Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz hackeeeee #128264 üzenetére

    A dolog titka az, hogy minél nagyobb az SSD, annál több memórialapkája van, így arányaiban amennyivel nagyobb, annyival több írást is visel el. Ugye, ha van a leggagyibb, csak 1000 írást elviselő memóriás SSD-d, de 1TB méretű, az elméletben 1000*1TB azaz 1000TB írás után purcanna csak ki. (Gyakorlatban ezt még osztani kellene legalább 3-4-el, ugye a write amplification.) Namost, ha van egy jobb minőségű memóriás SSD-d, ami mondjuk duplaannyi, azaz 2000 ciklust bír, de csak 128GB-os, az már ki fog purcanni 2000*128 azaz 256TB írás után (ezt is még gyakorlatban osztani kellene), egyszerűen azért, mert kicsi, nem tudja a vezérlő az írásokat olyan szépen "szétkenni", nincs hova. :)

    Nekem csak az a bajom az ilyen óriási SSD-kkel, hogy heroin árban mennek. :D Úgyhogy inkább meghúzom magam a jó kis 256GB-os de minőségi használtan vett SSD-men, és dobtam mellé egy 1TB-os notebook HDD-t. Így van 1,25TB helyem, és az egész alig került többe 30K-nál, a HDD ráadásul új volt. :D Aminek sebesség kell, az vígan elfér az SSD-n (bár monjduk amikor egy BF4-nél ránézek, és visszamosolyog, hogy 68GB akkor azért szoktam ráncolni a szemöldököm így is), aminek meg nem kell, mehet a winyóra.

    (#128255) LaciCRM: Nekem évek óta ezen van minden. Majdnem úgy használom, mint egy winyót, bírja. Amit én csináltam, hogy SSD-vel kikapcsoltam a hibernálást, és a virtuális memóriát, ne szemeteljen feleslegesen az SSD-re.
    Én annyit tudok javasolni, ha SSD-t veszel, ne a legolcsóbbat vedd, inkább használtan egy minőségibb, bizonyított darabot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák