-
IT café
ASUS RT-AC87U
Kétsávos, Wireless-AC2400 gigabites útválasztó
Kereskedelmi forgalomba hozatal kezdete: 2014
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Valami nem kerek az új szotverrel.. Az 500-as netet nem tudja kezelni wan oldalon, 350Mbps körül van a max.
ha direktbe bekötöm, akkor simán megy..
Direkt csináltam egy wps-es resetet, de semmi változás.
Oké, visszaraktam az előzőt, ASUS RT-AC87U Firmware version 3.0.0.4.380.7378 -t és helyreállt a rend.
Valami nem kerek a legutolsó firmware-ben.[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Manka76
senior tag
válasz hackeeeee #1804 üzenetére
Egy pár hozzászólással ezelőtt pont erről volt szó hogy nem megy Csak 300 környéki sebességgel. De a béta 3 ban már kijavították ezt a hibát
[ Szerkesztve ]
LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
-
ArthurShelby
addikt
A router csomószor nem adja ki rendesen, az összes csatlakoztatott klienst (merlin fw).
Asus n12d1 tomatoval kliens módban, mögötte egy asus n12d1 tomatoval ap módban, mögötte egy win8.1 laptop (és egy android-os telefon). Ezt a router a kliens mac-címével, az ap ip-jével, windows 8/10-nek mondja, és odaír a jobb felső sarokba 4-es számot (amire ha ráviszed az egeret azt írja, hogy "4 clients are connecting to rt-ac87u throught this device"). Csak az ac87u dhcp-je van bekapcsolva (és fix ip vannak). Nem lehet valahogy az összes eszközt kiíratni vele?
Valószínűleg ez asuswrt probléma, mert anno az n56u-mnál a volt olyan (gyári fw), hogy a szülői felügyelet hiába volt megadva mac cím szerint, ha az n12d1-n (gyári fw, repater mód) keresztül csatlakozott a hálózathoz a kliens, akkor nem volt rá érvényes a szülői felügyelet. (és ott is ugyanígy nem lehetett látni a klienseket mind)A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz ArthurShelby #1807 üzenetére
Nekem stock firmware-rel csinál ilyet 1 telefonnal.. Nem nagyon értem hogyan csinálja, főként úgy, hogy csak a router van.
Véleményem szubjektív...
-
kircsike
tag
Sziasztok!
OpenVPN beállítással küzdök. :-(
Régebben minden szuperül működött, most csak mobilról tudok bejelentkezni.
PC el se jut a bejelentkezésig.Itt van a beállításom.
Vagy lehet hogy a Merlin 380.66 6 firmware-ben van a hiba???
Segítsetek!
Most már belekattanok. :-( -
MODERÁTOR
válasz kircsike #1809 üzenetére
Ha semmi sem állítódott el, akkor érdemes csekkolni a WAN címedet. Amennyiben a szolgáltató NAT mögé rakott (Carrier-grade NAT), akkor az okozhat problémákat a VPN-nél is. Egyszerűen csak csekkold a router WAN címét, és azt amit pl. itt kiír. Ha nem egyezik, akkor azért nem megy az OpenVPN kapcsolódás. Illetve a legjobb tudomásom szerint Merlin-ben nincs engedélyezve az IPv6-on keresztüli kapcsolat (ha esetleg olyan IP címed is lenne).
-
kircsike
tag
No-ip-s Dyndns-re csatlakozom, -nék.
iPhone on mobilhálózatról TUN-nal tökéletesen kapcsolódik, de ez a fránya TAP nem OK.
1195-ös porton TAP lenne, de ennyit csinál.
Kendek: Nem vagyok NAT-olva, optikán vagyok, tehát ez se lehet gond.Már csak annyi tippem van hogy újra felrakom a legújabb Merlint és beletaposok 15 másodpercre a reset gombjába. :-(
-
MODERÁTOR
válasz kircsike #1812 üzenetére
Mivel semmilyen konkrét hibaüzenetet nem látunk, csak annyit, hogy nem sikerült a csatlakozás, lehet akár az is probléma, hogy a kliens nem kompatibilis a szerveren engedélyezett OpenVPN 2.4-es funkciókkal. Amúgy miért lényeges a TAP? Hiszen egyébként is pont a TUN az alapértelmezett.
-
kircsike
tag
Újrapakoltam mindent.
Egyelőre csak a TUN-t állítottam be rajta.
iPhone-on OpenVPN-nel működik gyönyörűen. (mint eddig is)
A TAP nekem azért lenne jobb, hogy akkor ugyan olyan "értékű" IP-t kapnék mintha a routerem LAN portjára csatlakoznék.
Ez a NAS-em streamje miatt lenne jó nekem Kendek.Most pedig iPhone internet megosztást dugok a notebookomra, feltelepítem a legújabb 64bit-es OpenVPN klienst és gyakorlok.
Próbálkozom és beszámolok a fejleményekről.
-
kircsike
tag
Ilyet ír a logjában a kliens OpenVPN-nek:
Options error: Unrecognized option or missing parameter(s) in client1Mobil.ovpn:6: ncp-ciphers (2.3.17)
Use --help for more information.Mobilról szuper minden, még mindig.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz kircsike #1809 üzenetére
Én korábbról Kendek beállításait alkalmaztam, elsőre működött vele minden.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
myleo
csendes újonc
Helló mindenkinek
Megjött az új és végleges Merlin firware a RT-AC87U_380.67_0
-
ArthurShelby
addikt
Már lehet, hogy volt téma, de nem találom.
Miért nincs tomato a routerre (pl nekem a klines mód miatt kéne)? (ac68u-nál még volt)
Ahogy látom az archer c8/c9-re sincs openwrt.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
titán
válasz ArthurShelby #1823 üzenetére
Valószínűleg a Quantenna miatt nincsen Tomato az eszközre.
A TP-Link Archer C8/C9 Broadcom alapú így emiatt nem OpenWRT támogatott.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
ArthurShelby
addikt
válasz Gubek-Einste #1824 üzenetére
És a Quantenna/Broadcom miatt miért nem támogatott egy eszköz?
Bocsánat ha túl evidenset kérdezek.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
titán
válasz ArthurShelby #1825 üzenetére
A Broadcom zárt driver-ei miatt nincsen OpenWRT.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
atees
őstag
Sziasztok! A routerek osszetudok olyat valahogy hozni, hogy rakotok egy kamerat es a kamera a routeren levo hddre rogzit? Ha igen, milyen kamerat ajnalanatok ehhez?
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
MODERÁTOR
-
Manka76
senior tag
Most megy nálam egy Tp-Link TL-SC3230N és egy D-link DCS-932LB IP Kamera is WIFI-n keresztül csatlakoztatva a router-re.
A D-Link-ben semmilyen formában nem találtam folyamatos videó rögzítést csak képeket tud kimenteni FTP-re.
A TP-Link tud SD-kártyára SAMBA szerverre FTP-re is menteni.Az a baj hogy a nem olyan drága mostani kamerák szinte mindegyike olyan mint a D-link.
LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
pikeszke
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy RT-AC88U routert. Eddig semmi gond nem volt vele.
Ma reggel elment róla WIFI. A kábeles LAN része működik, de a vezeték nélküli része nem. A beállításokba be lehet menni, be lehet állítani mindent, de az eszközök nem látják. Frissítettem a legújabb firmware verzióra, de semmi. Mi lehet a baj vele??[ Szerkesztve ]
-
Manka76
senior tag
-
-
Manka76
senior tag
válasz pikeszke #1836 üzenetére
Akkor ez így elég szervíz gyanús.
Han esetleg a 18-13 kerület tengelyen laksz akkor ránézhetek hátha meg tudjuk mókolni.LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
pikeszke
csendes tag
Már visszatettem a gyárit is és ugyan az a helyzet. Vagy egy régebbi firmware-t tegyek vissza? Mennyire régit? Már próbáltam a router helyreállítást is. Felment a gyári rendben, de a helyzet ugyan az. Kábelen van net a WIFI-n nincs. Úgy néz ki, mintha az 5GHz-es része behalt volna. Hol találok Budapesten szervizt?
[ Szerkesztve ]
-
Manka76
senior tag
válasz pikeszke #1839 üzenetére
Most látom hogy ki is írja neked sárgával hogy az 5Gghz rádió kikapcsolva.
A képen a pirossasl bekarikázott rész ellenőrizd mind két sávnál.LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
PZs111
csendes tag
Sziasztok.
A következő kérdésem lenne.
Adott volt egy a routerre kötött HDD.
Transmission belőve.
Most a HDD behalt sajnos, adatok is mentek...
Egyéb megoldást kerestem a folytatásra (NAS)
Jól gondolom, hogy azért a háttérben még fut a routeren a transmission?
Hogy tudom megnézni, milyen alkalmazások futnak a routeren?
És ha fut, elég putty csatlakozás után a következő parancsot kiadni?:/opt/etc/init.d/S88transmission stop
Köszi a segítséget.
Üdv. Zsolt -
MODERÁTOR
Attól függ, hogy miként telepítetted és állítottad be a Transmission-t. A gyári megoldás nem indul el ha nincs rákötve a merevlemez. Az Entware-es megoldás (amihez a parancsot írtad) már esetlegesen más kérdés lehet. De alapvetően az Entware maga is a külső adathordozón tartózkodik, ezért ha a vinyóra volt az is rakva, akkor biztosan nem indul el, mert a Transmission fáljai is elérhetetlenek. Ilyenkor esetleg a /jffs/scripts könyvtárból érdemes lehet törölni a továbbiakban szükségtelen indítófájlokat.
-
PZs111
csendes tag
Köszi Kendek,
Az itt tanult Entware-es megoldással ment fel annó, mikor vettem.
Akkor megnézem a jffs/script könyvtárt.
Csak segíts, kérlek, hogy érem el?
Miután ezek szerint az Entware és a nano is ott volt a HDD-n, ezek már nincsenek.simán puttyal SSH-n belépek a routerbe, és ott keresgélek?
-
MODERÁTOR
Jah, sőt a leírás bent volt az összefoglalóban is, de valamilyen oknál fogva kikerült onnan. Nem emlékszem rá, hogy lett volna okom a törlésére, szóval majd vissza is rakom (szerintem nagyon is hasznos dolog, és teljesen legális).
Ha nem kell semmilyen szkript, akkor persze, SSH, és
rm /jffs/scripts/*
De ezen kívül az Administraton alatt formáztathatod is a JFFS pattícióját, illetve letilthatod a szkriptek futtatását.
-
hatala
tag
Szia.
Nekem is hasonló történt.
Egy 500 GB-s WD My Passport Ultra vinyót csatlakoztattam az USB 3.0 -ra, el tudjam érni távolról is.
Bő egy nap alatt tönkre vágta a router a vinyót, amit előtte csak pár alakalommal használtam.
A router az 1 nap alatt, 1 600 indítást produkált és szinte tönkrevágta az addig 100 % -os vinyót.
Soha többet nem rakok rá semmit.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest