Új hozzászólás Aktív témák

  • itouchfan

    senior tag

    Sziasztok,
    régebben fotóztam analóg gépekkel is, meg DSLR-rel is sokat, aztán abbamaradt ez a hobbi, de most szeretnék visszatérni az analóg fotózásba. Van itthon 3 SLR gép, de a méret miatt inkább egy kompakt gépet szeretnék újítani.
    Próbálok utánaolvasni és a távmérős kompaktokkal két főbb problémát találok: az egyik, hogy olyan elemmel működnek amit ma már kb lehetetlen beszerezni, a másik pedig hogy nem lehet velük manuális módban fotózni, amit márpedig én szeretnék.
    Találtam egy ilyen: [link] Ricoh gépet az aprón, ami tetszik, és elvileg ezzel lehet manuálisan is fotózni (utánaolvasva így nincs automata fénymérés, ez igaz ennél a típusnál? - egyébként ez nem probléma). A másik pedig, hogy elvileg a bele való elem (EPX675 1,35v) helyettesíthető az elérhető LR44 1,5v elemmel, a másik kérdésem, hogy ez a 1,35-1,5v különbség fog valami problémát jelenteni a használat során?

    Illetve ha esetleg tudtok még olyan gépeket vagy típusokat ajánlani, amik megfelelnek a követelményeimnek, azt is megköszönném, mindenképp nagyobb látószög érdekelne (max 40mm). Ami a látóterembe került még az elmúlt napokban, az a Canon Canonet, de az kicsit drágább.

    Köszönöm előre is! :R

    „Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

Új hozzászólás Aktív témák