Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
A felsorolt alternatívákkal az a baj, hogy agybadugósak. Az elsők között használtam ilyen fülest még régen, de azóta is utálom őket, mint a sz.rt. Nem tudom megszokni. Egyedül a Samsung bab fülese, a Buds Live, amire azt mondom kényelmes. De az sem a klasszikus agybadugós.
Karácsonyra lehet veszek magamnak egy ilyet. Még meggondolom. -
Kinder
senior tag
Miért akarnánk egy full Apple rendszerbe (a cikk szerint Mac / Iphone ) betenni egy androidos telefont?
Erre elég minimális az esély, és a fordítottra is, azaz androidos rendszerhez nem igazán használunk AirPods-ot.
Nem értem, miért baj az, ha nem full átjárható minden. Legyen már némi privilégiuma egy egy gyártónak a saját cuccaihoz.
BMW-be ne akarjunk Chevrolet műszeregységet. -
Garada
őstag
Azért az a világ vicce, hogy egy ANC 25K-s felárat jelent.
[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
Valamiért folyamatosan csak olyan kommenteket olvasok, hogy mindenkinek kiesik a füléből. Ennek ellenére súlyos milliókat adnak el ezekből. Ennyire csak az ír ide, akinek rosszak ilyen téren a tapasztalatai vagy tényleg ilyen és mindenki csak lenyeli a keserű pirulát, ha már ennyit kifizetett érte?
Lehet ezt valahol próbálni vásárlás előtt? A harangos verziók sem rosszak, csak viszonylag hamar elkezdik nyomni a fülemet azért gondolkodok egy hasonlóban.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Imádom és használom az AirPods Prót, de mellette androidos telefont is, és valószínűleg más is van, akinek mondjuk a céges telefonján Android fut és használná időnként azzal is a méregdrága fülhallgatót. Ezeknél az AirPods füleseknél a formájuk miatt egyébként pont lenne értelme nyitni, mert más nagyon nem gyárt ilyen félig nyitott formát és sokaknak az agybadugós nem opció.
Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
nozs23
addikt
Nekem tokeletes volt a fulemben az Airpods 3, se sulyzos edzes, se futas kozben nem kell hozzanyulnom. Kenyelmesebb is mint barmilyen dugos. Viszont kell a jo a ANC, ezert AirPods Pro van, amit neha vissza kell nyomkodnom. Probaltam par Sonyt is, azok masodpercek alatt hullottak ki a fulembol.
-
Beantech
tag
Én is sokáig gondolkoztam hogy veszek airpods-ot pedig androidot és Windows-t használok. De mivel az agybadugós fülhallgató 3 másodperc alatt kiesik a fülemből, bármelyik. Ezért gondolkoztam el rajta mert ilyen tipusú fülesből nagyon kevés opció volt régebben az airpods 2-3 megjelenésekor, oké van 1-2 kisebb cég Soundpeats, Edifier aki csinál ilyet de tapasztalat alapján pont ott véreznek el ami nekem fontos lenne. Szerencsére azóta már jött ki pl. a freebuds 5, buds 3 ami valós alternativa.
Én örülnék a legjobban ha tudnék használni agybadugóst de ahogy látom két tipusú ember van az egyiknél az agybadugós a tökéletes és ezek esnek ki a fülből a másik esetben meg az agybadugós kiesik még a legkisebb gumival is ezek pedig edzés közben sem esnek ki. Én pl. napi 4-5 km-t megyek rollerrel samsung buds 3-al és még soha nem éreztem hogy kiesne de sony xm4-et pont 5 méter múlva hagytam el a fülemből. -
Szena67
tag
válasz viragdani01 #6 üzenetére
A teszt utolsó mondatai jó összefoglalók. Tényleg egyetlen előnye, hogy apple világban kényelmes. Hangminősége tragikus (hires audio szempontból), ahogy leírtad semmilyen komolyabb codec-et nem támogat. Ezt a hangminőséget még egy 20 éves Oakley O"rokr őskövület is meghaladja, mert jobb drivert raktak bele motoroláék (ami akkor még nem volt kínai). A tesztelt airpods elődjét kellett javítanom, mert az unokahúgom kapott egyet aztán sportra használta és bexart, elnémult. Szétszedni szinte a lehetetlennel határos, de valami szerencse folytán sikerült az elektronika roncsolása nélkül, ami ott fityegett a vékony drótocskán. Kitisztítottam és újra összeragasztottam. Látva belülről a felhasznált anyagokat, műanyag részeket, meg, hogy minden is ragasztott mindenhez, szóval erős kínai feelingem volt. Sony telefonnal próbáltam, ami minden lényeges codec-et ismert. Könnyen egymásra találtak, de a hangminőség erős közepes, magyarul szól, de ennél nem sokkal több, sportra meg a fentiek miatt nem igazán ajánlott, mert hosszú távon nem élte túl. Eldobható fülesnek meg szerintem picit drága.
[ Szerkesztve ]
-
zhit86
csendes tag
"némi fehér zaj azért érzékelhető ott", mennyi az a némi ?
Jó, hogy a teszt érintette ezt a fehér alapzaj ANC-vel témát egy kicsit, de még jobban bele lehetne menni.
A fül- és fejhallgató tesztek 99%-a ezt elhanyagolja, pedig drasztikus különbség van egyes típusok között.
Az is baj, hogy a default feltételezés az, hogy ezeket az ANC-s cuccokat utcán, buszon, sportolás közben stb. használja majd mindenki. Pedig otthon, irodában (nyitott, sokemberes irodatér) stb. is releváns lehet.
Továbbá úgy veszik, hogy valami pörgősebb, zajos, basszusos zenével nem más tartalommal (pl. film, hangoskönyv, podcast, oktatóanyagok, YT videók, komolyzene, bármi ahol azért csendesebb, néma szakaszok is vannak) lesz majd használva.
Sőt már ott tartunk, hogy a gyártók se gondolnak arra, hogy valaki esetleg egy irodában használná az ANC-t arra, hogy kis nyugalmat teremtsen magának.
Pl. Sony WH1000XM3 nagyon jó volt ilyen tekintetben, vájt fülűek talán hallanak némi alapzajt, de én pl. semmit, így otthon, irodában is tudom használni. Otthon pl. a hűtő, klíma, kazán, másik szobában beszélgetők stb. hangját is el lehet nyomatni vele jól (ezek nem annyira nagy, nem erős zajok, tehát alapvetően azért egy csendes szobáról van szó, de jó, ha a sok búgás stb. kizárható).
A köv gen WH1000XM4 teljesen elrontotta mindezt, utcán, buszon, repülőn lehet, hogy jobb lett a 3-ashoz képes, lehet, hogy hangzás is jobb más tekintetben stb., de ezt az otthoni használatot elrontották teljesen, túl nagy az alapzaj, barlangban, tengerparton érzed magad (ami fárasztó hosszabb idő után).
De pl. a Bose 700 és a Bose QC 45 között is óriási a különbség, előbbi csendes, utóbbi ANC-je magas alapzajú. Sőt a QC 45-nél még kikapcsolni sem lehet teljesen az ANC-t...
Apple fronton nekem az első gen AirPods Pro bejött, számomra nem volt hallható white noise ANC-vel sem.
Az inkább tartósság kapcsán volt gázos, pár hónap után nekem bekrepált mind (recseg ANC-vel egyik oldal stb. tisztogatás sem segít egy ponton már), amit garis cserében kaptam az is... aztán egy ponton már nem is cserélhettem.
Ez az új ANC-es Airpods 4 milyen a Pro-hoz képest white noise kapcsán? Egyforma? Rosszabb talán (mert a gumiharang hiánya miatt másabb az ANC megvalósítás stb.)? -
confuser
senior tag
Szerintetek megéri az Airpods 4 a sima 2-essel szemben? Teljes áron nyilván (60k vs ~50k), de feltehetően a 2-es hamarosan készletkisöprésben talán 40k alatt is kapható lesz, és őszintén szólva én nem látok "revolutionary" változásokat.
[link]
Ebben a cikkben is csak annyit írnak, hogy újabb, kicsit kisebb, meg elvileg kényelmesebb (bár szeptember 11-én ezt nyilván csak feltételezték), de nem látok nagyon konkrétumokat, amiben érezhető különbséget adna. Talán a C-s töltés előny, de ezen kívül? Szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
mennyi az a némi ?
Én már hallom, a barátnőm egyáltalán nem veszi észre, de nincs sajnos mérőcuccunk, amivel pontosan meg tudnám mondani és ez is eléggé emberfüggő. Írtad az első generációs AirPods Pro fülest, olyanom van itthon, annál hangosabb az AirPods 4 ANC, de a Galaxy Buds3-nál halkabb.Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
-
jaszy91
aktív tag
Nem vágom, ez a kiesik a fülemből dolgot. Nagyon sok fülest próbáltam és volt is, de az AirPods 3, amit jelenleg is használok az eddigi legstabilabb használatot adja számomra.
Ismerősi körökben is mindenkinek ez vagy ehhez hasonló kialakítású füles volt a kényelmes.
Edzettem be, futottam, stb. meg sem mozdult és olyan kényelmes, hogy simán megfeledkezel róla, hogy hordod.Persze mindenkinek más és más a fül formája és simán lehet, hogy nekik pont ez nem jó.
AMD Ryzen 9 5900x - MSI RTX 4070 Super Gaming X Slim - Kingston Fury 2*16GB 3600Mhz - Seasonic GX750 - Samsung 970 EVO Plus 256GB/1TB - Asus TUF GT501 - Dell S2522HG // iPhone 15 128GB Blue
-
jaszy91
aktív tag
válasz viragdani01 #6 üzenetére
Sima 3-asom van, de nekem nem volt gond androidos telóval használni, stb.
AMD Ryzen 9 5900x - MSI RTX 4070 Super Gaming X Slim - Kingston Fury 2*16GB 3600Mhz - Seasonic GX750 - Samsung 970 EVO Plus 256GB/1TB - Asus TUF GT501 - Dell S2522HG // iPhone 15 128GB Blue
-
A két AirPods 4 csomagolása annyiban különbözik, hogy az egyiken szerepel az Active Noise Cancellation felirat, minden másban egységesek.
Remek, hogy az Apple ezzel is segít a csalóknak...
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Orcsi
aktív tag
Sajnos nekem a pro is kiesik a fulembol, ezert is lett Bose QC Earbuds ami ha razom se mozdul ki csak hat nem tudja a sok jo apple featuret ami azert eleg jol ki van talalva apple termekekkel…
Same shit, different day!
-
zhit86
csendes tag
válasz johnny500 #28 üzenetére
Persze sokszor a fejhallgató jobb, én is inkább azt használnék fix munkahelyen, otthon lakásban.
Viszont valaki fülhallgatót preferál, illetve néha jobb is. Pl. ha sokszor ki kell venni, esetenként fél fülre rakod csak (Skype stb. hívás alatt, akkor nyilván az ANC nem kap szerepet), esetleg olyan helyre mész, utazol, ahol előny a kis méret, cucc.
Ide-oda szoktam menni vonattal vagy fapados repülővel én is, maga az út nem hosszú, minimális cuccal megyek (hogy ne kelljen extra poggyászt se fizetni), ahol megszállok ott viszont lehet, hogy némi ANC kell (esetleg a cég egy másik városbeli irodájába kell bemennem és ott dolgozni, vagy ilyen közösségi iroda hely stb.).
A másik meg, hogy az ANC alapzaj téma a fejhallgatók kapcsán is ugyanúgy előjön, és ugyanúgy nehéz infóhoz jutni, fórumokon kell kérdezni, kutatni többnyire. A gyártok semmi leírást nem adnak, a Sony se szólt egy szót sem, hogy a WH1000XM4 ANC tök más, mint a 3-asé volt... -
Plug Life
senior tag
A fülhallgatókat az iSTYLE adta kölcsön a teszthez
Miután visszakapják őket, mit csinálnak velük? 😂
-
TechMagneTic
tag
válasz bollokcs80 #16 üzenetére
Mostanában a tesztek 90%-a arról szól, hogy a száraz specifikációkat hosszabb mondatokba fogalmazzák. Semmi több
-
moordavid
aktív tag
Ma vettem meg a sima 4est (zajszűrő nélküli) a 2est cseréltem le. Nem vagyok vájt fülű, de jobb vele a zenehallgatás, beszéd is tisztább kicsit, és tényleg ad az élményhez a térhangzás.
"Like tears in rain."
-
ShadowX
őstag
Továbbra sem győztek meg a megosztó vélemények az illeszkedésről (azért köszönöm aki írt). Ki lehet valahol próbálni megvétel előtt?
-
moordavid
aktív tag
-
veterán
Na ez az a termék, amit akkor megvettem, mikor kitalálták és el is adtam. Soha többé nem adok ki érte egy forintot sem. Jó cucc, de nem az Én fülembe való sajnos.
HARLEY-DAVIDSON
-
bostone
addikt
Nagyon favorizálom az agybadugós füleseket vezetékes koruktól fogva.
Gondolkodom is egy pro 2 beszerzésén, főleg most, hogy új funkciókkal bővült a paletta.Egy zajzáras AirPods 4 mennyire tudja felvenni a versenyt a pro2-vel szemben?
Aktív használat mellett hány év lehet az élettartama egy ilyen kütyünek?
-
TechMagneTic
tag
Ha neked kell a rendes ANC akkor Pro 2-őt vegyél. Az Airpods 4-ben lévő nem igazán számít annak. Inkább csak halkabban hallod a külső zajokat. Élettartamra felhasználói szokás függő. Annó az Airpods 2-nek 2 év után már érezhetően romlott az akkuja. A mostani 3-as karácsonykor lesz 3 éves. Gyárilag 6 óra telefonálást tud. Nálam még hozza 5 óra felett, ami a korát tekintve nagyon jó. De általában 2.5 -3 évente cseréled ezeket. Más márkákkal ellentétben ezért még kapsz pénzt, olcsóbb az újra váltás
-
Ármester
Hétvégén rendelek egy sima 4-et. 2-ről fogok váltani. Nekem a 2 brutálisan kényelmes volt és sportolás közben se esett ki. Bringával 50km/h felett azért ki szoktam venni mert a menetszél birizgálja már rendesen.
-
bostone
addikt
Nézelődtem a piacon, kerestem teszteket, összehasonlító teszteket és nekem az jött le, hogy az Apple ajánlata nem a legjobb vétel.
A minőséget a legkevesebb helyen vitatják, viszont más modellek tudásban/hangzásban, (leszámítva a kapcsolatot Apple eszközökkel), nem maradnak el, sőt.
Lehet, elnapolom a vásárlást. -
Rage47
veterán
-
Ármester
Ma végre én is átvettem az AirPods 4-et. Közel 5 évig használtam az AirPods 2 fülesemet. Akku romlása miatt itt volt az idő a váltásra. Eléggé féltem a kialakítás miatt, mennyire lesz ez kényelmes. Szerencsére kellemeset csalódtam az új generációban. Sima zajszűrő nélküli mellett tettem le a voksom, mivel sport közben fontos, hogy halljam valamennyire a körülöttem lévő zajokat. Ami a kialakítást illeti ez jobban belemélyül az ember fülébe ezáltal több külső zajt zár ki mint a második generáció. Kényelemre sincs semmi panasz, ugyan úgy órák után se éreztem semmi zavaró, nyomó érzést ahogyan elődjénél se. Ma nyomtam egy 2,5 órás tekerést így volt időnk megismerkedni. Mikor végeztem mindkét fülesben volt még 48% akku kapacitás. 50km/h sebesség fölött se kezdte birizgálni a menetszél a füleseket. AirPods2 esetében ki kellett venni, mert a hosszabb szárak miatt cibálta rendesen a szél. Hangminőségben is történt előrelépés. Kialakításnak köszönhetően és nyilván az új chipnek is, több mélyt kapunk. Én elvárásaimnak ez bőven megfelel. Kábelt azért hiányoltam belőle....de hát tudjuk... USB-C-nek kifejezetten örülök, így már csak az iPhone 13 pro maxot kell lightningel töltenem, de hamarosan az is cserélődik az új szériára.Aki fontolgatja a cserét régi szériáról, annak bátran ajánlom, nekem nagyon bejött!
-
kalmandi
csendes tag
Menő tok hozzá!
AirPods 4 tokok -
Tibee86
nagyúr
Beszereztem én is egy anc-s változatot, egy 3 éves airpods 2-t váltott.
Nálam elmaradt a wow faktor, sose próbáltam anc-s fülest, viszont meglepően tetszik és sok zajt ki tud szűrni. És nálam itt nagyjából elfogytak a pozitívumok. Jobb fülemmel sajnos nem igazán kompatibilis. Hangminőség kicsit jobb, de semmi extra, ami viszont nagyon nem tetszik, hogy rohadt halk. Még lakásban is majd max hangerő kell.
Tekintve, hogy 3 éve a 2-est vettem 40-ért, ez pont a duplája volt, nagyon nem megérős szerintem. -
Tibee86
nagyúr
Már én is elgondolkoztam, hogy lehet nem ártana egy hallásvizsgálat.
Azóta tesztelgettem meg hasonlítottam a sima 2-vel. A telefon gyári mérőjét alapul véve a max hangereje olyan 8-10dB-lel halkabb.
Ami meglep és most tűnt csak fel, hogy a Spotify jóval halkabb, mint mondjuk a Youtube music.
Kicsit hülyén fogalmaztam az előbb, nem is a hangerejével van baj (bár a max hangerő lehetne több), hanem azzal, hogy itthon/utcán/buszon kb a csúszka legfelső 20%-a a használható tartomány, de leginkább közel a maximumhoz.
Összességében azért nem olyan rossz, mint ahogy az első pár nap után éreztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Gyári Apple 20W PD gyorstöltő adapter 12hó jótállással/számlával
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Xiaomi 120W szupergyorstöltő adapter Gyári Új 12hó jótállással/számlával
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Insta 360 Flow, okostelefon stabilizátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest