Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Askorp #13253 üzenetére
D-Subbal nem fog menni. Ezek a paraméterek digitális jelre vonatkoznak. Mindenképpen DVI-D vagy HDMI összekötés kell. A Full HD-re is azért kapod a figyelmeztetést, mert D-Sub az összekötés.
Más bemenetet nem támogat a TV?
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Van egy W7 64 bites rendszerem, de ha bármilyen Catalyst telepítőt indítok, akár régit, vagy újat, telepíteni vagy törölni akarok, leáll hibajelentéssel.
Le akarom pucolni teljesen a gépemről a Catalystet és felrakni rá a 11.4-et, hogy ez a gond megszűnjön.
Hogy csináljam? Csökkentett mód, driver sweeper AMD törlése, aztán restart, net kihúz és felrak újat? Vagy hogyan?
Lehet hogy ezzel a megoldással is lefagyna a Catalyst telepítője? Akkor bajban lennék, mert nem lenne VGA driverem.
[ Szerkesztve ]
-
Magnum PI
tag
#13245-re valaki megoldást?
Közben olyan tünetet is produkál azóta, hogy ha kikapcsol a képernyőm akkor újra indul a gépem
Mitől lehet ez? Visszatettem a korábbi drivert is de nem jobb.
-
-
Pörp
senior tag
Hi!
Kérdezném, hogy van-e már megoldás arra, hogy ccc-ből sikeresen eröltessem a vsync-et? Win7 64bit, 4850. 10.4 van fenn, nem megy, és olvastam itt korábban, hogy a win7 nem engedi. A játékban sajna nincs vsync on lehetőség...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha a Microsoft engedni fogja, akkor meg lehet oldani. Ehhez a WDDM felületen kell frissíteni. Az MS viszont ezt nem engedi, így nincs vsync kényszerítés. A fejlesztőnek kell erről az opcióról gondoskodni a programon belül.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
carlo68
csendes tag
Létezik olyan catalyst ami visszaveszi az órajeleket tuning esetén is?
Nekem még a 10.2 van fenn , az még visszavette. -
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Segítségre van szükségem. A számítógépemen (részletek az adatlapomnál) magyar nyelvű Windows7 64 bit Home Premium operációs rendszer fut. (SP1 nincsen telepítve.)
Nemrég eltávolítottam a Catalyst 10.12-es változatot a gépemről, hogy a 11.3-asat telepítsem.
Az eltávolítás a Catalyst saját "driver manager" programjával történt. (Furcsa módon sem az IOBit Uninstaller, sem a Windows "programok hozzáadása/eltávolítása" nem látta a drivert, és a többi komponenst csak a CCC-t, így azokat nem használhattam.)
Ezt követően "csökkentett módban" a Driver Cleaner Pro segédprogrammal eltávolítottam a "maradék" fájlokat, ahogyan azt mindig szoktam.
Sajnos az újraindítást követően, normál módban nem indul el rendesen a Windows!
A fekete háttér előtt látszik a Windows7 logo, alatta a "Windows indítása" felirat, de az a képernyő "lefagy".Viszont olyan, mintha a "háttérben" a bejelentkező képernyőig mégis eljutna a Windows, mert a jellegzetes Windows "boot zene" felhangzik.
Ám akárhány percet várok, nem történik egyéb, csak a töltőképernyőt tudom bámulni. Csak a "reset" segítségével tudom a gépet újraindítani.
Sajnos "csökkentett módban" nem tudom telepíteni a Catalyst programcsomagot! (Ez persze nem meglepő, hiszen ilyen módban nem ismeri fel az ATI szoftver a konfigurációt, így leáll a telepítés.)
Csökkentett módban megjelenik a bejelentkező képernyő, s így tudok most ide írni. ("Csökkentett mód hálózattal".)
Van bármilyen ötletetek arra, hogy mi okozza a problémát, s hogy milyen módon tudnék bejelentkezni Windows "normal módban" is, hogy telepítsem a videokártya illesztőprogramját, s ismét rendesen működjön a számítógépem?
Szeretném megúszni a Windows7 újratelepítést, ha egy mód van rá.
Köszönöm a segítséget előre is!
Üdv: Piftuka
"Aquila non captat muscas."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Piftuka #13267 üzenetére
Kérj csökkentet módban egy rendszer-visszaállítást. Talán van egy nem túl régi visszaállítási pont. Remélhetőleg visszarakja azt, ami a Driver Cleaner kitörölt a registryből.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
A "rendszer visszaállítás" ki van kapcsolva nálam.
(Régi beidegződés még az XP használata miatt, ahol csak a merevlemezen foglalta a helyet, ám a gyakorlatban, egy "készre telepített" XP esetében már egyáltalán nem működött.)
/Szerk.: Rosszul emlékeztem. Úgy tűnik elfelejtettem kikapcsolni. /
Ezek szerint Windows7 alatt már ez a funkció is használható?
Egyébként köszönöm a választ! Van tipped arra, hogy mi lehet a probléma?
Jah... és változott valami az elmúlt években az ATI szoftverek helyes eltávolítása terén? Csak azért kérdezem, mert említed, hogy a "rendszer visszaállítás" talán visszahozhatja a Driver Cleaner által kitörölt fájlokat...
Az elmúlt 10 évben ATI videokártyákat használtam (bár teljesen új gépem, csak tavaly december óta van), s mindig alapvető dolog volt, hogy a Catalyst driver és Control Panel (majd CCC) eltávolítása után, "csökkentett módban" el kellett távolítani minden ATI szoftver "maradványt", különben nem tudott rendesen települni a Catalyst, a Windows XP pedig előszeretettel "zuhant össze".
Ezek szerint most már nem így kell eljárni az újabb Catalyst driverek esetében? Ha igen, akkor - ismét kérdezem - mi lehet a probléma, ami miatt nem indul el a Windows "normál módban"?
[ Szerkesztve ]
-
siriq
őstag
válasz Piftuka #13267 üzenetére
Pedig lehet safe mode-ban installalni is. Regen volt a safemsi.exe amit en is aktivan hasznaltam. Win 7-nel meg nem probaltam a programot, viszont kereshetsz a neten mast is(en is talaltam egy megoldast bar nem probaltam: [link]), amugy google this.
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Piftuka
veterán
Köszi a tippet! Kipróbáltam, az első linken olvasható módszerrel. Nálam nem írja be magát a registry-be; valami hibakódot ír ki.
Egyébként jelen esetben ez a "trükk" nem szükséges, mert az ATI telepítő elindul, szóval nem az a baj. (Tudom mire gondolsz egyébként... tényleg van olyan, hogy adott szoftverek telepítője egyáltalán nem indul el "csökkentett módban".)
Itt arról van szó, hogy elindul a telepítő, csak amikor a hardver konfiguráció elemzéséhez ér, akkor áll le azzal a hibaüzenettel, hogy "rendszerkonfiguráció észlelése sikertelen".
-
siriq
őstag
válasz Piftuka #13272 üzenetére
Ha nem lennek faradt akkor kiprobalnam neked szuz rendszeren safemodban a telepitest. Igy, maximum jovohetre igerhetem. (van clone-t szuz rendszer csak most baromira nem sok kedvem van neki allni az egesznek)
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Piftuka
veterán
Ugyan, így is sokat segítettél!
Ha máshogy nem, akkor majd megoldódik a probléma a Windows7 újratelepítésével.
Viszont annak érdekében, hogy a jövőben ilyen ne forduljon elő, nagy-nagy köszönettel veszem, ha bárki érdemben válaszol az ebben a hozzászólásban feltett kérdéseimre!
(Tehát mit csináltam rosszul, ha rosszul csináltam valamit? Ha nem úgy, ahogyan én tettem, akkor hogyan távolítunk el manapság szabályosan egy Catalyst programcsomagot? Ha pedig mindent jól csináltam, akkor mi okozza a fent ismertetett hibát?)
-
Draken
őstag
sziasztok
A legújabb ati driverrel lenne problémám ( notebook-hd5650). Valamiért nem engedi, hogy maxra állítsam a felbontást és az aerot sem lehet bekapcsolni, csak a régi driverrel működik minden, úgy ahogy kell amit a dell honlapjáról lehet leszedni. Valaki esetleg tudna erre vmi megoldást?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Piftuka #13269 üzenetére
A Driver Cleaner bejegyzésekre keres és azokat törli ott, ahol megtalálható a keresett szó, pl. ATi.
A driver nagyon sok helyre beírja magát, még olyan helyekre is, ami a hibátlan rendszerindításhoz szükséges. Valószínűleg a Driver Cleaner ezt megtalálta, és kitörölte a teljes bejegyzést.
Az Install managerrel elég törölni, mert az a program pontosan tudja, hogy mit kell eltávolítani, hiszen a telepítést is ez végezte. Amiket meghagyott, azok nem véletlen maradtak ott.A Driver Cleanert akkor kell használni, ha valami nem klappol a rendszerben. Mivel ez egy registry pucoló a használata kockázatokkal jár, de ha már a rendszer eleve rossz, akkor legrosszabb esetben ugyanolyan rossz marad, és újra kell telepíteni. Ha a rendszer jó, akkor semmi szükség a registry pucolókra.
A drivertelepítés menete annyi, hogy rendszergazdaként bezársz minden nem szükséges programot, kezdve a vírusirtótól, a tűzfalig mindent. Utána törlöd az Install managerrel a régi drivert, majd újraindítás. Ezután szintén mindent be kell zárni és rendszergazdaként telepíteni az új drivert. Annyi next amennyi kell és újraindít. Utána feltelepült az új driver. Ha további modulokat adsz hozzá, akkor újra be kell zárni minden nem szükséges alkalmazást.Ha van visszaállítási pont, akkor lényegében az az egyetlen esélyed. Állíts vissza egy régebbi állapotot.
-
kranazoli
senior tag
Soha nem használtam ezt a Driver Sweeper programot, mindig csak olvastam róla.
Én eddig új Cata-k esetében vagy teljes OS reinstall-t csináltam; vagy 1xerűen csak rátelepítettem az újat a régire.
Örök kérdés Bennem (és nem vagyok 1edül vele), hogy mennyiben jobb választás új Cata előtt uninstallálni a régi driver-t majd utána feltenni az újat a helyett, hogy csak egész 1xerűen "rátelepítem" a jelenlegi(meglévő) driver-re az új, friss driver-t?!
Ui. épp akartam volna kérdezni, hogy várható-e még újabb Early Preview a 11.4-esből; vagy már csak a végleges és ha igen(várható), akkor jelenlegi early uninstall; vagy mehet-é rá az újabb?!
Gondolom azt fogod válaszolni, hogy minden esetben előbb uninstall. DE! Sokan csak rátelepítik az újabb Cata-kat a régire és semmi problémát nem okoz ez Nekik, nem panaszkodnak, hogy ez járt volna bármi kellemetlen mellékhatással.
Úgy vettem észre, hogy többnyire azok nyúlnak 3rd party alkalmazáshoz, akiknek vagy fingjuk sincs arról, hogy kell-é ezt, vagy sem (csak olvastak róla vhol); vagy azok akiknek vmilyen problémájuk és az is inkább mert már össze-vissza volt gányolva a rendszerük.
"Ha a rendszer jó, akkor semmi szükség a registry pucolókra."
Ez így nagyon általános kijelentés. A jó relatív. Kinek, mi a jó.
Azért azt sem mondanám, hogy nincs rájuk szükség és azt sem, hogy mind ratyi és több kárt okoz, mint hasznot hozna. Szerintem azért vannak megbízható, vagy talán megbízhatóbb regedit pucoló alkalmazások, úgy mint:
- CCleaner v3.x;
- Advanced SystemCare Pro v3.x;
- Wise Registry Cleaner Pro v5.x;
- Auslogics BoostSpeed v5.x;A fentiekben Én eddig nem csalódtam. Ugyanakkor az érem másik oldala, hogy ezektől semmivel nem lesz gyorsabb; stabilabb egy OS működése. Talán XP esetén lehet arról beszélni, hogy segélnek vmit és akkor is inkább akkor, ha az OS kókányolt, teleszórva minden xarral. (minden alkalmazásból 3db; codec pack-ok; stb...) A rendszer ettől még lehet "jó", de tele van redundanciával és ha az ember uninstallál XY alkalmazást sokkal inkább alkalmazás probléma, hogy az uninstall része nem teljes és kisebb részben Windows OS probléma. De elmondható, hogy az alkalmazások többségénél az uninstall több sebből vérzik és nem csak felesleges regedit kulcsokat, hanem egész 1xerűen mappákat (tartalommal; vagy nélküle) képesek maguk után hagyni.
A fenti bekezdést azért húztam el ennyire, mert itt sem "csak" driver-ől beszélünk, hanem alkalmazásokról a CCC esetében. S mint egy alkalmazás a sok közül Én ennek az uninstall-jához is elég szkeptikusan állok.
Mennyire megbízható a CCC uninstall-ja és mennyire szükséges a meglévő driver(CCC) eltávolítása újabb telepítése előtt?!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
polonic
félisten
válasz kranazoli #13277 üzenetére
Én uninstallálok minden amd cuccot, aztán új driver föl.
Ennyi az egész. Semmi probléma nálam, minden úgy működik, ahogy kell neki.A ccleaner kerülendő program, ha használni akarja valaki a CCC-t. Ha azzal pucoltam, akkor nem volt többet hajlandó elindulni a CCC.
[ Szerkesztve ]
-
kranazoli
senior tag
válasz polonic #13278 üzenetére
Nekem soha nem volt ilyen problémám a CCC-vel és volt idő, amikor egy időben a lenti regedit alkalmazásokat és még egyebeket is használtam.
Nem biztos, hogy ccleaner probléma volt az. 1értelmű, hogy minden ilyen alkalmazás másképp működik XP; Vista; Seven alatt. Így kapásból OS függő. Aztán nyilván az sem mind1, hogy x86; vagy x64-es OS-ről beszélünk-e. Más felépítés, más regedit kulcsok.
Ha ez masszív ccleaner probléma lenne, akkor 1értelmű, hogy bekerül ccleaner bug list-be és azt orvosolják.
De Én nem tapasztaltam se ilyen, se 1éb problémát a lenti regisztrációs adatbázis karbantartó alkalmazások használata esetén.
Egyéb, kevésbé neves és megbízható regedit nyalogatók viszont valóban képesek belenyúlni negatívan nem csak CCC működésébe, de pl. hangkártya alkalmazások működésébe is. (legyen szó alaplapi csipogóról, vagy PCI-os kártyáról)
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
polonic
félisten
válasz polonic #13278 üzenetére
Én ehhez kötöttem. 10.12 vagy már a 11.1 mellett használtam az akkor aktuális ccleanert. Win7 x64 az oprendszer. Egyértelműnek tűnt, ha registryt pucoltam a ccleanerrel, utána volt az a jelenség, hogy CCC nem indult el automatikusan, holott msconfigban én nem bántottam. Aztán asztalon jobb klikk, CCC-re klikkel sem indult el, start menüből indítva sem. Most az új rendszeren, ugyanazok a programok vannak, mint akkor, kivétel ugye a ccleaner, telepítés óta egyáltalán nincs semmi galiba a CCC-vel.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz polonic #13281 üzenetére
ccleaner elvileg csinál mentést a kitörölt elemekről, így könnyen vissza lehet állítani, ha mégis valami problémázik.
Én mondjuk nem ajánlom senkinek, hogy pucolgassa a registry-t. legyen az akármilyen húdejó program.
Elég sok kellemetlenségtől (és jó néhány win újratelepítéstől) meg tudja magát kímélni az ember, ha nem "takarítgat" kényszeresen.read-only mode on the forum
-
zhagyma
őstag
Sziasztok!
Mivel az AMD 6xxx szériás kártyákon van HDMI kimenet, talán be is van kötve a HDMI-CEC jel (HDMI-n keresztűl vezérelhető egy másik HDMI eszköz). Jó lenne, ha igen. Arra lennék kíváncsi, hogy az AMD megoldásaiban használható-e a HDMI-CEC vezeték és elérhető-e például a driveren keresztűl?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Bélaaaa
őstag
Én SOHA nem uninstalálok új driver (ATI) telepítése előtt.
SOHA nem volt gond belőle, csak az újabbaknál van valami gebasz...
Pl, ha fenn a 11.2(3) és erre teszem rá a 11.4 pre-t, akkor blue-screen-el elszáll a WIN, mint a győzelmi zászló!
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
kidpepi
tag
Uninstalláltam az install managert, majd feltelepítettem a 11.3-as Cataystet.
Újraindulás után nem akart elindulni. A köv. újraindításnál kékhalál. Utána leszedtem, újra fel, de megint nem indult sem a CCC sem a súgója. (elindításkor felugrik a proci használat, aztán semmi nem történik) Megpróbáltam felrakni a 11.2-est, de a helyzet nem változott.
2600xt-m van, és win7 32 bit. 2 monitort használok, de a próba kedvéért egyre váltottam az egyik telepítésnél, de nem segített.
Leszedtem minden Ati cuccot. A saját telepítőjével és revo uninstallerrel is majd minden Ati mappát töröltem. Aztán pucoltam CC Cleanerrel is, de a helyzet ugyanaz. A 11.4-gyel is.
Nincs több ötletem, már órák óta ezzel szórakozok.
Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném!
Üdv.: kidpepi -
t4zoli
csendes tag
SZIASZTOK!
SZERETNÉM A SEGÍTSÉGETEKET KÉRNI,MERT 1 ÉVEN BELŰL EZ A HARMADIK NOTIM AMIBEN MOBILITY RADEON VAN, EZ A MOSTANI HD5470/512RAM.
PROBLÉMA A KÖVETKEZŐ:JÁTÉK KÖZBEN 4:3 A KÉP ARÁNY TEHÁT A KÉP KÉT SZÉLÉN FEKETE SÁV LÁTHATÓ.NÉMELY JÁTÉKOKNÁL LEHET ÁLLÍTANI A KÉP ARÁNYT, DE SOKNÁL NEM.CATALYST-BAN NEM TUDOK ÁLLÍTANI.
AZ ELSŐ NOTIMBAN HD3200 VOLT OTT A MEGOLDÁS AZ VOLT HOGY START MENŰBEN KERESÉS--->EGEDIT--->HKEY LOCAL MACHINE---->STB,STB, ÉS VOLT EGY MAPPA AMIBEN AZT HISZEM ASPECT--->RATIO--->SCALLING--->ÉS OTT VALAMI ÉRTÉKET 3RA KELLETT ÁLLÍTANI ÉS UTÁNA MINDEN JÁTÉK 16>9 LETT.
MOST VISZONT NEM TUDOM HOL KERESSEM EZEKET A MAPPÁKAT,EZEN A GÉPEN TÖBB VAN
HA VALAKI TUDJA A MEGOLDÁST KÉREM ÍRJON!
KÖSZI! -
aroobi
csendes tag
azt szeretném kérdezni hogy nektek cod4ben mennyi fpsetek 4650/1gb ddr2 agp slotos kártyával
-
Magnum PI
tag
Nem tudtam jobb helyre írni gondoltam hátha itt is választ kaphatok
Írtam korábban, hogy a legújabb driver óta kicsit megzakkant a gép.
Új tünet azóta az is, hogy régebbi játékokat ha elindítok akkor összeomlanak egy idő után és ki kell lépnem. Aztán ha ez megvolt akkor az asztal fehérré változik (mintha egy fehér hártya képződne a monitoron nem tudom jobban körbeírni) és felbukkan egy ablak, hogy le kell állítanom egy folyamatot. Rányomok, hogy leállítás ekkor helyre áll a dolog de az óra mellől lent eltűnnek az ikonok és az aero is megszűnik létezni és csak egy újraindítás segít.
Mint írtam régebbi játékoknál jön ez elő inkább.
Ja még annyi, hogy a játék elindulásakor megváltoztatja a win színösszeállítást egyszerűre.
Szerintetek mi lehet a gond?
Remélem nem lett túl érthetetlen a leírás
-
Prosector
addikt
Sziasztok!
A CCC-bol hogyan lehet elohozni a video convertert?
Valami drag and drop modszert olvastam a CCC menujeben,de nem igazan ertem.
-
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Lenne egy problémám a legújabb driver installálásával..
innen töltöttem le, szépen felteszi majd amikor újraindítom a gépet akkor az 640*480 felbontásban indul és a színminőség is 4 bites hiába állítom át, mindig ez marad.
ha a vga-hoz kapott cd-n lévő drivert teszem fel akkor nincs probléma, de az oldalról letöltöttel sajnos ez van. komplett xp reinstallnál is jelentkezik ez a hiba.
valakinek van valami ötlete hogy mi lehet a probléma? láttam hogy írtak már itt a topicban hasonló problémákat de nem igazán láttam rá megoldást
Gigabyte HD4650 agp videokarim van.
köszönöm szépen előre is a segítő hsz-okatVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.