Új hozzászólás Aktív témák
-
Steelmanus
addikt
Szia.
Kivancsisagbol feltettem a 11.04-es drivert+CCC-t de a W7 64 bit hibanaplojaba egy ilyen nevu hibajegyzes keszult:
Service Control Manager
EventID 7000
param1 AODDriver4.0
Es hogy nem tudta beregisztralni a COM osszetevobe.
Ez azt jelentene hogy az en oregecske Sapphire 4670-es karimra mar ne is tegyem fel a 10.4-est, es maradjak majd a 10.3-nal ha majd kijon.
Jelenleg a 10.2-es driver+CCC-t hasznalom.
Lenne meg egy kerdesem: Van ugye FUEL szerviz es a AMD Reservation Manager szerviz
gondolom hogy ez mar a Fusion miatt kerult bele a driverbe.
A FUEL szerviz verzioszama 1.0 es januari es fog valtozni a 10.3-asban?
Es a 10.4-es nel miert kapom a hibanaploba a hibabejegyzest az mar csak a 5.xxx es 6.xxx karikat fogja tamogatni: -
SLYM
veterán
heló, mikor jön ki a stabil 11.4-es driver? köszi
-
Norb3rto
őstag
Sziasztok!
HD 5770 crossfire hez milyen drivert ajánlotok, 11.2 vel feketén villog a kép bf bc2 ben ill crysis 2 ben a fények villognak
Óvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!
-
lujo10
aktív tag
válasz Dictator^ #13045 üzenetére
Hát nemigen kapkodják el az egyszer biztos
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
kasa85
őstag
válasz Norb3rto #13055 üzenetére
Szia.
BFBC 2 nem csipázza a CF rendszereket úgyhogy tiltsd le az egyik kártyádat vagy viseld el.Sajnos nálam is ezt csinálja a HD 5970 es karim,de nem tiltottam le.Persze néha van egy két hajtépő jelenet mikor elsötétül egy pillanatra a kép,és a helivel 4-kólégaval a hídba csapódok
Fentebb már le írták a megoldást.
(#13033) SzlobiGÚj,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
vegyszer
addikt
Szervusztok!
A kérdés: kicsit megint elvesztem a Catalystben.
Nem találom, hol lehet digitális (HDMI) jel esetén beállítani az overscant...
segítenétek benne?
(most túlnyújtja a képet a HDMI-n, de a D-SUB mérethelyes...)
Egy fusionos Asrockal keveredtem ide,
Eredetileg jó volt minden, de valahogy elszáltak a beállítások!Köszi!
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Steelmanus
addikt
Mire szolgal a Catalyst 10.2 -ben az alabbi ket szerviz?
A FUEL-rol tudom hogy az felel a CC-ben az Energiagazdalkodas szabalyozasara.
De a AMD Reservation Manager mit szolgal?
Csak azert kerdem mert a 10.04 ezt a AMD Reservation Manager szervizt siman kitorli a szolgaltatasokbol, es igy a FUEL szerviz sem indul, mert annak az a feltetele hogy fusson az AMD Reservation Manager is. -
szecska24
tag
Sziasztok.
A Texture filtering quality opció, illetve alatta a Enabel surface format optimization mit csinál pontosan, mire érdemes állitani?
Illetve melyik AA módot érdemes használni?[ Szerkesztve ]
-
Brae
őstag
válasz Steelmanus #13061 üzenetére
integrált HD3200
-
kasa85
őstag
válasz Norb3rto #13062 üzenetére
Persze a Facky.. beszólásokra HD 5970 a válasz Utána jönnek a ?-jelek
Sajnos ez nálam is van és elég idegesítő,hogy több giga patch jön ahhoz a szutyokhoz,és lassan 2éve nem tudták normálisan meg csinálni CF rendszerekre Szégyen[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
Steelmanus
addikt
válasz Steelmanus #13059 üzenetére
Ezzel a kerdessel kapcsolatban megneztem a Process Explorer-ben hogy mil futnak, es kivancsi vagyok hogy kapcsolatba hozhato az alabbi keppel:
Semmi nem fut csak a CCC es a fentebb emlitett szolgaltatasok.(#13064) Brae Olyan van az en lapomon is csak nem hasznalom, le van tiltva, eleg memoriat adtal neki a rendszermemoriabol? Amikor megvettem a lapot amit lathatsz az Adatlapomon akkor hasznaltam egy kis ideig de eleg gyengus volt, inkabb filmnezesre valo csak.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
Lemaradtam a modrol, en ugy tudom hogy ahhoz fel kell tenni a South Bridge Driver-t is.
-
zolisx4
őstag
Nem tudom hogy mi lehet az oka ennek én úgy tudom hogy ha kékhalált dob a gép akkor az hardver ,de már írtam régebben hogy nekem is volt, lehet hogy van is csak nem jött most elő pont.
Nekem ezt hozta először
De nekem is videó lejátszásnál jött elő ,játékok mennek rendesen .
Ez nem hinném hogy driver hiba és a VGA sem gondolom hogy rossz lenne[ Szerkesztve ]
-
Weaver
senior tag
és mi az hogy tré, mit értesz ezalatt ?
csak azért kérdezem mert nekem is integrált van, hd4290 és nálam is a 10.10 volt az utolsó használható. ha újabbat tettem, bármelyiket (minden hónapban próbáltam az aktuális új catalysttel) akkor friss XP rendszerrel kékhalált dobott.
ok, visszaolvastam. nálam dettó ugyanez a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
kranazoli
senior tag
Egy picit OFF; vagy OFF jellegű kérdés:
Az új Firefox 4 böngészőben ha engedélyezve van a hardveres gyorsítás, akkor az normális, hogy max. órajelen is dolgozik a VGA?! És olyan lapon, ahol Én semmi értelmét nem látom, hogy miért emelte fel ennyire az órajeleket a Fox; vagy Cata.
A Flash-ek alatti 400/900Mhz még csak-csak, de 5850-esnél mi értelme van böngészés közben a 725/1000Mhz órajeleknek?!
Most ez a friss 10.4-es Early Preview driver van fent. Lehet az a "ludas"?!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz kranazoli #13071 üzenetére
Az Overdrive minden olyan tartalomhoz aktiválja a 3D-s órajelet, ami Direct2D, DirectDraw vagy WebGL gyorsítással megy. Ez a része még nincs eldöntve, hogy hogyan fog véglegesen működni. Az az elsődleges gond, hogy lehet olyan HTML5 és WebGL alkalmazást írni, ami még max. órajelen is akasztja a HD 5850-et. Ezt ki kell vizsgálniuk a rendszerprogramozóknak.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
SoundBird
tag
Sziasztok!
Én nem értem, hogy a 11.3 miért marad ki
De nem is érdekelne ha az AMD szép lassan nem cseszne el mindent!
Az mondjuk legyen ok, hogy a crysis 2 nem müxik cf-ben ez lehet a game problémája is. Azért az már nagyobb gáz, hogy nem lehet teljes képernyőn játszani mert akkor iszonyatosan villog. De még ez sem biztos, hogy driver baj, lehet a játék ilyen.
Na de hogy már más játéknál is villódzik aminek idáig semmi baja nem volt, az már nem kicsit dühít!Mind ezek mellett én vagyok béna, vagy az 5970-en tényleg nem lehet kikapcsolni a crossfiret?
Nah elnézést, hogy így hírtelen felindulásból postoltam, de kicsit elkeseredtem. És a fb-ra még sem írhattam ki! Ti gonolom jobban átérzitek a helyzetet!
Üdv. SB
-
kranazoli
senior tag
Most melóhelyi notiról írok. De tegnap néztem. Van ez az oldal: www.pcdome.hu
Néztem CCC-ben 3D-s profilba vált már a nyitólapon. Szerintem tök feleslegesen. Nem tudom site probléma-e, vagy a még kezdetleges GPU accelaration fícsör kezdeti bug-ja, de ez Engem aggaszt.
Az UVD-t még úgy ahogy elviselem, mert szebbek a YT vidik és itt beszélgettetek róla, hogy annyival nem fogyaszt többet a GPU, stb.. hsz-ek.
Viszont átlagos net-ezés közben szerintem teljesen felesleges böngészőhöz a 3D-s profil. Megszállott böngészős MMO-s játékosoknak talán jó, vagy Nekik jó de Nekem, mint "átlagos" net használónak minek a 3D-s órajel nem értem.
Ennek még ki kell forrnia Magát. Szóval akkor nem a 11.4 Early Preview vs. 5850 bug ez, hanem ugyanúgy 3D-s profillal menne pl. a 11.2-vel is. Ha jól értem?!
Szerencsére Én amiről sokan panaszkodnak, hogy mosottak a fontok az Nálam annyira nem zavaró, csak kíváncsiságból néztem meg CCC-ben az órajeleket és látom, hogy 725/1000 Mhz egy átlagos weboldalon, ahol Én tök feleslegesnek érzem a GPU gyorsítást.
Tehermentesítés. Okés. De ennyire azért ne már. Ez még Nekem bug-os. Kilövök a hardver gyorsítást Fox-ban, elég oda az UVD is bőven. Szerintem(!)
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
Norb3rto
őstag
Egy kis érdekesség
Óvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!
-
SoundBird
tag
válasz SoundBird #13073 üzenetére
Köszönöm! Igen ezen már túl vagyok én is! Csak hát a kezdeti düh....
Na meg aztán az, hogy rejtélyes körülmények között az idáig hibátlanul üzemelő split/second is elkezdett villogni. Uh. ez tuti driver probléma valamit elbabráltak az új driverbe mert idáig hibátlan volt.És esetleg ezt tudja valaki, hogy 5970-en ki lehet-e kapcsolni a cf-et vagy az csak a két külön lévő kártyák kiváltsága!
Idáig nem sok gondom volt AMDvel (ATI), meg a 2 magos kártyákkal sem, de most valahogy összejöttek a dolgok. Múltkor is az egyik ccc frissítésnél alapértelmezetté tették a az uvd-ben a dynamic contrastot, ami úgy ahogy volt haza vágta az egész képet.
De mire erre rájöttünk. Ráadásul a régi ccc-ben igen el is volt dugva ez az apró beállítás!Nah remélem nemsoká összeraknak egy rendes drivert és jön a frissítés!
Üdv. for All!
-
kasa85
őstag
válasz SoundBird #13073 üzenetére
Nálam is meghülyült a rendszer,és az Assassin's Creed 2 is elkezdett villogni mintha le vettem volna 60hertz ről az LCD monitoromat 30hertz-es CRT monitora
Töröld le a drivert és,tedd fel az eggyel régebbit azzal nem csinálja ezt a hibát.
A hiba amit tapasztaltam azért van mert a 11.2 az egyik VRM fesz nek 1.05v enged ami a terhelésnél megfelelő érték,míg a másik csak 0.95v kap ami alul feszelés miatt elkezd villogni a kép terhelés alatt
Ha nem jön be akkor Format C: és tedd fel a 11.1-vagy az annál régebbieket nálam bejött.
A Buletsromot is így toltam ki az elején azt hittem a játék ennyire bugos,de kiderült a fenti megállapításból,hogy nem.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
válasz SoundBird #13077 üzenetére
Próbáld meg az eszköz kezelőben a videó kártyáknál az egyik GPU le tiltani.
Vagy a Catalyst Control Center-ben a Catalyst A.I. Disabled-re rakni mert az felel a két GPU-ért.Alapból Standard on van.Most nézem a 11.1-ben a felette lévő szöveget elkur.. egy kicsit Catalvst A.I. van oda firkantva[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
válasz kasa85 #13081 üzenetére
Terhelés alatt a GPU2: GPU VRM volt 1.05 V helyet 0.95V-on terhelés alatt amit a linkelt képen is látsz.Ezt meg tudod nézni az Everest + FurMark (Multi-GPU) tesztelővel.
-
kranazoli
senior tag
válasz kranazoli #13075 üzenetére
Amikor az UVD órajel és játék témakör volt terítéken akkor vmi olyasmit írtatok, ha a háttérben fut egy YT videó, akkor a játék is UVD-ben fut mert lezárja az órajeleket.
Hogyan viselkedik egy GPU gyorsította böngészés közben?!
Vannak oldalak, amik tök feleslegesen 3D-s üzemmódba állítják a VGA-t. Ha másik tab-on elkezdtek YT-al zenét hallgatni, akkor az meg visszalövi UVD szintre?! Vagy akkor marad 3D-ben végig?!
-
SoundBird
tag
válasz kasa85 #13080 üzenetére
Nem lehet külön letiltani, vagy letiltja a kártyát vagy nem, a gpukat egyesével nem lehet. Viszont nekem a catalyst A.I.-nál nincs dizéből!
De most észrevettem egy érdekességet. Ha a crysis 2 után indítom el a többi játékot akkor csinálja a villogást, meg a kis képhibákat. Ha előtte akkor minden gond nélkül futnak.
Viszont nekem az átnevezés nem műxik. Hiába nevezem át a Crysis2.exet ugyan úgy villog. Csak ablakban működik hibátlanul viszont úgy nem megy a crossfire.
Izgi ez az egész. De nagyon kéne vele csinálniuk valamit szerintem!
Köszi!
SBJa és a 11.2 és a 11.4 is ugyan az a szitu.
[ Szerkesztve ]
-
SoundBird
tag
Fölraktam a 11.1-est. Úgy tűnik minden rendben. Bár most mintha az f1 2010 felírásai meg menü mozgatása kicsit szét esne, de ez legyen a legnagyobb baj. Amit viszont nem értek, hogy a cccben ha megnézem az információt ott 11.2-t ír.
De ez tuti nem az mert hiányoznak belőle az új beállítások amik a 11.2-vel jöttek!Szóval teljes a kavar!
Jöhetne már egy új 11.4 amiben mindent helyre hoznak és akkor újra nagy lesz a barátság!
U.i.: letiltani ugye nem tudtam külön külön a gpu-kat. De eszköz kezelőből gpunként is eltudtam távolítani a drivert. Így erőszakkal megszüntetve a cfet. Viszont itt a 11.1-ben legalább még lehet dizébölözni az A.I.-t. a 11.2-ben nem.
Nah! Ez úton is kérném az AMD drága munkatársait, hogy írjanak nekünk most már a bug mentes friss drivert, friss és hibátlan cf profilokkal!
Üdv. for All!
-
kasa85
őstag
válasz SoundBird #13084 üzenetére
Írtam fentebb a hibák okait,hogy a HD 5970 re fos a 11.2.Próbáld ki a 11.1-et,vagy régebbi drivert.A Crysis 2 is próbáld meg úgy hátha ott átnevezéssel menni fog.
Ha nem akkor linkelek egy képet szed le majd onnan a grafikai beállításokat,és a blur effektet kapcsold ki,mert állítólag az csinálja a gubancot.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
válasz kasa85 #13086 üzenetére
Nálam a 11.1van fent + amd_catalyst_11.2_cap4 profil,és tökéletesen megy.
A Crysis 2-őt,majd este ki próbálom addigra meglesz[ Szerkesztve ]
-
Cranium
tag
Hali, megint írok, mert nem találtam/kaptam megoldást a problémámra, vagy elsiklottam felette...
Sapphire Radeon HD2400 Pro AGP-s videókártyám van. Felraktam a 11.2-es AGP hotfix Catalystet, eltávolítva a régi driveret a telepítőből, majd Eszközkezelőből is. Sikeresen feltelepül a Catalyst, ám mikor megnyitnám a Catalyst Control Center-t, nem reagál semmit. Feladatkezelőben, a folyamatoknál megjelenik a CCC.exe, de aztán el is tűnik. Van valami megoldás rá? -
SoundBird
tag
válasz kasa85 #13087 üzenetére
Igen olvastam amit írtál a kevés feszről. Bár nem értem ki, de elhiszem neked. A belinkelt kép progit már letöltöttem, de még nem használtam.
Most úgy van nekem is, hogy a 11.1-van fent és átneveztem a crysist, így most úgy tűnik nekem is hibátlan a dolog. Azt leszámítva, hogy a catalyst azt hiszi, hogy 11.2-es. Pedig nem.
Mondjuk én nem mertem felrakni a cf profilok frissítését, hátha az okozza, de ha azt mondod tutkeráj vele minden felpakkolom azt is.
A catalystos krízisen túl vagyunk, jöhet a Crysis!
Üdv. és köszi a segítséget!
Bízzunk az újabb és jobb CCC eljövetelében!
-
kasa85
őstag
válasz SoundBird #13089 üzenetére
Abban én is bízom talán majd egyszer.
A víz villog nálam mint az atom nem tudom miért.
Mikor ki megyek az épületből folyamatosan villog a tenger az öbölben,meg a szökőkútban isÚj,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
válasz kasa85 #13090 üzenetére
Megcsináltam én is.
Sok értelme nincs használni a programot ami fel csavarja a grafikát,mert elég bugos tud lenni.
Ez miatt villog a víz,illetve az MSAA bekapcsolásával még az árnyékok is discoozni kezdenek.
A grafika javító progi azért nem rossz.Elég ütősre fel tudtam húzni,de a kártya teljesítményét is elég csúnyán megeszi
Mi lesz itt amikor minden beállítás elérhető lesz mint régen.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
szacsee
nagyúr
Urak egyik barátom gépét távgyógyítom.
P4P800-as deszka, 478-as 2,8Ghz-es P4-es proci és HD4670-es AGP-s VGA figyel a gépben...
Fent volt egy 9.9-es driver és egy játék akadozott, viszont ekkor még nem ismertem a gép paramétereit, csak a VGA típusát. (arra is azt hittem, hogy PCI-E csatlakozójú)
Megnéztük a paramétereket és letöltöttük a 11.2-es hotfix-et.
A telepítés után mindig sikertelenre sikeredik az install.
Vissza akartuk rakni a 9.9-es illesztőt, de már az is azt írja ki.
Mi lehet a probléma?
Jelenleg eltávolítottuk az illesztőt az Install Managerrel és a Hardver- Eszköszkezelőkből is a VGA-t. Újraindította a gépet és várja, hogy valami okosságot mondjak... -
kasa85
őstag
válasz szacsee #13092 üzenetére
Hali.
Nekem is volt hasonló.
Egyszer mikor töröltem a Win ből a drivert nem szedte le rendesen,és maradt egy,két fájl ami miatt nem ment fel a Catalyst.Csináltam Driver törlést az erre szakosodott programokkal.
Illetve a winfosba megnéztem a maradékokat mindhiába.
Mikor telepíteni akartam az istennek sem ment föl egyetlen driver sem akármit csináltam.
Egyetlen megoldás ha az egész gépet ujjra húzza,mert én is napokat heteket szívtam még régen.
Hasonlót lehet a programok telepítése törlésébe elkövetni.
Mikor le szeded a Katát kérdezni fogja teljesbe szeded le vagy csak a Menegert.
Volt mikor figyelmetlenül le szedtem csak a Menegert,és az istenért sem tudtam le szedni a többit ami benne maradt,és még a Kata sem indult el hibára hivatkozva.Illetve ujjra telepíteni sem engedte már a Katát amivel meg oldhattam volna a teljes törlést.
Próbáltam ki keresni a mappákból minden,regtisztítót ki próbáltam Driver Sweeperel karöltve Csökkentett Módban ugyanazt az eredményeket produkálta mint amit fentebb le írtál.
Szét szedet az ideg mikor állandóan akart a Winfos a neten a problémát megkeresni mindhiába.
Ha megvolt tegye fel a bevált programot,vagy szedje le az AGP hez való legfrissebb Katát[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
Kis problémám adat. Mai napon nézegettem a 6990 teszteket és ott 11.4 + Cap 4el tesztelték a vga-t. Gondoltam kipróbálom én is hátha lesz valami teljesítményjavulás Crysis 2ben. Letakarította a 11.2est, unistall + driver sweeper. Leszedtem a 6870hez a 11.4es driver + Cap4et, felraktam és azóta a Crysis 2 közben villog a kép és hát elég érdekes. Ezután 11.4 leszed, 11.2 +Cap4 visszarak, jelenség ugyanaz.
Van valakinek valamilyen ötlete, hogy mi történhetett? -
Erdei88
veterán
Abu85, szacsee köszi szépen, működik. De azért ez elég vicces
-
bigdigit
addikt
keresztfiam kapott egy lg flatron e2340s-pn monitort amin csak d-sub van.kártyája 5850.
10.2-től 11.4-ig az összes driver ki lett próbálva és nincs overscan sehol!!
pedig kellene mert 1920x1080-ban nem jók a méretek.mi lenne a megoldás?
-
laszlohu
addikt
Sziasztok!
Ezt a problémát már egy másik fórumon is beírtam.
Az új 10.2.153.1 Adobe flash playerrel
olyan gondom van pl. Firefox 4.0 final alatt, hogyha kerettel nézem némely honlapon a videót, akkor 25 FPS,
ellenben ha full screen-ben, akkor 10-15 FPS-ra csökken.
Nálam a Hardware acceleration ki van kapcsolva.
Ezt már más is bejelentette az Adobe Flash player fórumon.Jó lenne, ha mielőbb kijavítanák.
Köszönet.
Új hozzászólás Aktív témák
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest