Új hozzászólás Aktív témák

  • oriic

    HÁZIGAZDA

    Fullmetal Alchemist Brotherhood

    Nagyjából szerintem mindenki hallott már a Fullmetal Alchemist sorozatról, ha máshonnan nem is, az egyik magyar tv csatorna jóvoltából. Nekem sok infóm nem volt a műről, annyit jártam csak utána, hogy két sorozat is létezik. Az alap még a kétezres évek elején készült, majd 2009ben egy 64 részes "új" sorozatot kaptak a rajongók. Miért az idézőjel? Az új sorozat a Brotherhood tulajdonképpen nem egy folytatás volt, hanem mondhatni egy "reboot". Megint idézőjel ugye, mert tudni kell hogy nem véletlenül indították újra a szériát. Ha jól tudom az első sorozat egyáltalán nem követte a manga történetét, míg az új részek már a mangaka közreműködésével készült, és ha minden igaz, teljességgel a manga történetét követte. Én uóbbi sorozatot láttam, így bár összehasonlítási alapom nincs az alap szériával, azt kell mondanom, hogy teljességgel megérte a rá fordított időt a sorozat.

    Az alapszitu ugye adott, vannak az alkimisták, van két testvér, akik megszegik a tabut, vagyis holtat akarnak feltámasztani. Hát ez nem jön össze, egy kéz, egy láb, egy testvér teste lesz a fizetség. A történet lényege, hogy a két fivér megpóbálja a lehetetlent és visszaszerzik amit elvesztettek. No igen, de itt jönnek a bonyodalmak. Többet nagyon nem akarok írni, érdemes mindenkinek megnéznie, hisz a humoros jelenetek mellett vannak bőven akciódús és komoly, komor részek is a szériában. Cselszövés árulás, wtf momentumok... Úgy voltam vele, hogy a 64 rész kicsit sok lesz nekem, lévén aki ismer tudja hogy kb a 26 részes sorozatokat szeretem, (sose fogok Bleach-et meg Narutot nézni pont emiatt, holott érdekelnének azok is. :DDD ), aztán egy két nap múlva azt vettem észre hogy hopp, elfogytak a részek.
    Szerencsétlenségemre, olyan helyről szereztem be a részeket, ahol csak dual szinkronos epizódok voltak elérhetőek, de azokból meg a feliratot kihagyták, szóval maradt a magyar szinkronos szenvedés. Mert tényleg az volt. Vááá, pedig megfogadtam hogy nem nézek többet így animét. Meglepő módon mint utánajártam nálunk nem adták le a legutolsó részt, így az csak felirattal volt elérhető, ahol is hallhattam az eredeti szinkront, ami vagy százszor jobb volt mint a magyar. De ez tök egyértelmű, nem véletlenül néz az emberek 99%-a japánul animét.

    No mindegy, aki tervezik a sorozat megnézését, annak azt tudom tanácsolni hogy mindenképp a "Brotherhood"-dot választja, és ne riadjon el a 64 résztől, mindenképp megéri végigűlni.

    Live-Die-Respawn

Új hozzászólás Aktív témák