Új hozzászólás Aktív témák

  • #50433536

    törölt tag

    Már régóta nem készítek makrókat, de pár éve még a fegyverek harmadához volt makróm, a bf3, bf4 és az elején a bf5-ben is. Már egyáltalán nem használom, mielőtt valaki lesújtana. Sokkal izgalmasabb a játék makró nélkül.

    Azért mégis leírom amit tapasztaltam, hogy jobban felismerjétek a csalókat és rájöjjetek, hogy a bf5-ben egyáltalán nem szűrik sem a makrót, sem az aimbot-ot és a wallhack-et. A minap láthatatlan csalóval is találkoztam, akinek csak a fegyvere látszott. Érdekes, hogy repülő csalóról még nem hallottam. Lehet valamit mégis szűrnek a védelmi programok.

    Hogy mi az a makró? Egy kicsi program, amit feltölthetünk az arra alkalmas egerek memóriájába és egy megadott jelre, pl gombnyomásra, vagy egy figyelt tulajdonság állapot helyzetére lefut a program. Egy jól megírt makró igazán csak arra a fegyverre jó, amire készítették, viszont ott pontlövő is ehet. Szerintem a pontlövő makró nem olyan jó, mert nehéz a célkeresztet folyamatosan az ellenfélen tartani. Sokkal eredményesebb, ha van egy kicsi szórása, de nincs felhúzása és oldalra sem mozog. Én anno úgy csináltam, hogy 30 méterről beterítsen egy ablakot egy házon. A pontlövést sokkal nehezebb és tovább tart megcsinálni, és csak a nagyobb hatótávolságú fegyvereknél van értelme. Pl egy erős és nagy tűgyorsaságú karabélyból mega pitbull mesterlövészt lehet csinálni. Vagy egy vacak pisztolyból mesterlövész puskát... ez az egyik legpofátlanabb dolog.

    A legkeményebb, amit csináltam, az lerakott egy aknát, ha az életerőm 20% alá csökkent. Így az engem leszedő ellent felrobbantotta futtában. :) Ez a makró olyan nagy volt, hogy éppen csak befért az egér memóriájába.

    A bf5-ben a legnehezebb jó makrót írni, mert direkt lerontották a fegyverek lövési képét, hogy ne lehessen leutánozni a szórásképet és makrót írni rá.

    Bár az aimbot-ot és a wallhack-et látszólag nem szűrik, a makrók ellen elég jól felléptek. Persze így is van 8-10 fegyó, amivel aratni lehet, de a többségre már nem lehet pontlövőt készíteni.

    Már az előbb leírtam, hogy ez miért nem jó és a gyártó megint a legrosszabb döntést hozta. Egyértelműen látszik, hogy nem a játékosok érdekeit nézik, hanem csakis a pillanatnyi haszonszerzés hajtja őket.

    Amikor sok volt a játékos, nem tettek sokat a csalók ellen, most meg, talán pont emiatt, alig van játékos a bf5-ben és azért nem lehet banolni. Szerintem csalásért a világ bf5 játékosainak felét ki kellene zárni hardveres ban-al.

    A legjobb mégis az lenne, ha csak személyi azonosító okmányok használatával lehetne játékot vásárolni és a csalókat ez alapján be is kellene perelni, mint ahogy az egyik gyártó meg is tette.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák