Aktív témák
-
Mian
aktív tag
válasz Sk8erPeter #34128 üzenetére
nem régiekbe, azt a tápkábelt használom amit adtak is a táphoz, a hosszabítók se régiek nem kontakthibásak, hogy földeltbe-e azt nem tudom ... amúgy kicserélni nem tudom a tápokat, mert tesóm gépe egy kicsit régebbi és az övébe csak egy 300as codegen van.... amugy az jutott eszembe, hogy nem a 400w al van baja lehet, hanem hogy túl melegszik a táp és azért kapcsol le, és lehet azért jött elő most mert nyár van és kissé melegebb, amugy szerintem a gépemben teljesen rendben vannak a hőmérsékletek (gpu: alapon most olyan38 körül [télen volt mikor 33] aztán terhelve most olyan 50-55, cpu 45 terheletlenül terhelve nagyon nem néztem , alaplap pedig terheletlenül olyan 40fok....régebben néztem már terhelve az everestet, de 60-65fölé nem nagyon szoktak szökni az értékek, szerintem ezek rendben vannak....a tápot meg ugye nem tudom mérni, de mivel eléggé le van terhelve állandóan, gom az lehet a legmelegebb, gtaiv alatt állandóan pörög a 12cmes venti maxon, nem is csoda, de eddig nem volt gond....+ hűtés pedig egy 8cm-es ac van csak hátul, meg hát a táp 12ese is visz ki valamit az biztos.....szal nemtudom, de szerintem tulmelegedhet...
Üdv.
-
Mian
aktív tag
csak az a gáz, h ilyen kisebbfajta házam van (codegen 6215-CA) és csak ilyen 8cmes venti helyek vannak csak rajta, oldalt 1nek még van hely meg elől.... előlre biztos jó lenne egy befele fúlyó és jó szellős lenne, de nem tudom hogy elegendő-e, tápot meg nem nagyon akarok most cserélni, még csak fél éves-ez meg költöttem most a videokarira is
nagyon nem szeretnék már költeni rá...
meg ilyenkor esz a fene is, mert tervezgettem már vga cserét de fél éve még ugy gondoltam h egy 4670es lesz és annak bőven elég egy 400as táp, hüvös lenne az biztos, de aztán rábeszéltek egy ien 4830ra, és mondták hogy bőven jó a táp hozzá ne aggódjak, itt fórumon is meg mindenhol, ez biztos igy is van, csak melegedéssel nem számoltam, szal ha tudtam volna akkor kicsit hozzádobok és 450est rakatok bele vagy hasonlót...nah mind1 ez van
szerinted elég lenne neki pár venti?
bocs a regényért[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ha túlmelegszik, akkor már régen rossz, ott szvsz már komolyabb bajok vannak, és arra nem a venti a megoldás, hanem szerviz... (mivel ezt a konfigot elvileg bírnia kell a tápegységnek)
Azért lenne jó, ha kölcsön tudnál kérni egy tesztelés erejéig egy másik tápegységet, mert így le tudnánk ellenőrizni, hogy ezzel van-e a gond: lehet, hogy ebben a tápban tönkrement valami az áramszünetek idején... Akár le is szedhetnéd a tápegység házát (nyilván csak kihúzott állapotban ), hogy megnézd, vannak-e benne felpúposodott kondik, esetleg megégett alkatrészek.
Persze az sem egészséges, ha nem földelt konnektorba van dugva. Ezt mondjuk nem túl nehéz leellenőrizni... (ha van egy harmadik drót is rákötve a konnektor érintkezőire, a földelés helyére bekötve, akkor valószínűleg jó; a "süllyesztett" konnektorokon van földelésre szolgáló érintkező... De faterod gondolom meg tudja mondani, hogy földeltek-e a konnektorok a szobádban, vagy sem.)[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Mian
aktív tag
válasz Sk8erPeter #34158 üzenetére
értem....földeltek a konektorok....mondjuk ha valami rossz benne akkor annyira nem para, mert garanciális még és akkor vissza tudom vinni, de ha "egészséges" és ugy nem birja a gépem, az a rosszabb mert akkor saját tárcára kéne cserélnem
nah köszi a tanácsokat, majd próbálgatok ezt azt aztán majd jelzek ha valami gond van.Üdv.
-
butch3r
senior tag
tud nekem valaki lehetőleg ingyenes de ez nem feltétel olyan programot amiből JPEG képekből tudom kiszedni a bele írt szöveget?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz butch3r #34161 üzenetére
Ingyeneset sajnos nem tudok mondani. De fizetős megoldásból az egyik legjobb karakter-felismerő program:
ABBYY Finereader Professional
Nagyon okos, jó a szótára, elég kis hibaaránnyal dolgozik, csak ajánlani tudom.Vagy ha van Office csomagod, a "Microsoft Office Document Imaging" is jó megoldás lehet.
___
(#34159) Mian: ok, aztán majd jelezd, mire jutottál.Sk8erPeter
-
Olcsi
senior tag
Valaki tudja, hogyan kell működésre bírni egy honlapon az alábbi beépülőt? [link] Köszi előre is!
-
jattila40
tag
válasz hege71 #34148 üzenetére
Megnéztem a töltőket, mindegyikre 100-240V 50/60Hz van írva. Ezek szerint elég csak dugvilla (ezt sem tudtam eddig, hogy így hívják) átalakítót vásárolnom. Ilyet hol lehet kapni? Egyébként 110V-on ugye lassabban tölt mint 220-on? Emiatt esetleg mégis megéri 220V-os adaptert vásárolni? Köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
-
broaff
tag
Üdv. emberek, elég érdekes kérdésem van.
http://www.bellstarshop.hu/T%C3%A1vk%C3%B6zl%C3%A9stechnika/H%C3%ADv%C3%A1sazonos%C3%ADt%C3%B3k/CONCORDE-C-180.html
Ez a cucc elvileg kijelzi a rejtett számot is ugye? Ha nem akkor tudtok olyat ami kijelzi?
Fontos lenne. -
hege71
csendes tag
válasz jattila40 #34164 üzenetére
Hali.Pl:MM-ben tudsz ilyesmiket vásárolni.Nem fog lassabban tölteni.
Sok helyen úgy ismerik,hogy utazó adapter,középen a mi szabvány aljzatunk körbe pedig sok más mint USA;Anglia stb.A Koppf a HAMA termékei között megtalálható.Kb.1000-2500HUF
körül.A vicces,de még idáig nem találkoztam ezidáig 110-ről 230-ra átalakítót.Fordítva igen.Ha estleg mégis látnál ilyesmit az árban jóval több lesz mint dugó.
[ Szerkesztve ]
-
-
hege71
csendes tag
A földeléses talán azért jobb mert a notik kábelét is belehet dugni.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok, haverom most hívott, hogy XP-n beállított magának egy jelszót, most meg nem tud bele lépni a gépbe nem jó a jelszó, vagy akkor gépelt félre már sok mindnet kipróbált, nem tudja használni Valami mintha rémlene, hogy ezt ki lehet játszani, nem tudjátok hogyan?
═════════════════════════════════════════
-
joe2005
senior tag
válasz RootRulez #34170 üzenetére
Csökkentett mód megjelenik a rendszergazda fiók ott jelszó nélkül be lehet lépni és a másiknak lehet törölni a jelszavát. (persze mind ha.., van rendszergazda, ha nincs jelszó)
Live cd-ről lehet még esetleg benézni jelszót kilőni, de ezek már nem idevaló dolgok.Ha ő állította be akkor ki tudja szedni, de vírus vagy trójai esetén, nekem nem sikerült kiirtanom. Újra kellett raknom a rendszert, csak teljes telepítéssel sikerült csak.
[ Szerkesztve ]
"Have you tried turning it off and on again?"
-
Tomate
veterán
Valaki mondja már meg nekem, hogy egyik pillanatról a másikra, hogy lett a saját gépben a játékok partícióm ikonja ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
Ares90
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Szeretnék összeállítani egy új konfigot 180.000 Ft-ért, gamelési célzattal, és nem igazán tudom milyet válasszak. Tudnátok ajánlani valamit? CD író/olvasó, hangkártya adott, a többi alkatrészből új kell. Előre is köszi!
-
8nemesis8
veterán
-
duduati
aktív tag
HAli mindenki!
Volt ugye ez a problémám. Úgy néz ki hogy a vga-t lelte valami, mert egy teljesen másik gépbe is ezt csinálj. Megy a játék, és egy idő után kidobja ezt a VPU izét. Iponba garis, csak nem tom hogy letesztelik e normálisa, nehogy csak rávágják hogy semmi baja, és fizethetem a futárt meg mindent. Szerintetek cserélik ilyen hibával a karit? Van valakinek valami tapasztalata az Ipon-nal?
Előre is köszönöm!
ÜDv -
broaff
tag
Üdv. emberek, elég érdekes kérdésem van.
http://www.bellstarshop.hu/T%C3%A1vk%C3%B6zl%C3%A9stechnika/H%C3%ADv%C3%A1sazonos%C3%ADt%C3%B3k/CONCORDE-C-180.html
Ez a cucc elvileg kijelzi a rejtett számot is ugye? Ha nem akkor tudtok olyat ami kijelzi?
Fontos lenne. -
xrvman
őstag
Sziasztok!
A routert miként tudom rávenni, hogy switchként üzemeljen a szolgáltató felé? Ugyanis UPC Gold van és rá lehet regisztrálni 3 számítógépet. Régebben már üzemelt így amíg nem volt routerem, de azóta az a switch tönkrement. Gondoltam, nem kellene újat venni, hanem ezt a routert úgy beállítani, hogy switchként üzemeljen 2 számítógéppel vezetékesen. a többi port (maradék 2), és a wifi maradhat routerként.
Routerem: D-Link DIR-655 -
Ismét üdv, népek.
Nem tudjátok, hogy mitől lehet az, hogy a gép egyik pillanatról a másikra csak úgy leáll? Azt vettem észre, hogy igazából még attól sem függ, hogy éppen mit csinálok a géppel... Pl. videót nézek YouTube-on, IWIW-en nézelődöm, 3D-s alkalmazásokról már ne is beszéljünk... A gép: Asus P5N-E SLI, Intel E2140, 2*1 GB GeiL Black Dragon DDRII 800, Sapphire Radeon HD 2900 PRO, 120 GB Maxtor ATA, LG DVD W/RW, Chieftec GPS-350.
Előre is köszi.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
parrag66
csendes tag
Üdv!
Nekem a következő lenne a problémám:
Tünet, a számítógép windows töltése után mikor az üdvözlő képernyő következne, egyszerűen újraindul, mintha resetelném. Ami érdekes, hogy ezt nem mindig csinálja, hanem 10 alkalomból 5-6 szor...A memóriákat cserélgetéssel kiszűrtem, azok nem lehetnek.
Próbáltam 2 külön winchesteren ugyan az történt, szóval a HDD-sem ludas.
Próbáltam Win7 RC1 (x64)-et, Vistát(x64) és XP(x86) profot is, de mindél ugyan ez történik.
Próbáltam széthúzni mindent majd összedugni, hátha érintkezési probléma, de nem.
Amire figyelmes lettem a sok windows telepítés után, hogy amikor még friss volt a rendszer semmi driver nem volt fent akkor mindig bebootolt egyből. Ezt ki is próbáltam, úgy, hogy formáztam, fel az XP és drivereke nélkül 10-ből 10szer elindult. Utána feltettem az alaplapi drivereket, ezt 5 újraindítás követte, 5-ből 5ször bebootolt.
Felraktam a netFramework 2.0-át, mert az ATi Catalytnek kell, ezután is5/5 bootolt a gép. Majd jött a Catalyst méghozzá a kártyához kapott gyári. Na itt kezdődött a probléma 10-ből kb 5ször bootolt csak be (akkor is, ha felbontás alapon volt vagy 1680x1050-en).
Ebből én arra következtettem, hogy a VGA lesz a bűnös...
Amit még tapasztaltam, hogy mielőtt újraindult gép egy pillanatra a fekete képernyőn 1-2 rövid fehér csík volt vagy pont.
XP-nél csak újraindulás, Vistánál pedig többnyire kékhalál is.A gépem:
Chieftec 400W-os táp
Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.0 GHz
Gigabyte EP45-DS3 alaplap
2x2GB Geil Black Dragon 800MHz CAS5
MSI HD4830 OC 1GB
80-as és egy 400-as Samsung HDDHa találkozott már valaki hasonlóval, vagy van ötlete, akkor kérem írjon.
Előre is köszönöm.UPDATE: Csakis windows bootnál történt újraindulás, 6 óra GTA 4, vagy 3-4 óra CoD 4 de meg se rezzent, tehát ha bebootolt utána már stabil a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
válasz xrvman #34189 üzenetére
Aha, teljesen leáll. Mintha megnyomtam volna a POWER-gombot.
Asztal alatt van, de nyitott dobozban. És csak újabban csinálja, szóval, ha a melegedés volna a probléma, szerintem régebben is kikapcsolgatta volna magát, nem?
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
hege71
csendes tag
válasz parrag66 #34190 üzenetére
Szerintem is táp.
Amit régebben tapasztaltam az hasonló volt a te problémádhoz.
Bekapcsoláskor nem megy teljes felbontásban a vga,de amikor jön üdv .kép és betölt jön a max felbontás jön a többlet energia igény és a táp eldobja magát.Újra indul.Aztán egyszer csak gondolt egyet,elindult rendesen.Nagyobb tápot raktam be és megszünt eza hiba jelenség.f4te: A menet közbeni leállások oka főleg ha rendszertelen szintén lehet táp.Egy-két kiszáradó félben lévő elkondi és máris instabil.Egyik jó barátom ezzel küzdött,adtam neki egy tápot próbára és semmi baj nem volt utána.Halkan megjegyezném ua. márka volt a tápja.
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Hiren's BootCD-nél hogy kell használni azt a keyboard patchet? vagy nem is muszáj a használathoz?
═════════════════════════════════════════
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Digitális jel marad-e a jel? A vga-ból display porton keresztűl menne ki a jel átalakítva HDMI-re. Vagy DVI kimenő port átalakítva HDMI-re. Melyik megoldás működő képes, Melyikel érdemes foglakozni? -
Roland35
tag
válasz Csakénvagyok #34144 üzenetére
de talált az a2... vmi 42 fertőzést... azokat megcsináltam... + online armort is feltettem meg az mbam ot... de még mindig ugyanaz 5-10 percig tölt be a start valaki tudna segíteni... ? mert még minidg ilyen ,... a winyo se szar mert azt is lefuttattam...
,, Arcom piros szemem ragyog, ha kerestek szarni vagyok!"
Aktív témák
- Katana GF66 11UE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Logitech G PRO HERO Wireless (910-005272)
- Be Quiet Silent Loop 2 RGB Vízhűtés
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 2,5 év gari
- Latitude 7430 2-in-1 14" FHD IPS kihajtható érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest