Új hozzászólás Aktív témák

  • brickm

    őstag

    válasz tuzpenge #81135 üzenetére

    Nem, egyszer beírod, akkor megváltoztatja az altatásod menetét. Applenél 3 féle készenlét van.
    1.amikor a rapid sleep alatt táp alatt van a RAM, ezért is tud merülni.
    2.Amikor a RAM tartalom elmentődik az SSD-re de közben tápalatt hagyja azt is, így ha pl kiesne az emeltről, SSD-ről ugyan onnan startol a másik gép, ahol ez volt, de közben a gyors ébredés is megmarad.
    3.AMikor lementi az SSD-re és elaltatja a RAM_ot, így kicsivel lassabb az ébredés, de nincs táp alatt a RAM.

    Na ezt tudja megkombinálni XYX SMC firmware óta a macbook azzal, hogy lehajtod, X ideig ébren hagyja a RAM-ot, hogy ne kelljen 5-másodpercet se várni az ébredésre, de ha X időnél tovább altatod, pl 20perc, akkor elteszi SSD-re és kikapcsolja a RAM-ot.
    Nekem bevált, 5-másodperc kb az ébredésem, nagyon max 7 ha sok dolog futott lehajtáskor. De 1-2% a merülésem 8-10-12óra alatt.

    Egyébként azt is meg lehet neki adni, hogy mennyi idő után tegye ki teljesen RAM-ból a cuccot, csak hirtelen nem ugrik be hogyan. MAjd előkeresem.

    hibernatemode = 0 by default on desktops. The system will not back memory up to persistent storage. The system must wake from the contents of memory; the system will lose context on power loss. This is, historically, plain old sleep.
    hibernatemode = 3 by default on portables. The system will store a copy of memory to persistent storage (the disk), and will power memory during sleep. The system will wake from memory, unless a power loss forces it to restore from hibernate image.
    hibernatemode = 25 is only settable via pmset. The system will store a copy of memory to persistent storage (the disk), and will remove power to memory. The system will restore from disk image. If you want "hibernation" - slower sleeps, slower wakes, and better battery life, you should use this setting.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák