Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz vizimento #132778 üzenetére

    Az USB 3.0 port tápellátás szempontjából oké, mármint ha a gyári rövid USB-kábellel van használva a 2,5"-os külső merevlemez, ellenben hosszú kábelnél már nem feltétlen.
    Az egy dolog, de attól még lehet az adott laptop portjainál csatlakozási, érintkezési probléma.
    Megint csak egy dolog, de ha a kábel és a port csatlakozója között nem tökéletes az érintkezés, amiatt lehet gond, ezért is célszerű akár másik USB-kábellel is kipróbálni.
    A Windows 10 verziója és buildszáma nem derült ki, ahol pl. az aktuális 21H1 verziónál jelenleg 19043.1348 a naprakészre frissített állapot.
    Ja, ha esetedben is Avast, akkor eleve nincs miről beszélni addig, amíg az szükség esetén nincsen eltávolítva és utána újratesztelve a működés, elég csak megnézni mások eseteit: [link], [link] + [link], [link]...
    Az "USB attached SCSI" az UASP, ami nem hiba, meg alapesetben nyilván semmi köze a jelen problémához, + egyébként külső ház, illetve annál USB-chip firmware + OS felőli támogatás függvénye hogy működik-e vagy sem.

    Egyébként meg nagyon egyszerű, ha a W10 újratelepítése nem opció (bár egy rendszermentés után visszaállítható a korábbi állapot), akkor célszerű az új laptopon az említett 2,5"-os külső HDD-t pl. egy pendrive-ról bootolt Linux Live vagy WinPE rendszer alatt is kipróbálni és akkor kiderül, hogy alapból nem működik ott, vagy a nálad a telepített W10-nél van valami gikszer (pl. Avast / egyéb).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák