Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz almafa42 #3368 üzenetére

    "Mi akadalyoz, hogy te is olyan hw-t vegyel ami 1.5TH/s-re kepes?"

    - Kínai üzleti kapcsolatok (hogy lehetőleg időben meg is kapjam).
    - Kínai üzleti kapcsolatok (hogy ha bármi gebasz van a kiszállított termékkel, pl. darabokban érkezik vagy működésképtelen, akkor idejében tudjak lépni).
    - Saját tőke (mert kurvára nem mindegy a kockázat, ha nyaralásra, házra, sportkocsira, stb. szánt összeget bukom el és ha a hitelpénzt (amit vissza kell fizetni) bukom el. Oh, wait. Jelzálog és munkáltatói igazolás nélkül maximum pár százezret tudok hitelbe is felvenni uzsorakamatra).
    - Megfelelő fekvésű/építésű lakás/ház, esetleg légkondi. Nem tudom mennyire élvezné ez a cucc a 34,8 °C hőmérsékletet itt a panelben... :D

    Azért rohadtul nem ugyanaz a kockázat. Ha pl. van az embernek még régről kibányászott rengeteg BTC-je (amit akár pizzára is költhetett volna, de nem tette), teljesen más, hogy most 2-300 BTC-t elkölt egy ilyen cucc előrendelésére, vagy bukja vagy nem, vagy idejében (és épségben) megjön, vagy nem. De legrosszabb esetben is "könnyen jött, könnyen ment" effektus áll fenn. Nagyon nem mindegy, hogy a kemény munkával megkeresett pénzedet kockáztatod (aminek nincs utánpótlása), az meg hatványozottan nem, hogy a még meg sem keresett pénzedet (hitel) kockáztatod.

    (#3369) fsb1000: Én már havi 1 BTC-vel is kiegyeznék. :D

    (#3374) almafa42: Oké, akkor vezesd le nekem szépen, pontról pontra, hogy a párnám alatt őrzött x forintból hogyan lesz MtGox-on USD, amiből BTC-t vehetek, majd eldönthetem, hogy kiutalom külső tárcába vagy játszok vele.

    Mert én eddig csak a Dwollát tudtam (amit kilőttek, de oda is bankkártyát kell társítani, meg idő az átfutás), jelenleg talán(?) dombornyomott kártyával, vagy Western Union-on?

Új hozzászólás Aktív témák