Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyingsoul

    veterán

    Sziasztok!

    TLDR: Segítséget szeretnék kérni annak kisakkozásában, hogy hogyan osszam el a perifériákat az alaplapi USB vezérlőn (alaplapom manualja nem segített), hogy minden működjön, vagy milyen kiegészítőt kell vásárolnom, hogy ne legyen problémám a nagy sávszélességet igénylő és vezérlők típusaira is kényes perifériákkal? Jelenleg van 2 db Inateck USB 3.0-ás kártyám amiből csak 1-et tudok használni. Esetleg van olyan eszköz amivel lehet monitorozni azt, hogy mennyire vannak terhelve a vezérlők-usb csatornák?

    Abból kiindulhatunk, hogy minden rendben volt odáig amíg fel nem költöztettem a kártyámat a x16-os PCIE slotba, illetve a Kinect képbe nem került.

    Kényes perifériák miatt USB sávszél hiánnyal és vezérlő kompatibilitási problémákkal küszködök (configom a profilban).
    Adottak a következő perifériák:
    Oculus Rift + 3db szenzor, a szokásos bill (hubos ezért 2-t foglal de egyet kihúzhatok) +egér, kormány-pedál-váltó (G27), joystick + gázkar (TM-16000), Monitor USB-je amit adatkábelel töltésre-telefon fájlátvitelre használok, 1 FullHD webcam (C920), 1 külső vinyó (2 TB wd my passport), 1 pc távirányító, 1 wireless Xbox one controller adapter, kondenzátor mikrofon (Yeti Blue), 1 okosóra töltő, egy asztali óra (mondjuk ez csak áramot zabál az okosóra töltővel együtt) és most készülök hozzáadni egy Xbox One kinectet (FullHD Depth kameraként ami csak UBS 3.0-ról mehet majd)

    Ezekből most lehúztam azt ami nem kell és meg tudok nélküle lenni vagy majd cserélgetek legfeljebb, tehát ezeknek az együttes elhelyezését kell okosan megoldani:
    Rift + 3 szenzor, Logi C920, Kinect kamera, bill + egér, kondenzátor mikrofon (Yeti Blue).

    Sávszél igényben segít a Rift doksija, ezt annyival egészíteném ki, hogy a HMD-nek is van egy USB 3.0-ás portja amit abba kell dugni.
    Eddig úgy volt megoldva, hogy nem volt képben a kinect, illetve a VGA a PCIE4 slotban volt, mert csak úgy fért el a két Fresco vezérlős USB 3.0-ás 4 portos Inateck kártyám. Most fel kellett költöztetnem a VGA-t a PCIE 2-be, de miatta a PCIE3-ba semmit nem tudok tenni mert a kártya takarja a portot. Ha a PCIE4-be teszem a 2. inateck kártyát akkor felezi a PCIE2 slottal osztozik így a kártyám megint csak 8x-es üzemmódban menne és az nem jó mert problémákat okozott, azért variáltam most át.

    Mindezt tetézném azzal, hogy a Kinect (ami még átalakítás alatt áll, hogy menjen PC-n) valószínűleg a jelen lévő USB portok közül egyikben sem fog működni, mert Renesas vezérlőt szereti csak (forrás)...

    - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Új hozzászólás Aktív témák