Új hozzászólás Aktív témák

  • Jahno

    őstag

    válasz Lassú Víz #31239 üzenetére

    Én éppen verőfényes napsütésben azért toltam 800on, hogy legyen tartalékom és ha árnyék van, akkor ne szopjak be túl alacsony záridővel. Mindennek az ellenkezőjét is meg lehet fejteni :-) Dinamika miatt sem árt, az egy teljesen jó általános érték, most 800/F8on pont kijön a kb /4000 zár, aztán kész, fölé nehezebb menni, de hamar lecsavar pár fényértéket ha úgy adja ki.

    Nekem ugye többnyire MILC van az egy adott pontra is mér fényt, szóval ha az pont a delikvens arca/ruhája akkor elég gyakran használom meg ha kicsit sötét a téma, akkor spotra mérek, némi alexpó és kész, nagy baj nem lehet belőle.

    Persze okoskodhatok, ha szombaton pont beszoptam. Nyomtam rekeszprióval próba képet, pont értelmes záridő esett ki, ISOval nem kell felfelé menni, bírja, haladjunk. Ahamm, kicsit előkúszott a nap, kijelző nem forgatható, nyomtam az expókat és úgy döntöttem véletlenül is a gépet, hogy a mátrix mérésnél jóval kevesebb égbolt lógott a képbe, mint a próba expóknál, amiről szépen lecsavarta a zárat és minden is bemozdult. Jó lett volna a manuális vagy a zárprioritás, de már mindegy. Buktam kb. 30+ jó képet.

    Mindig tanulok, csak már unalmas, hogy ugyanazt :W

Új hozzászólás Aktív témák