Új hozzászólás Aktív témák

  • Essejó

    veterán

    Van egy ismerős öreg Hölgy, 82 éves. Nekem csak Nagyi névre hallgat. :) Anno 5-6 év én telepítettem neki egy Dell SFF gépre (refurb) W7 Home-t volt matricája is..
    A múlt héten hívott, hogy kiírta a gép hogy fogy a hely a meghajtón és szabadítson fel vagy bármi. Szóval zsebre vágtam egy 240-es hdd-t, és gondoltam Macirummal átklónozom és feldobok rá egy W10 frissítést is. :) Hát volt alapos meglepetésben részem. A gép az azonos volt, megismerem, még én vettem anno a Hardverkerben. Viszont eltűnt róla a matrica, és a W7 Home helyett is egy W7 Enterprise volt rajta. Valamint a 80 GB-os HDD 2 felé volt particionálva, a második HDD amit pár éve raktam bele, mert 1x már kezdett betelni eltűnt. Hát kiderült hogy amikor májusban kórházban voltam akkor valami gond volt a gépével és az unokaöccse elvitte és annak valami haverja szerelte meg. Hat hétig volt oda a gép, mire vissza kapta. Nos én ilyen családi viszályokba nem akarok bele kavarni ezt majd lerendezi ő.
    Szóval a lényeg a Macrium Reflect-el átklónoztam a 2x 40 GB-ot a 240-es hdd-re, viszont még mindig nem találom azt a beállítást a Macirunban :) Amivel a klónozás közben a partíció méretét meg lehet növelni. Mondjuk erre számítottam is és előző este lekaptam a legfrissebb Aomei Particion Assistantot, és ezzel is volt egy kellemetlen meglepetés, ugyanis a Free verzió egy olyan bonyolult dolgot, hogy a 40 GB-os D meghajtót tegye át a 240-es HDD végére, és az összes lefoglalatlan helyet csapja hozzá a C meghajtóhoz ezt már az ingyenes nem hajlandó megcsinálni. Lekaptam belőle a korábbi 8.1-es verziót ami otthonra ingyenes, az 10 perc alatt elvégezte ezt a nem bonyolult műveletet.
    Viszont ami izgat, hogyan tudnám minél fájdalommentesebben downgradelni a W7 Enterpriset, egy W10 Home verzióra, lehetőleg szűz telepítés nélkül?

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Új hozzászólás Aktív témák