Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha egy SSD-nem tudja a TRIM-et az mit jelent? gond ez ? laptopba venném. régi kingston cucc elméletileg
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz #81556480 #128903 üzenetére
Szerintem jó lehet, korábban amikor még tudtommal nem volt trim funkció, akkor is működött az ssd.
Mondjuk akkoriban még nem voltak ilyen gyorsak az ssdk.
Legalabb is én igy tudom"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #128904 üzenetére
egy full csicska laptopon gondolom így is nagyon sokat javítana a mindennapi windows használatban, még ha nem is egy csúcs ssd. jól gondolom ?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz #81556480 #128905 üzenetére
Hát Drusza, az a helyzet hogy a régi ssd ha lassú az írás olvasás, akkor sokat nem dob rajta...
Anno volt nekem régi ssdm egy asztali gépbe, ami max 115mbos írás es 150-200mbos olvasást tudott es a sebessege olyan volt mint a hdde, csak nem volt makdaralo hangja...
A lassú ssd sem rossz, picit jobb mint a hdd, de ne várj tőle túl sokat, max annyit hogy gyorsabban megtalálja a szükséges filét az op rendszerben.
Ha neked ez is jó, akkor erdemes lehet cserélni[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
inspiroyhome
senior tag
És végre itthon, na ideje kipróbálni
Most pl bekapcsoltam akksiról, és 99%-os töltöttségre 2 órát írt, ami (sajnos vagy nem sajnos) reálisnak tűnik.
Igazából, lehet csak én vagyok hülye, de szerintem ennyit megért, még így is, a kis esztétikai és akksi problémákkal is. Az előzőt eladom olyan 30 környékén, tehát a 3 generációs ugrás, a +4gb ram és a kompaktabb méret ~25-be került.
Jövőhónap meg kövezzetek meg, de lehet hogy egy macbook c2d lesz, a nem túl halál darabok közül. Miért? Mert érdekel milyen.
e: 2 perccel később 96%-ot és több mint 3 és félórát ír, érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz #81556480 #128903 üzenetére
Én továbbra is csak azt nem értem, miért nem veszel egy normális régebbi SSD-t? Pl. egy 128GB-os Samsung 830 nincs 10K, és nemcsak a TRIM-et tudja, de a mai napig bőven jó a sebessége is, és a megbízhatóságára sincs nagyon panasz... Egyszer kell megvenni, aztán túléli neked a notebookjaid is...
(#128907) nagynorbiman: Mondom, ha el van kalibrálódva a mérő, akkor kb. mindegy, mit mutat. A legjobb olyankor amit írtam, win7, power manager, gauge reset [link]. Amúgy percről percre változik, amit kiír, ugyanis mindig az aktuális rövid időintervallum átlagfogyasztása és a maradék akku töltöttség alapján számolja ki a hátralévő időt. Nálam pl. windóz asztal ír 7-8 órát is, ha nem csinálok semmit, ha meg elindítok valami durvább prociigényes bármit, egyből lezuhan 2-2,5 órára (ugyanúgy tele akkuval). Ami amúgy tök reális, kb. 65Wh-ra szoktam tölteni, az az üresjárati 8-10W fogyasztással 7-8 óra, ha meg beindul a proci, simán felmegy 30-40W-ra is az étvágy, ami elég gyorsan leszipkázza az akkuból a naftát.
Szerintem nem vetted rossz árban, de nyilván kérdés, mennyire milyen az akku, meg hogy mennyiért kapni bele másikat, ha kell.Macbook c2d... Ezekszerint szereted, ha fáj. Hát, ahogy érzed.
-
inspiroyhome
senior tag
Értem, azért megpróbáltam felrakni win10-re, nem sikerült. Most csak emiatt tuti nem rakok fel win 7-et, de köszi azért
c2d 4gb rammal meg ssd-vel szerintem bőven használható kategória, más kérdés hogy az embernek tudnia kell mire is lehet még az ilyet használni.
És itt a válasz miért nincs win10-re: [link]
Tuti nem kaptak szép gázsit azért hogy a usert ráforceolják erre a hulladék fos windows store-ra, ááááh
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz inspiroyhome #128910 üzenetére
Sajnos nekem csak a win7-el van tapasztalat, nem szivattam magam notin a 10-el, jó arra a gyári win7 prof.
Hiába lett volna 0Ft az upgrade, maradtam szépen, nem bántam meg.Háááát, nekem fájna már az a C2D, az tuti. Néha még a Sandy kétmagos i7-et is kevéskének érzem már, pedig notin semmi durvábbat nem csinálok, csak net, videó, meg néha light fejlesztés...
Jaja, ez a win10-es programjuk. Mondjuk jó látni, hogy már belekerült ez a két szolgáltatás, a saját töltési küszöb és a reset. Akkor ez kell neked.
Amúgy az a botrány, hogy csomó mindent nem is tud a mai napig ez a csoda store alkalmazás, amit a régi win7-es kirázott a kisujjából... Nekem az egyik must have a gépen a power manager, nagyon kis praktikus cucc, pillanatok alatt be tudok minden fontosat állítani, pl. legyen-e turbo, meddig töltse az akkut és mikortól, stb.... -
inspiroyhome
senior tag
Jajam, megvan az opció, szóval köszi, ma este megejtem a resetet
Ez a perkje annak hogy szinte mindig rettenet lassú gépeim voltak, megtanultam őket kezelni. Szerintem egy combosabb c2d az említett specifikációk mellett simán jó lehet lightweight fejlesztésre, filmezésre, böngészésre.
A storeról annyit, hogy rákerestem a "Lenovo settings"-re, amire nem volt találat.
Majd rákerestem "Lenovo"-ra, és rögtön az első találat: "Lenovo settings"
Gratulálok.Az már csak hab a tortán, hogy mikor felraktam hisztizett, hogy kell még letölteni egy másik programot böngészőből, oké. felment, restart required oké. Elindítom, hisztizik hogy a lenovo settings meg a lenovo companion összeolvadt, szóval töltsem le a lenovo companiont. Rányomok, erre leszed egy harmadik alkalmazást, a lenovo vantage-t. Vicc.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én meg továbbra sem találok 10k-ért 125-ös ssd-t. Ez meg még 10 sincs, csak 7. És személyes átvétellel, azaz nem kell postát fizetnem. amit te mondasz alsó hangon 12-15 ezer forinttól indul + posta, azaz pontosan a duplája..
Mikor mentem ki USA-ba, felmerült a dolog ha jól emlékszem akkor kérdeztem be utoljára ebben a témában. Most megint eszembe jutott hogy januárba ha megyek dolgozni, jó lenne ha kicsit pörgősebb lenne a gép. Ezért gondoltam 7k-t megér. Postázás már nem fér bele, mert januárig nem érkezne már meg.
ennyi a sztori. csak annyit akartam tudni a trimm funkció hiánya okoz-e gondot. De már kiderült hogy az első ssd-m pont ilyen volt asztali gépbe még az X6 1055t mellett, és nem volt rossz.
-
HSM
félisten
válasz inspiroyhome #128912 üzenetére
Közben megtaláltam, igen, vicces... [link]
Nekem a C2D-ből 100%, hogy hiányozna a lóerő. Már az i7-es Sandy notinál is vannak olyan 60FPS-es videók, amik képesek meg-megdöccenni, ha kinyitsz 5-10 lapot, és mondjuk megy egy videóstream is a háttérben akkor már egy egyszerű webmail is döcögős.... És ez nem a win7 miatt van, Linux alatt ugyúgy elfogy, pedig ott még a Turbo is folyamat aktív, és azért nem kevés az a 3,2-3,4Ghz, amire felnyomja olyankor magát.
(#128913) LaciCRM: Nekem egész pontosan 11300Ft-ba került, és egészen közelre hozta a posta... [link]
És jópárszor láttam ezen az árszinten hirdetni azóta is, 9-12K között.
Hát 7K az tényleg nem vész, de ha vacak? A TRIM pl. szvsz elég fontos lenne az élettartam és sebesség szempontjából is, főleg egy rendszer SSD-nél.
De ha azt mondod, egyszer már volt, és jó volt, akkor részemről áldásom rá.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz #81556480 #128915 üzenetére
Igen, néhány nap eltéréssel két éve van meg ez a 830-as, amit miután én kinőttem, örökölte a barátnő notebookja, ahol a mai napig kitűnően bírja a strapát, pedig nincs kímélve.
Amúgy ahogy írtam, akkor egy próbát megér. Jó dolog az SSD, én hülyét is kapnék már egy HDD-s géptől.[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
reggelt
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
inspiroyhome
senior tag
reggelt! Na kész a battery reset, 4 és 2 óra között váltakozik 100-ról visszaengedve, úgyhogy betudom 2 órásnak. Nem olyan rossz, majd max használom battery saver opcióval. Amúgy is, amikor akksiról lesz használva, nem lesz túlságosan leterhelve.
-
HSM
félisten
válasz inspiroyhome #128919 üzenetére
Nem vészes ez. Most már legalább tudni fogja a vezérlő mennyi is fér bele valójában. Ugye, még arra érdemes figyelni, hogyha belefér a használati szokásokba, akkor max 80-85%-ig töltsd, az még sokat dob az élettartamán.
"Hátrány" így, hogy hajlamos elkalibrálódni a mérő néhány hónap (nálam kb fél év) használat után.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
NVIDIA TITAN V Review Part 1: Gaming
Van, ahol 50%-ot ver a Ti-re 4K-ban.
Véleményem szubjektív...
-
Whysperer
addikt
Hali..
Maco Te tudsz ilyet? [link]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz inspiroyhome #128919 üzenetére
Én egy Dell 6330-at intéztem itthonra, beletoltam egy 250-es GoodRam SSD-t, aztán ennyi. Teszi a dolgát.
Véleményem szubjektív...
-
Whysperer
addikt
-
-
Whysperer
addikt
Amúgy ezt nem nagyon vágom ,mert Neocore-nál a volt fönökömnek ne krédezzétek ,hogyan nem értek hozzá 3db 1080Ti van a gépében munka render stb. Burális jó munkákat csinálnak Warhammerrel.
Na most nem értem ,hogy itt egy ilyen kártya ami tnem értek ,mert fentebb írtam ,hog y 1080Ti-vel dolgoznak sokan szóval nem mondhatom ,hogy a Titan only WORK VGA.
Szóval veszel egy iylen Titant- 1 misiért 8700k 120k + 70k alaplap + 50 táp + 60k memória. mondjuk egy acer predator 340 ezer.
már lassan ott vagyunk ,hogy egy ilyen gép többe kerül mint egy használt Mazda CX7 .. nekem azért ezt nagyon meg kell emésztenem... Szóval azért eléd durva.
Van mondjuk egy család .. kell egy otthon + mondjuk 2 autó + csaldának telefonok + ruha stb. Ezek mellé vegyél gépeket darabját misiért.
Ez mso tnem rinya csak pff azért durva.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz stratova #128937 üzenetére
Csak bizonyos körülmények között a Quadro jobban teljesít, mint egy "normál" gpu.. Elvileg.
Van olyan ismerősöm, aki szórakozott ezzel, munkában, még korábban, és azonos szériás gpu-k között, mint quadro, mint normál desktop brand, és a quadro-k jobban mentek, munkában.
Véleményem szubjektív...
-
stratova
veterán
válasz hackeeeee #128939 üzenetére
Igen vannak szoftveres korlátok, ebből párat NV feloldott Vega FE megjelenésével a Titan X/Xp esetében.
NVIDIA Titan X (382.05) vs NVIDIA Titan X (385.12) Driver Gains:
Catia – 72% Increase
Creo – 107% Increase
Energy – 54% Increase
Medical – 53% Increase
SNX – 654% Increase
SolidWorks – 95% Increase[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
£225, £255 és £315 most az 1700/1700X/1800X...ennyiért már el lehet rajtuk gondolkodni. Most "boldog" lehet az aki £499-et adott az 1800X-ért pár hónapja
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #128942 üzenetére
Azért az nem "pár hónapja" volt.
Inkább örülhetnénk, hogy hála nekik, már végre négymagos egy i3 is, és hat mag a középkategória.
Az 1800X árazásával azért sem fair jönni, mert arról mindig is tudható volt, hogy erősen árprémiumos termék. Az 1700X már csak 400 font volt, az árérzékenyek meg megvehették az 1700-at 330-ért már megjelenéskor év elején, mindenféle mesterséges tuning korlátozás és egyéb kedvességek nélkül, gyárilag is elég baba sebességgel. Most pedig még sokkal barátibb áron megkapható. Ilyen az élet, a technikai dolgok idővel vesztenek az értékükből. Én két éve 34 ezret fizettem a használt Xeonomért, ma megkapom 15 000-ért is. Ez ilyen.
Talán vigasztaló, hogy lassabb semmivel sem lett. Ja, és nálam hatalmas plusz, hogy kikapcsolhatóvá tették a "menedzsment" backdoorjukat a Rizsán, amit a másik oldalon eszük ágában sincs meglépni a jelen állás szerint.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Whysperer
addikt
válasz hackeeeee #128939 üzenetére
Hjaja persze,de bizonyos korulmenyek között azrrt irtam,hogy mulyennszegmebsbe haszbaljak munkára.... Mert tesztelik is ingame kornyezetben a warhammert. Manapsag mar jobb helyen ingame enginnel rela timeba renderelnek es utanna ott be is kerül tesztelere rögtön. Ezert haszbalnak olyan VGA-t ők ami jatekban is jól teljesít.
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz hackeeeee #128947 üzenetére
Nem csak tudom ,hogy például ugye mi filmeken dolgozunk és itt jók a quadrok,de ismerősömék game enginet is használnak és közben GPU-s rendert és szimulációt és od avissza viszik Game enginebe meg max és maya-ba és konkrétan megmakkanak a quadro meg fireprok és nem tudnak azokkal dolgozni. Így 1080Ti-kel dolgoznak!
pl.: ez konkrétan [link]
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Whysperer #128948 üzenetére
"és od avissza viszik Game enginebe meg max és maya-ba és konkrétan megmakkanak a quadro meg fireprok és nem tudnak azokkal dolgozni"
Ha nem tévedek, konkrétan erre a felhasználásra találták ki a Radeon Vega Frontier VGA-t, a kapcsolható profi/gamer driveres móddal.[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Igen ,de ez nem igy megy cégenél ,hogy amikro egy telejs pipeline Nvidiara van írva akkro nem tudzs csak úgy kukázni telejs rendszereket csak mert ltéezik egy Radeon -os megoldás. Attól ,hogy a renderek attól még a pl az ,hogy telejsen GPU-s legyen a szimuláció számítás azt nem tudod csak ide oda ültegetni. Renderelést lehet jó sok munka árán.
Mert alapból pl egy Maya-ban a Szimuláció az telejsen CPU é s mondjuk egy sovler értékeinek kiszámolása sajnso autodesk megoldása maitt fel e 1 core fel e multi core és egy framen hiába számolja ki a multi core kurva gyorsna meg kell várnia a 1 core érték kiszámolását. Na most ezeket áttolják rendszer programozok mondjuk GPU-ra CUDA-ra telejsen újr aírják a Ncloth nucleus nyelvet GPU.-ra ami nagyobb cégeknél megtörténik. Azt nem tudod lefuttatni egy Radeonon sajnos. nem vagoyk C+ programozó ,de tudom konkrétan ez van. Ezért vna ,hogy pl.: nálunk a Digicbe is elkezdtek keresni game engines szakembereket amikor nem is gyártunk játékot.
Tudom ez nem szakmai leírás volt,hanem saját szavaimmal sikerült csak leírnom amit az okosok magyaráznak nekem.
Mint ez pl.: [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- Ajazz First Blood F15 teal gamer egér (PAW3389, 68g)
- Logitech G302 Daedalus Prime gamer egér
- (új) Mchose M7 fekete gamer egér - (PAW3395, 3 üzemmód, 52g, Realtek chip)
- (új) Ajazz AJ159 Apex 8K sunset orange gamer egér (PAW3950oc, 56g, dock kijelzővel, 3 üzemmód)
- MSI Radeon RX 5600XT Mech OC HIBÁS VGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest