Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz ignorant #2355 üzenetére

    "A bitcoin nem anarchiarol szol, ez regen is tema volt millioszor, de nem feltetelez szabalyok nelkuli vilagot."

    Nem csak neked: A Bitcoin halálos ítélete - “A Bitcoin és az állami bankrendszer természetes ellenségek: végül csak az egyikük maradhat. Ha azt hiszed, hogy valaha is békében élhetnek egymás mellett, akkor csak áltatod magad.“

    Bitoin: belülről fenyeget a legnagyobb veszély?

    Az állam olyan, mint a Borg. Mindent megpróbál asszimilálni, amit csak tud. Ha pedig ehhez még asszisztálnak is naiv fejlesztők, akkor lényegesen egyszerűbb dolguk lesz.

    Végül pedig egy kis ízelítő:

    A fentieken túlmenően kiderítették továbbá azt is, hogy szinte kivétel nélkül minden nagyobb összegű bitcoin tranzakció egyetlen egy, közel két évvel ezelőtt lebonyolított kifizetésre vezethető vissza. És bár a számlatulajdonosok megpróbálták elhomályosítani a műveleteiket, a kutatóknak mégis sikerült kibogozniuk a szálakat: először is utánajártak az egyazon tulajdonoshoz tartozó címeknek, majd izolálták az 50.000 BTC-s vagy nagyobb összegű tranzakciókat, és kielemezték a felhalmozásuk és az elköltésük adatait.

    E nagy összegű tranzakciók mindegyikének forrásaként egy 2010 november 8-án lebonyolított, 90.000 BTC-s tranzakciót jelöltek meg. E tranzakciók algráfjai számos különös láncolatot, elágazást és újraegyesülést tartalmaznak, melyek során egy komoly összeget mindössze néhány óra leforgása alatt többszáz ideiglenes közvetítő számlán áramoltattak keresztül vagy osztottak sok kis részre, majd küldték azokat is tovább különböző számlákra – csak azért, hogy aztán nem sokkal később újraegyesítsék szinte a teljes kiinduló összeget egy új számlán.

    (forráscikk)

    Ehhez add hozzá, hogy mire lehet képes egy legitim állami kontroll.

    Nem az anarchiáról szól, hanem a szabad piacról (a kettő nem áll túl távol egymástól). De a lényeg, hogy az állami kontrollal teljesen ellentétes céllal jött létre. Nem kompatibilis egymással, mert míg az egyik az emberek önszerveződő képességére alapoz és tudományos, evolúciós háttere van, addig a másik birka módra degradálja az emberiséget, majd irányítja, terelgeti és szabályozza őket, miközben egyre jobban terjeszti ki felettük polipkarjait. Az egyik természetes és kongruens az evolúcióval, a másik pedig egy nárcisztikus, hatalommániás vezető (vagy vezető-csoport) irányába tendál, akik szentül hiszik (már-már vallási áhítattal, mint anno az Egyház), hogy ők jobban minden más, Földön élő embernél, mindent jobban tudnak és mindennek úgy kell lennie, ahogy ők akarják, még ha erőszakkal is. És ennek érvényesítéséhez a demagógiától a manipuláción át a nyílt és burkolt erőszakig mindent bevetnek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák