Új hozzászólás Aktív témák

  • Sasskent

    kezdő

    válasz t72killer #28390 üzenetére

    Igen, abból.

    Ha máskor megyek fotós vásárra, előre jelzem, és pontosan feljegyzem az árakat. Most voltam először. Rendszeresen menni az én kategóriámban felesleges volna, de ha drága masinát tervez venni az ember, akkor valószínűleg simán megéri megvárni és bekalkulálni egy ilyen vásárt. Az érdeklődők túlnyomó többsége csak 1500€ alatti gépeket nézegetett. Nagyon komolyan próbálgatták őket láthatóan rutinos fényképészek. Senki sem viszolygott az APS-C-től. Persze jó is. Csak kérdőjeleket vet fel a fejlődés irányával kapcsolatban.

    Elképesztően elterjedtek a félprofi gépek, mert nagyon jók. De senki nem akar ötévente sem újra és újra egymilliót beáldozni egy upgrade-re.

    Szerintem már olyan színvonalon vannak ezek a gépek, hogy a fejlődés iránya a profi gépek olcsóbbá tétele kell, hogy legyen.

    Már senki fel sem kapná a fejét, ha mondjuk a Sigma piacra dobná a 200 megapixelt. Ma inkább az kell, hogy az igényes nagyközönség, akik a piac meghatározó fizetőképes rétegét alkotják, tartósan számíthassanak egy többszázezres gép teljesítményére.

    Engem nem zavarna, ha szoftverfrissítés stb. miatt évente egy kisebb tanfolyamnyi infot kellene újratanulnom az internetről. De ha a félmilliós-milliós vas elavul, az nem elfogadható alternatíva számomra. Akkor inkább mindig csak olcsó gépet vennék.

    A GFX 50R szerintem nagyon kedvező árú. Értelmetlenné teszi a két neves gyártó teljes mai gépparkját.

    Képzeljétek, a Nikon standon a poszteren hatalmas betűkkel egyetlen kijelentés állt: a MILC hozza el a minőséget és fejlődést.

    Akkor viszont szemétség, amit a profi fotósokkkal tettek!

    Először vettek egy jó drága analóg tükörreflexes gépet: 500000. Aztán váltottak Nikon Canon tükörreflexesre: 500000, amit az utóbbi öt évben valószínűleg felváltottak egy nagyobb felbontásúra: 500000.

    Ezeknek a gépeknek az árát nem lehet kitermelni.

    Szerintem a profi réteg rendkívül nehezen nyeli le a Nikon kijelentését.

    Még fájdalmasabb, hogy igaz.

    És aki elfogadja, annak semmit nem tud ajánlani a Nikon. Csak a Fuji jelent meg jó MILC géppel a vásáron.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák