Új hozzászólás Aktív témák

  • Kendek

    MODERÁTOR

    válasz ArthurShelby #2273 üzenetére

    Nem megoldhatatlan az NTFS-ről történő futtatás, csak értelmetlen extra macera lenne. Az NTFS egy - Linux alatt korlátozott -, Windows fájlrendszer, amivel viszont semmi dolga a routerre kötött vinyónak. Az adatokat el lehet érni hálózati megosztással. Ha az életciklusának ~0,1%-ában közvetlen PC-re kötve is szükség lenne a tartalmára, akkor van hozzá driver, TC beépülő vagy Live Ubuntu is.
    - SSH nyilván kell, de amúgy könytárak létrehozását és szöveges fájlok szerkesztését grafikus felületen is meg lehet oldani (bár ehhez inkább egy Linux-disztró kellene).
    - Ext4 az optimális választás (mkfs.ext4), az ext2-ben még naplózás sincs...
    - Transmission-höz nem feltétlen kell külön jelszó. Belső hálózatból vagy VPN-nen keresztül elérve szerintem totál felesleges.
    - Az <alkönyvtár> azért kell a szkriptbe, mert a pontos csatolási pontra van szükség (az első argumentum van összevetve egy adott karakterlánccal). Ha nagyon zavar, akkor használhatod helyette az alábbit:

    [[ "$1" != /tmp/mnt/* ]] || swapon /tmp/mnt/*/swapfile

    - A JFFS szkriptek (Entware, SWAP és tűzfalbeállítás) futtatásához szükség van az Enable JFFS custom scripts and configs engedélyezésére, különben elmarad az automatikus futtatás.

    <-ƘƘ->

Új hozzászólás Aktív témák