Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz Csabee. #35049 üzenetére
Ha a driverben van olyan lehetőség, hogy kiválaszd, hogy melyik dugó mi legyen akkor akár a rózsaszín vagy a kék is lehet kimenet. Attól függ, hogy fizikailag van-e rá lehetőség.
Nekem például az alaplapi hangkeltőm összes dugója lehet akármi, dughatom a mikrofont a zöldbe, megkérdezi, hogy mit dugtam be, kiválasztom hogy mikrofont és akkor onnantól kezdve az a mikrofonbemenet.Így oldom meg azt is, hogy a fejhallgató csak akkor szóljon amikor szükségem van rá. Ha nem használom akkor vonalszintű bemenetre állítom és akkor nem kap jelet.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
pumatom
aktív tag
válasz Csabee. #35046 üzenetére
Most nem régiben volt egy ilyen eset a kollégámmal, (már kilépett )a ps2-es portba törte bele a kis müanyag részét a billentyűzetének... fúrógéppel sikerült megoldani, és egy kis fúrófejjel bár sajna a te helyzeted rosszabb mert nem műanyagról van szó... azt tanácsolnám h nemenjen kárba, hogy leszeded a boritását a hang portoknak és szintén a fúrós módszerrel oldalról; nem szemből mint nálam egy kis lyukat fúrsz és ha megvan a jack, akkor egy tűvel oldal irányba kitolod;
Nem a legszebb megoldás, de ha kipiszkálni nem tudod, akkor lehet így is
Üdv!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz dudika10 #35051 üzenetére
Valóban, erről a lehetőségről megfeledkeztem, hogy egyes esetekben van lehetőség szoftveres úton átállítani a vezérlést.
Viszont Csabee. esetében gyanítom, hogy nem lehet. Én úgy tudom, ez az "újabb" (persze mihez képest "új") hangkártyáknál van így alapból (pl. 7.1-eseknél).
(Pl. az én integrált alaplapi hangkártyámnál is át lehet állítani [Gigabyte GA-P35C-DS3R (rev. 2.1)]).[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
pumatom
aktív tag
válasz Sk8erPeter #35053 üzenetére
Ez szerintem driver függő, tehát a hangkártya "plussz" programjától függ, mert nekem volt egy régi gépem amin szintén ilyen progija volt a hangkártyának és oda-vissza lehetett állítani, benne még azt is amit nem akartam...
Üdv!
-
Deathevils
csendes tag
Üdv!
Valaki tud nekem abban segíteni, hogy hogyan tudnék az újgenerációs konzolokról (X360, PS3, WII) HD video anyagot rögzíteni legalább 720p-ben?
Előre is köszike mindenkinek.
-
dudika10
veterán
válasz pumatom #35054 üzenetére
Nem a drivertől függ, hanem attól, hogy a csatlakozók egyszerre ki és bemenetek is, vagy csak az egyik.
Egyébként én is azt tartom valószínűnek, hogy Csabee. kollégánál a csatlakozók csak bemenetek vagy kimenetek, de egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, de szerintem valamilyen szinten a témában írok, ami nem azt nézzétek el nekem.
Régóta használom már a számítógépemet egy házimoziból átalakított 5.1 erősítővel és most problémáim akadtak. A házimozi egy régebbi típus: LG LH-D6235. Akkor kezdődött vele a gond, amikor (még régen) egyik haverom megpróbálta valami erősítővel összekötni és lefüstölt az egész. Volt szervizben, ott azt mondták, teljesen megcsinálták, 100%-os, viszont mikor hazahoztam, észrevettem, hogy a hangbeállítások menü egyszerűen elszállt belőle.
Ott tudta állítani a hangszórók hangerejét külön-külön, ilyen dolgokat. Egyszerűen eltűnt onnan. Lehetett állítani a hangképet is, Bypass, Pro Logic I.-II., Music, Matrix, Movie ilyesmi üzemmódok voltak, a malőr után csak a Bypass maradt meg.
Ezután egy elektronikus ismerősöm átalakította, hogy egy nyers 5.1 erősítő váljon belőle, függetlenül a beállításoktól. Működik is remekül és most mondom a problémámat, amiért egy másikat szeretnék vásárolni, ha nem jutok ezzel dűlőre. Tehát a zeneszerkesztő programokban csak a bal és a jobb hangszóró szól, a mély egyáltalán nem. Ugyan ez van, ha YouTube-on nézek egy videót, nincs mély. Vannak még ilyen programok, amikkel ez a bajom, de most ez a kettő jutott eszembe. Kérdés: Mit tegyek? Vásároljak újat, vagy tud valaki a problémámra megoldástA válaszokat előre is köszönöm és még egyszer elnézést az esetleges OFF-ért.
PH-User
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
-
Shad0w
senior tag
Leszedtem a Hyper TX2 hűtőt, hogy megtisztítsam 2 kiló portól. Most lett leszedve először és még az eredetileg rányomott paszta van rajta. Most újra kéne pasztáznom vagy maradhat így is?
-
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
A mainap megérkezett az uj alaplapom, asus p5k pro, rendzsert újrakellet már rég tennem, most újra is tettem, de miez a SM buszvezérlősdi?
Nem igazán találok drivert, valaki tud segíteni nekem? -
pumatom
aktív tag
válasz PH-User #35067 üzenetére
az mélynyomó is jól van kötve?
nem mondtad viszont h másnál is csinál-e ilyet vagy csak a gépednél...mint irtam meglehetne próbálni egy másik magnóval vagy valamivel, ugyanúgy bedugod a jack-dugót és h akkor szól-e? mert ha igen akkor lehet feltételezni, hogy a hangkártyával van valami baj, vagy ha nem akkor meg magával az erősítővel...
-
pumatom
aktív tag
válasz PH-User #35076 üzenetére
Akkor lehet, hogy a hangkártyával, vagy annak beállításával van gond!
Ha van külön programja ott az equalizer-n kéne kicsit tologatni, vagy valami beállítást, ami 5.1-et hoz ki a dologból...
Vagy nem tudom... ha nem egy nagy értékű a cucc akkor lehet be kéne ruházni, és nem egy foltozgatott, erősítőd lenne... ahogy olvastam már egy pár helyen megfordult szegény
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Egy nagyon érdekes kérdéssel fordulnék hozzátok. A Creative hangkártyámon van egy FRONT AUDIO és egy SPDIF csatlakozó. A FRONT AUDIO logikus, erre rádugom a házam kábelét a HD AUDIO-t. A ház kábeléből viszont külön szálon kijön egy másik csatlakozó, az AC '97, ami így most ott lifeg szabadon. Mi történik, ha ezt rádugom az SPDIF-re? Baja lesz? Mindössze esztétikusabb lenne...ennyi. Így lényegén a Front Audio kábel a hangkarin mind2 csatira rá lenne dugva. Mi az az SPDIF?
-
DieHard
senior tag
üdv. honnan lehet megtudni a device manager-ből ha van egy ismeretlen eszközöm, hogy miféle drivert adjak hozzá? semmit nem tudok róla. nem tudom mi lehet...
-
pumatom
aktív tag
válasz TazLeacher #35078 üzenetére
-
Vasinger!
nagyúr
Lehet USB-s egér illetve USB-s billentyűzet driverétől kék halát kapni? Mind a 2-höz a legújabb driver van felrakva. (G9 és G11-ről lenne szó.)
-
PH-User
addikt
válasz pumatom #35082 üzenetére
Újítás: rádugtam egyik kimenetre egy asztali hangszórót és a fülhallgató kimenetet állítottam rá, gyakorlatilag most az első hangszórók jelét kapja meg pluszban, aztán gondolkodtam, hogy asztali hangszóró helyett egy 2.1 szett erősítő-mélyláda részét kötném arra a kimenetre, beállítanám a hangerőt és voilá, ott püfögne rajta a mély youtube és progik alatt. Ha meg jobban esik, kötnék még rá két hangszórót pluszban.
Vélemény?KrenAtesz: Gratulálok!
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
RootRulez
félisten
Üdv!
Nem tudtok véletlenül Resource Hacker alternatívákat? Egy programot honosítanék DE csak a főablakot tudom tudom. Ha a beállítások ablakban írok át akármit, akkor nem jön be az az ablak, hiába katt menüben a beállításokra. Ha pedig a menüt szeretném magyarítani, el se indul a program, tipikus windowsos "program nem válaszol" bla bla bla... Eddig Resource Hacker-el ment gond nélkül, de most valamiért nem akar... Hátha más hasonló programmal folytatni tudnám a projectet.
═════════════════════════════════════════
-
ttower
aktív tag
mandulaműtét után meddig nem ihat az ember alkoholt?
It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
Palafi
aktív tag
válasz Synthwave #34804 üzenetére
Bocs hogy ilyen későn válaszolok, de egy kicsit el voltam havazva.
Sajnos a Linux sem tud vele mit kezdeni.
GParted progival próbáltam, és mindegyik felajánlott formátummal hibaüzenetbe szaladtam.
Azt hiszem, megtanítom "repülni".
Mégegyszer köszönöm a segítséget!
PalafiA dzsungelben minden ehető. Te is.
-
pumatom
aktív tag
válasz ttower #35098 üzenetére
Arról nem találtam, de javasolt étrendet igen, amiben levan írva, hogy egy ideig nem kéne
Üdv!
Aktív témák
- Politika
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- LG LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xbox Series X|S
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hálózati / IP kamera
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, 5930 expoval, kiegészítőkkel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest