert valamilyen mas program modositja, es ilyenkor megkellene varni vagy kezzel elinditani a Windows Update-et hogy kijavitsa. A masik problema lehet a tuning. Sokan lustak visszaallitani a driver telepitesenek az idejere, es mivel mar a Catalyst driverbol lehet a procit is szabalyozni szerintem az is lehet egy hibaforras. -
InfiniteReality
őstag
válasz ALONSO11 #15985 üzenetére
Az SP1-et nem véletlenül fejlesztette ki a Win7-hez a MS. Érdemes feltenni, ahogy az ÖSSZES windowsos frissítést. Az ajánlottak közül viszont nem kell mindent feltenni, de a kötelezőeket kötelezően ajánlott.
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
street18
csendes tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy mit lehet azzal csinálni hogy nézek egy full HD filmet és a nagy terjedelemben közel azonos színek homályos pacáknak látszanak? Catalystba kell valamit állítani? Ja és ha tv-re kirakom a filmet akkor nem csinálja.
ATI EAH5750-es videó kártyám van és egy 23" -os samsung fullHD monitorom
-
street18
csendes tag
És a catalystba kellene állítanom valamit vagy a monitoron?
-
InfiniteReality
őstag
válasz street18 #15996 üzenetére
Is. Catalystban ha van megfelelő opció, én a színteret módosítanám RGB (full) beállításra. Emellett a TV-hez / monitorhoz keresnék kalibrált beállitásokat és azokat beállitanám (nem lesz tökéletes, de jobbak lesznek a színek mint a gyári beállitásokkal).
A kalibráció lényege pont az, hogy "helyretegye" a színeket azaz közel színhelyessé tegye a kijelzőt.
Egyébként lehet az a színtér módosítás catalystban csak TV és HDMI kimenet esetén jön elő, illetve nem is minden kártyával létező opció. Ha nincs ilyen, akkor csak a kijelzőn kell igazítani (miután Catalystban alapra tettél mindent).[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
street18
csendes tag
válasz InfiniteReality #15997 üzenetére
Tudom későn írom de az befolyásolja hogy a tv HDMI-HDMI kábellel van összekötve a monitor meg HDMI-DVI -al?
-
InfiniteReality
őstag
válasz street18 #15998 üzenetére
Akkor nemnagyon, ott inkább a kijelzők eltérő panelei, beállitásai stb a mérvadóak. A HDMI kis túlzással DVI+hang, tehát a kép ugyanolyan minőségben jön ki a kártyából, csak a két kijelző eltérő módon jeleníti meg.
Emellett mivel eltérőek a kijelzők, a CCC is eltérő beállításokat "adhat oda" (pl lehet a TV esetén lesz színtér módosítási lehetőség, monitornál nem). A kártya ilyenkor "összebeszél" a rákötött eszközzel, ebből "eldönti" milyen beállításokat mutathat meg.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
street18
csendes tag
válasz InfiniteReality #15999 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Akkor a monitorhoz kell keressek kalibrált beállításokat?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest